× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Borászati pince, bemutató terem és gyógynövényes terem

|
2014. július 23. | Önkormányzat
Borászati pince, bemutató terem és gyógynövényes terem lesz a Kastélykert utca 44. szám alatt, vagyis a Tájház felöli lakás és az alatta lévő pince átalakításával. Ez a munka befejeződött, már a belsőépítész által tervezett bútorokat is gyártják. Az udvarban a szőlőtermesztéshez szükséges fölmunkát és növénytelepítést elvégezték. A pályázati forrásból származó több mint 5 millió 663 ezer forintot ki kellett egészíteni. A bruttó 13 millió 704 ezer 500 forint értékű beruházás kivitelezését a Berill Invest Kft., a Gyevifa Kft. és a Gyeviép Kft. végezte el.

A megújuló épület homlokzatát is renoválni kell. E projekthez is nyert pályázati támogatást az önkormányzat, így elkezdhette a Matrix Bau 2002 Kft. a bruttó 8 millió 641 ezer 549 forint értékű munka elvégzését.

Az idén nyáron elkészülő algyői Borospince üzemeltetésére az Algyői Faluház és Könyvtár dolgozott ki javaslatot. A feladat ellátásához igényelt évi 430 ezer forint plusz működési támogatást, illetve a takarító munkaidejének növelését elfogadta a képviselő-testület. Módosítani kellett az intézmény alapító okiratát is. Ugyanis az Algyői Faluház és Könyvtár új telephelyeként működik az ingatlan, amely 3 funkciót lát majd el. Itt lesz az Ezerjófű Egyesület gyógynövény szárítója és feldolgozója, továbbá egy új közösségi tér alakul ki, valamint a borospince is látogatókat vonz.
 

További hírek

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

A szegedi rendőrök a társhatóságok munkatársaival közösen ellenőriztek egy engedély nélküli rendezvényt. A rendőrség közleménye szerint most Algyőn csaptak le a driftelőkre.

2024. április 10. | Rendőrség Bővebben

×