× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Busszal ütközött egy Opel a 47-esen - 3 halott, 14 sérült

|
2010. december 03. | Rendőrség

Halálos kimenetelű baleset történt a 47-es főúton Szeged határában, az Algyői hídtól mintegy 100 méterre Hódmezővásárhely irányába.

Hódmezővásárhely felől Szeged irányába nagy sebességgel haladt egy Opel Astra típusú személygépkocsi, amikor a híd lábától mintegy 100 méterre a vizes úton megcsúszott, szalagkorlátnak ütközött, majd onnan a szemből érkező, addigra már állóra fékező, menetrend szerinti autóbusznak csapódott és kigyulladt. Az ütközés során a személyautó felismerhetetlenségig összeroncsolódott és kiégett. A buszt - amelynek az eleje kigyulladt - a szalagkorlát tartotta fenn az úton.

A balesetben az Opel sofőrje életét vesztette, bennégett az autójában. A busz utasai közül ketten a helyszínen meghaltak. A balesetben még egy ember életveszélyesen, hárman súlyosan, tízen pedig könnyebben megsérültek, közülük két embert nem kellett kórházba szállítani.

A helyszínre a szegedi tűzoltók vonultak három járművel és tizenöt tűzoltóval.

A busz utasai a delmagyar.hu-nak elmondták: a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő járat teljesen tele volt. Hatalmas csattanást hallottak, és a következő pillanatban már azt tapasztalták, hogy a busz a szalagkorlátnak csapódik. Elmondták azt is, hogy a buszból több ablaktörő kalapács is hiányzott, így csak nagy nehézségek árán tudtak kimenekülni.

A baleset a 47-esnek azon a szakaszán történt, amelyről megírtuk, hogy 100 kilométer/órára emelték a legnagyobb megengedett sebességet.

Jelenleg teljes útlezárás van a főút ezen szakaszán, a rendőrség tereli a forgalmat. A közlekedés órák múlva állhat helyre - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szeged felől a forgalom Algyő második körforgalmánál áll, aki teheti Makó felé kerüljön.

  

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×