× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Borbély János 1946-2021 volt önkormányzati képviselő

|
2021. június 22. | Napjaink

BORBÉLY JÁNOS
1946-2021
volt önkormányzati képviselő

Borbély János algyői szülőktől, Algyőn született 1946. június 18-án. Az általános iskolát Algyőn végezte, majd Szegeden, a Vedres István Építőipari Technikumban építész technikus végzettséget szerzett.

Ezt követően a Szegedi Tervező Vállalatnál kezdett el dolgozni. 1971-től 1979-ig az Algyői Nagyközségi Tanácsnál, mint építési előadó dolgozott, majd 2003-ig az ÁFOR-nál volt diszpécser. Innen vonult nyugdíjba.

A rendszerváltás után Algyő Szegedhez tartozása idején részönkormányzati képviselő volt, Algyő önállósága óta 2006-ig pedig önkormányzati képviselő. A 2006-os választásokon már nem mérettette meg magát. A Szegedtől való leválás egyik szervezője és oszlopos tagja, szóban és írásban is kifejtette véleményét arról, milyen feltételek teljesülése esetén kell azért küzdeni, hogy Algyő ismét saját helyhatósággal rendelkező településsé lehessen. Az Algyői Faluház Alapítvány alapító tagja volt. Mindig aktív társadalmi, közéleti szerepet töltött be. Tagja volt az Algyői Faluvédő Egyesületnek, és a Gazdakörnek, valamint az Algyői Hírmondó szerkesztőbizottságának is az első számtól kezdve, számtalan cikkel gazdagította a helyi újságot. 2017. óta tagja volt a Gyevi Tanácsnak, ahol tanácsaival segített.

Fiatalon közel állt hozzá a sport, részt vett tájékozódási futóbajnokságon, ahol a megyei versenyen III. helyezett lett, az országoson pedig a 13. helyet szerezte meg.

Szerette a természetet és a fantasztikumot.

Hitvallása volt: „Az anyagiakhoz képest minél jobb életminőséget teremteni Algyőn.”

Közösségi és közéleti tevékenységének elismeréseként Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2007. évben Algyő Községéért Érdemérmet adományozott neki.

Képviselő úr hosszan tartó, türelemmel viselt betegsége után 2021. június 20. napján elhunyt.

Kedves János, nyugodj békében!

Algyő Nagyközség Önkormányzata

 

További hírek

Hazai pályán kapott ki az Algyő

2021. október 12. | Sport Bővebben

Az ATIVIZIG a vízszintszabályozó műtárgyakat ellenőrzi.

2021. október 06. | Gazdaság Bővebben

Algyő három ponttal távozott Mórahalomról, és szerzett értékes győzelmet: habár a hazaiak előtt felcsillant a pontszerzés reménye a fordulást követően, végül a szerencse is rákacsintott az Algyőre, és győzött.

2021. október 06. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrás Minisztériummal együttműködve kiírja a 2022. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan.

2021. október 04. | Oktatás Bővebben

Szeptember elején két napos katasztrófavédelmi gyakorlat zajlott községünkben, amelyen több mint kétszáz szakember és önkéntesek is részt vett.

2021. szeptember 30. | Rendőrség Bővebben

×