× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Büntetés a Tisza szennyezéséért

|
2010. február 19. | Rendőrség

Pénzbüntetésre ítélt a szegedi bíróság egy algyői halászt és egy szegedi vendéglőst: a vád szerint tőlük származik a Tiszába dobott, több zsáknyi, bűzlő halbél. A fölfúvódott csomagokat 2007 augusztusában, a tiszai halfesztivál előtt találták meg Algyőnél.

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével vádolta az ügyészség a halászt és a vendéglőst, a bíróság úgy találta, hogy a vád megalapozott. Az elsőrendű vádlott halászt 200 ezer forintra, a vendéglőst 320 ezerre büntették, és mindkettejüknek viselniük kell a bűnügyi költségeket – az ítélet azonban várhatóan nem lesz jogerős, mert a vádlottak védői rögtön bejelentették: fellebbeznek.

Nógrádi Beáta bírónő a vádlottakon kívül 11 tanút hallgatott meg: az algyői mezőőr és a horgászok elmondták, hol látták meg a bűzlő zsákokat, négy algyői férfi pedig arról nyilatkozott – némi hezitálás után –, hogyan pucolta a halat a halász házánál, az udvarban, s hogy a bél nagy részét zsákokba rakták. A begyűjtött iratokból kiderült, hogy a vendéglős cége vett a kérdéses napon 550 kiló halat a Szegedfish Kft.-től, és azt egyenest a halász lakására szállíttatta. A vendéglős ezt nem tagadta, de abban ellentmondott a pucolóknak, hogy a tisztítást ő rendelte volna meg: állította, ő csak tárolta a halat Algyőn, majd visszavitte Szegedre, és a vendéglőjében dolgozta fel. A bíróság úgy találta, ez így nem életszerű. A halász egyáltalán nem tett vallomást. A bíróságon elhangzott: akié a hal, annak kell gondoskodnia a hulladék szakszerű elhelyezéséről. Eladásra szánt halat pedig – bármekkora mennyiségű is az – egyébként sem szabad ilyen körülmények közt pucolni, hiszen az élelmiszer előkészítésére szigorú szabályok vonatkoznak.


kapcsolódó anyagok:
    - Még nincs gyanúsítottja a Tisza-szennyezésnek
    - Halbeles ügy: már gyanúsított is van

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×