× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Borbély János 1946-2021 volt önkormányzati képviselő

|
2021. június 22. | Napjaink

BORBÉLY JÁNOS
1946-2021
volt önkormányzati képviselő

Borbély János algyői szülőktől, Algyőn született 1946. június 18-án. Az általános iskolát Algyőn végezte, majd Szegeden, a Vedres István Építőipari Technikumban építész technikus végzettséget szerzett.

Ezt követően a Szegedi Tervező Vállalatnál kezdett el dolgozni. 1971-től 1979-ig az Algyői Nagyközségi Tanácsnál, mint építési előadó dolgozott, majd 2003-ig az ÁFOR-nál volt diszpécser. Innen vonult nyugdíjba.

A rendszerváltás után Algyő Szegedhez tartozása idején részönkormányzati képviselő volt, Algyő önállósága óta 2006-ig pedig önkormányzati képviselő. A 2006-os választásokon már nem mérettette meg magát. A Szegedtől való leválás egyik szervezője és oszlopos tagja, szóban és írásban is kifejtette véleményét arról, milyen feltételek teljesülése esetén kell azért küzdeni, hogy Algyő ismét saját helyhatósággal rendelkező településsé lehessen. Az Algyői Faluház Alapítvány alapító tagja volt. Mindig aktív társadalmi, közéleti szerepet töltött be. Tagja volt az Algyői Faluvédő Egyesületnek, és a Gazdakörnek, valamint az Algyői Hírmondó szerkesztőbizottságának is az első számtól kezdve, számtalan cikkel gazdagította a helyi újságot. 2017. óta tagja volt a Gyevi Tanácsnak, ahol tanácsaival segített.

Fiatalon közel állt hozzá a sport, részt vett tájékozódási futóbajnokságon, ahol a megyei versenyen III. helyezett lett, az országoson pedig a 13. helyet szerezte meg.

Szerette a természetet és a fantasztikumot.

Hitvallása volt: „Az anyagiakhoz képest minél jobb életminőséget teremteni Algyőn.”

Közösségi és közéleti tevékenységének elismeréseként Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2007. évben Algyő Községéért Érdemérmet adományozott neki.

Képviselő úr hosszan tartó, türelemmel viselt betegsége után 2021. június 20. napján elhunyt.

Kedves János, nyugodj békében!

Algyő Nagyközség Önkormányzata

 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

BUÉK 2022

2021. december 31. | Önkormányzat Bővebben

×