× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Bóbitában a babamasszázsról

|
2014. június 06. | Egészség, életmód
Március 25-én játszócsoportos foglalkozást tartottunk a Bóbita Bölcsődében. Programunkban babamasszázs szerepelt, ezért erre az alkalomra Bakó Bernadett gyógymasszőrt hívtuk meg. Berni bevezetett bennünket a babmasszázs rejtelmeibe, sok hasznos tanáccsal látta el a jelenlévô szülőket. Beszélt a masszírozás jótékony élettani hatásairól, megmutatott különböző fogásokat, stb.

Előadásában következő témák szerepeltek: A masszázs eredete, információk általánosságban; A masszázs hatása a szervezetre. (fizikai és lelki hatások egyaránt); A masszázs babákra gyakorolt hatása. (nyugtató); A szülôi lelki állapot hatása a gyermekre (a masszázs közben); Pár szó arról, hogy a finom óvatos masszírozással nem lehet ártani a babának. (Nem szabad erősen). A talp tenyér és a fül masszázsának fontossága. (Az egész test leképződik rajtuk). Mikor ajánlatos masszírozni? (Este fürdés előtt a legpraktikusabb). Mivel masszírozzunk? (Fürdető krémmel, baba olajjal, hintőporral). A zene fontossága (nyugtató zene, madárcsicsergés, erdő hangjai Bach, Beethowen). Technikák (simító és dörzsölő fogások)

Néhány fontosabb gyógynövény (hasfájásra, náthára, nyugtató hatású). Lázas babát tilos masszírozni!

A visszajelzések szerint a szülőknek nagyon tetszett Berni programja. Mindenki hasznos tapasztalatokkal gazdagodott és a gyerekek is nagyon jól érezték magukat. Ezúton szeretnénk megköszönni, hogy elfogadta meghívásunkat, és reméljük, hogy máskor is meglátogat bennünket.
 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×