× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Bringázz a munkába!

|
2011. április 07. | Egészség, életmód

Április 4-én hétfőn a kerékpárjával összenőtt bringaember születésével és Hajós András kerékpáros indulójának bemutatójával hivatalosan is elkezdődött a munkába tekerés. A 2011-es tavaszi kampány fő ceremóniamesterének Scherer Pétert választották, emellett Németh Lajos meteorológus személyében új nagykövete is lett a Bam!-nak. A Magyar Kerékpárosklub kampányának tavaszi fordulója április 4-től május 8-ig tart. A kampány célja idén is az, hogy minél többen pattanjanak nyeregbe, kipróbálják és megszeressék a kerékpáros közlekedést, átéljék a kerékpározás élményét. A kerékpározás ugyanis a legegészségesebb, leggyorsabb, legolcsóbb és leginkább környezetbarát közlekedési forma. Akik szeretnének versenybe szállni az értékes ajándékokért - wellness hétvége, kalandtúra, értékes kerékpárok - azoknak a kampányidőszakban kell regisztrálniuk a www.bam.hu oldalon, és legalább 8 alkalommal kerékpárral megtenni a munkahelyükre vezető utat.

A kampányt idén is sok színes esemény teszi izgalmassá. Április 19-én az ország több mint 15 pontján bringásreggelik várják a kerékpárral közlekedőket.

Új Bam! nagykövetek a kerékpározás népszerűsítéséért

Az őszi kampány során több hazai híresség kapott Bam! nagyköveti kinevezést. A Bam! nagykövetei: Hajós András, Hegedűs D. Géza, Király Júlia, Németh Juci, Novák Péter, Ónodi Eszter, Péterfy Bori, Scherer Péter és Till Attila. Olyan ismert emberek viselhetik a címet, akik sokat tettek a kerékpározás népszerűsítéséért. Tavasszal a nagykövetek sorába lép Németh Lajos meteorológus, a kampány idei ceremóniamestere pedig – az őszi kampány első emberét, Hegedűs D. Gézát váltva – Scherer Péter színművész lesz.

Megkerüljük a Holdat!

Az idei kampány egyik fő újdonsága az a Facebook alkalmazás, amely folyamatosan mutatja, hogy a Bam! közösség összesen mekkora távolságot tett meg, és jelenleg milyen távolságra van a Holdtól. A cél, hogy a kampány végére megtegyék az oda-vissza közel 800 ezer kilométeres távot. Az alkalmazás emellett folyamatosan jutalmazza a regisztrált felhasználókat, akik a Bringázz a munkába! Facebook oldalán is megoszthatják kerékpáros élményeiket és tapasztalataikat.

A Bam! kampány részletei és regisztráció:
www.bringazzmunkaba.hu
www.facebook.com/bringazzamunkaba

A 2007 óta tartó Bringázz a munkába! kampánynak és a Magyar Kerékpárosklub szakmai munkájának fontos szerepe van abban, hogy évről évre többen választják a kerékpárt közlekedési eszköznek, hiszen a kampány minden évben több mint 20 ezer munkába járót ösztönöz arra, hogy legalább a tavaszi és őszi 5 hetes kampányidőszakban kerékpárral járjon munkahelyére.

Tudnivalók a Bam! tavaszi kampányról

A kampány mindenki számára nyitott és ingyenes. A részvételhez nem kell mást tenni, mint a kampányidőszakon belül regisztrálni a bam.hu oldalon. A kampányidőszakban minimálisan előírt 8 kerékpáros munkába menetelt a honlapon található közlekedési naplóba kell regisztrálni, aki ezt megteszi annak az elismerés mellett garantált ajándék is jár.
Ebben az évben is értékes kerékpárokat, kerékpáros vásárlási utalványokat, wellness hétvégét, kerékpáros kiegészítőket nyerhetnek a kampány aktív résztvevői. A játék fődíjait a legtöbbet tekerő vállalatok és egyetemek, illetve iskolák csapatai kapják, de értékes nyereményeket sorsolunk ki az egyénileg tekerők, különdíjat pedig az öltönyben/kosztümben kerékpározók között is.

További információ:
Myat Kornél kommunikációs tanácsadó
Magyar Kerékpárosklub, kommunikacio@kerekparosklub.hu, www.kerekparosklub.hu

A „Bringázz a munkába!” (Bam!) kampány a Magyar Kerékpárosklub szervezésében valósul meg az európai Lifecycle projekt és a Kerékpáros Magyarország Program keretében az Európai Unió támogatásával, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint kampány kezdeményezője, a szerzői jogok tulajdonosa hozzájárulásával.

 

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×