× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Bemutatkoznak a házigondozók

|
2022. november 16. | Egészség, életmód

A következőkben öt hölgyet mutatunk be, akik Algyői Egyesített Szociális Intézmény kötelekében a helybéli idős lakosokért dolgoznak. Akad köztük, akinek több szakmája is van, ám vannak olyanok is, akik eleve olyan pályára készültek, amely keretében más embereken segíthetnek.

20221116-hazigondozok_szab_eva_franciska.jpg (22 KB)Szabó Éva Franciska

„2017 februárja óta dolgozom az Algyői Egyesített Szociális Intézményben házigondozóként. Tanulmányaimat Hódmezővásárhelyen, a Frankel Leó Egészségügyi Szakközépiskolában szereztem. Akkoriban, mint diákok lehetőséget kaptunk, hogy idős emberekhez kijárhattunk délutánonként segíteni. Osztálytársammal akkor azt beszéltük, hogy ez milyen szép feladat, és hogy mennyi szeretetet kapunk a gondozottaktól. És mennyire fura az élet, az osztályunkból mi ketten foglalkozunk most is idősekkel.

Természetesen a munkánknak van szép oldala, de sajnos sokszor előfordul, hogy az utolsó napokban mi is fogjuk a gondozottak kezét. Tudásunk és tapasztalatunk legjavával próbáljuk élhetővé elviselhetővé tenni azokat a napokat is.
Nagyon szeretem a hivatásom. És remélem még hosszú évekig jelenthetek segítséget az algyői idősek számára” – fogalmazott Szabó Éva Franciska.

 

20221116-hazigondozok_kecskemetine_hegyi_edit-2.jpg (18 KB)Kecskemétiné Hegyi Edit

„Szegeden születtem, Algyőn lakom. Első munkahelyem a szegedi ruhagyár laborjában volt, mint felfektetőszabász, nagyon szerettem ott dolgozni.

Ezután az Algyői Nőegylet nyert egy pályázatot, és azon keresztül kezdtem el a szociális gondozó szakmát. Munka mellett folytattam tanulmányaimat a Kiskundorozsmai Gimnáziumban, ahol sikeresem leérettségiztem. Szakmám során sok idős emberrel kerültem kapcsolatba. A gondozottak között vannak súlyosabbak és vannak könnyebb esetek is.

Mai napig lelkileg nagyon megvisel, ha egy gondozottól végső búcsút kell venni” – így vallott munkájáról Kecskemétiné Hegyi Edit.

 

20221116-hazigondozok_garajszki_eva.jpg (30 KB)Garajszki Éva

„Szegeden végeztem a Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi Szakközépiskolában 1988-ban. Két évet dolgoztam csecsemő ápolóként a SZOTE Gyermekklinikán, majd 10 évig gyermekgondozó voltam.

2003-ban értesültem róla, hogy az Algyői Nőegylet pályázatot nyert, és így megalakulhat a házi segítségnyújtás. Jelentkeztem, hogy Algyőn dolgozhassak. Felvételt nyertem és 2004 óta házigondozóként dolgozok.

Nagyon nehezen indult, bizalmatlanok voltak eleinte az emberek, de sikerült elnyerni bizalmukat és szívesen látnak az otthonaikban.

Továbbra is állok rendelkezésükre, és ha kérik, máris kerékpárommal tekerek is a megadott címre” – hangsúlyozta Garajszki Éva.

 

20221116-hazigondozok_toth_fanni.jpg (17 KB)Tóth Fanni

„A községben sokan ismernek már. Dolgoztam, mint fogászati asszisztens és mint lovasoktató. Idén márciusba házigondozóként kezdtem el tevékenykedni Algyőn.

Idősgondozás során az a tapasztalatom, hogy fiatalságom előnyt is jelent. Gyermekként is szerettem az idősek körül lenni és jóleső érzést nyújt, hogy munkám során is emberekkel foglalkozhatok.

Házigondozói végzettségemet két éve a Covid-19 alatt szereztem. Amint lehetőség adódott, csatlakoztam is a szociális szférába.

Azon szerencsés emberek közé tartozom, aki szereti a munkáját és remélem sok-sok évig űzhetem ezt a hivatást” – mondta Tóth Fanni.

 

20221116-hazigondozok_szabo_polett.jpg (26 KB)Szabó Polett

„Már 2014 óta dolgozom a szakmában, mint idősápoló. Szakmai vizsgáimat egy szegedi idősek otthonában tettem le, a végzettség megszerzése után itt kezdtem el dolgozni. Legtöbb tapasztalatomat is itt szereztem. A későbbiekben SzSzKSz Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi és Könnyűipari Tagintézményében elvégeztem az ápolási asszisztens 2 éves képzését, így egy ideig egészségügyi területen is dolgoztam. Tanulmányaim, és tapasztalataim során éreztem, milyen szép is segíteni idős embereken, hogy az idő múlása ám szomorú, de kaphatunk útravalóként szeretetet, bölcsességet.

2018-ban magánéleti változás miatt Algyőre költöztem. 2019-ben megszületett a kislányunk, majd 2022 májusában Algyőn kezdtem el dolgozni, mint szociális gondozó, ápoló.

Az évek során megszerzett tapasztalataim alapján igyekszem a munkámat továbbra is legjobb tudásommal, és szeretetemmel végezni” – emelte ki Szabó Polett.

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde 2022.12.24.-2023.01.01. között zárva tart. Nyitás 2023.01.02. Az algyői Bóbita Bölcsődében jelenleg minden hely foglalt. Az intézmény teltházzal működik. 

2022. december 08. | Oktatás Bővebben

2022. december 06.-án 11:00-15:00 óra között lezárásra kerül a Tisza töltésének az algyői vasúti híd és az Algyői-főcsatorna közötti szakasza, az Algyői szvtp-en végzendő műszaki feladatok miatt. 

2022. december 02. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Gyevikult NKft. ügyvezető igazgatói álláshely betöltésére.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2022. december 19. napjától 2023. január 6. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk, az MVM Démász Áramhálózati Kft. a közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, az alábbi időszakokban és területeken. Ezen időszakokban a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.

2022. november 29. | Gazdaság Bővebben

×