× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Busszal ütközött egy Opel a 47-esen - 3 halott, 14 sérült

|
2010. december 03. | Rendőrség

Halálos kimenetelű baleset történt a 47-es főúton Szeged határában, az Algyői hídtól mintegy 100 méterre Hódmezővásárhely irányába.

Hódmezővásárhely felől Szeged irányába nagy sebességgel haladt egy Opel Astra típusú személygépkocsi, amikor a híd lábától mintegy 100 méterre a vizes úton megcsúszott, szalagkorlátnak ütközött, majd onnan a szemből érkező, addigra már állóra fékező, menetrend szerinti autóbusznak csapódott és kigyulladt. Az ütközés során a személyautó felismerhetetlenségig összeroncsolódott és kiégett. A buszt - amelynek az eleje kigyulladt - a szalagkorlát tartotta fenn az úton.

A balesetben az Opel sofőrje életét vesztette, bennégett az autójában. A busz utasai közül ketten a helyszínen meghaltak. A balesetben még egy ember életveszélyesen, hárman súlyosan, tízen pedig könnyebben megsérültek, közülük két embert nem kellett kórházba szállítani.

A helyszínre a szegedi tűzoltók vonultak három járművel és tizenöt tűzoltóval.

A busz utasai a delmagyar.hu-nak elmondták: a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő járat teljesen tele volt. Hatalmas csattanást hallottak, és a következő pillanatban már azt tapasztalták, hogy a busz a szalagkorlátnak csapódik. Elmondták azt is, hogy a buszból több ablaktörő kalapács is hiányzott, így csak nagy nehézségek árán tudtak kimenekülni.

A baleset a 47-esnek azon a szakaszán történt, amelyről megírtuk, hogy 100 kilométer/órára emelték a legnagyobb megengedett sebességet.

Jelenleg teljes útlezárás van a főút ezen szakaszán, a rendőrség tereli a forgalmat. A közlekedés órák múlva állhat helyre - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szeged felől a forgalom Algyő második körforgalmánál áll, aki teheti Makó felé kerüljön.

  

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×