× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Békésen húzta be a zsinórban harmadikat az FKSE Algyő

|
2014. szeptember 29. | Sport
Bravúros győzelmet aratott az FKSE Algyő a férfi kézilabda másodosztály 3. fordulójában, Dankó Ervin legénysége a Békés otthonában nyert három góllal.

A vendégek tudták, hogy kemény küzdelemre számíthatnak, hiszen a komoly játékerővel rendelkező Békésnek ebben a szezonban még nem sikerült pontot szereznie. A csapatok jól ismerték egymást, a felkészülési időszakban kétszer is megmérkőztek egymással, és mindkét alkalommal szoros mérkőzést vívtak.

A meccset az algyőiek kezdték jobban, de a békésiek a 15. percben már átvették a vezetést (8-7), sőt a 25. percre jelentős előnyre tettek szert (16-10). Az első félidő végére a vendégek kicsit szépítettek az eredményen, de a szünet után a hazai csapat újra hét góllal vezetett (19-12). A mérkőzés állása ellenére azonban már látszott, hogy az algyőiek a szünetben rendezték soraikat. A békésiek elfáradtak, míg a vendégek ugyanabban a ritmusban kézilabdáztak, és a következő 10 percet 8-1-re nyerték. A hazaiak összeszedték magukat, és újra előnyhöz jutottak (24-21), de a vendégek mestere, Dankó Ervin időkérése után új lendületet kapott az algyői csapat, zsinórban öt gólt szerzett, így a 23. percben már 24-26 volt az állás. Az utolsó 10 percben a hazaiak nyitott védekezése ellen extázisban játszó Raffaiék öt góllal is elhúztak, végül 28-31 –re győztek. Kiss Olivér bravúrjai és Ambrus József góljai (szám szerint 11) természetesen erről a meccsről sem hiányoztak.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 3. forduló: Békési FKC – FKSE Algyő 28-31 (17-12)

Békés, 150 néző. Vezette: Murvai-Buzogány Lászó, Szilvási Gábor.
FKSE Algyő: Farkas – RAFFAI 3, ZÖLDY 4, LÁSZLÓ, Szepesi 1, Valaczkai 2, Bélecki. Csere: KISS O., AMBRUS 11, GAZSÓ 5, Pál, KOCSIS 3, Szélpál, Varga, Bolvári, Teimel 2. Vezetőedző: Dankó Ervin.

Dankó Ervin: "Nagy fegyverténynek tartom a Békés FKC idegenben való legyőzését. Megjártuk a poklot, de a csapat együttes munkája győzelmet hozott. Ez igazi férfimunka volt."
 

További hírek

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is a település vendége volt augusztus elején, Algyőn szálltak meg ugyanis már ötödik alkalommal a kajak-kenu szerelmesei. Az ALTE és a civil szervezetek gyümölccsel, süteménnyel és programmal készültek fogadásukra.

2021. szeptember 20. | Sport Bővebben

Női kézilabda NB I./B, Keleti csoport, 1. forduló: Levendula Hotel FKSE-Algyő–Kispest 36–31 (20–17)

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

Már csak az Algyő áll pontveszteség nélkül a megyei I. osztályban. A negyedik fordulóban a Tiszasziget elveszítette a veretlenségét, a péntek esti szegedi rangadó pedig döntetlennel ért véget.

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

A végéhez ért a Levendula Hotel FKSE-Algyő NB I/B-s női kézilabdacsapatának felkészülése. Farkas József tanítványai a hétvégén bemutatkozhatnak az új osztályban, az előző kiírás bronzérmese lesz a vendég a Fehér Ignác Általános Iskola Sportcsarnokában.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

Megvan az Algyő szezonbeli első győzelme. Az algyőiek korábban is lezárhatták volna a találkozót a játékot bátran felvállaló deszkiekkel szemben, végül egy öngóllal dőlt el végleg a három pont sorsa.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

×