× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Bóbitában a babamasszázsról

|
2014. június 06. | Egészség, életmód
Március 25-én játszócsoportos foglalkozást tartottunk a Bóbita Bölcsődében. Programunkban babamasszázs szerepelt, ezért erre az alkalomra Bakó Bernadett gyógymasszőrt hívtuk meg. Berni bevezetett bennünket a babmasszázs rejtelmeibe, sok hasznos tanáccsal látta el a jelenlévô szülőket. Beszélt a masszírozás jótékony élettani hatásairól, megmutatott különböző fogásokat, stb.

Előadásában következő témák szerepeltek: A masszázs eredete, információk általánosságban; A masszázs hatása a szervezetre. (fizikai és lelki hatások egyaránt); A masszázs babákra gyakorolt hatása. (nyugtató); A szülôi lelki állapot hatása a gyermekre (a masszázs közben); Pár szó arról, hogy a finom óvatos masszírozással nem lehet ártani a babának. (Nem szabad erősen). A talp tenyér és a fül masszázsának fontossága. (Az egész test leképződik rajtuk). Mikor ajánlatos masszírozni? (Este fürdés előtt a legpraktikusabb). Mivel masszírozzunk? (Fürdető krémmel, baba olajjal, hintőporral). A zene fontossága (nyugtató zene, madárcsicsergés, erdő hangjai Bach, Beethowen). Technikák (simító és dörzsölő fogások)

Néhány fontosabb gyógynövény (hasfájásra, náthára, nyugtató hatású). Lázas babát tilos masszírozni!

A visszajelzések szerint a szülőknek nagyon tetszett Berni programja. Mindenki hasznos tapasztalatokkal gazdagodott és a gyerekek is nagyon jól érezték magukat. Ezúton szeretnénk megköszönni, hogy elfogadta meghívásunkat, és reméljük, hogy máskor is meglátogat bennünket.
 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×