× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Békésen húzta be a zsinórban harmadikat az FKSE Algyő

|
2014. szeptember 29. | Sport
Bravúros győzelmet aratott az FKSE Algyő a férfi kézilabda másodosztály 3. fordulójában, Dankó Ervin legénysége a Békés otthonában nyert három góllal.

A vendégek tudták, hogy kemény küzdelemre számíthatnak, hiszen a komoly játékerővel rendelkező Békésnek ebben a szezonban még nem sikerült pontot szereznie. A csapatok jól ismerték egymást, a felkészülési időszakban kétszer is megmérkőztek egymással, és mindkét alkalommal szoros mérkőzést vívtak.

A meccset az algyőiek kezdték jobban, de a békésiek a 15. percben már átvették a vezetést (8-7), sőt a 25. percre jelentős előnyre tettek szert (16-10). Az első félidő végére a vendégek kicsit szépítettek az eredményen, de a szünet után a hazai csapat újra hét góllal vezetett (19-12). A mérkőzés állása ellenére azonban már látszott, hogy az algyőiek a szünetben rendezték soraikat. A békésiek elfáradtak, míg a vendégek ugyanabban a ritmusban kézilabdáztak, és a következő 10 percet 8-1-re nyerték. A hazaiak összeszedték magukat, és újra előnyhöz jutottak (24-21), de a vendégek mestere, Dankó Ervin időkérése után új lendületet kapott az algyői csapat, zsinórban öt gólt szerzett, így a 23. percben már 24-26 volt az állás. Az utolsó 10 percben a hazaiak nyitott védekezése ellen extázisban játszó Raffaiék öt góllal is elhúztak, végül 28-31 –re győztek. Kiss Olivér bravúrjai és Ambrus József góljai (szám szerint 11) természetesen erről a meccsről sem hiányoztak.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 3. forduló: Békési FKC – FKSE Algyő 28-31 (17-12)

Békés, 150 néző. Vezette: Murvai-Buzogány Lászó, Szilvási Gábor.
FKSE Algyő: Farkas – RAFFAI 3, ZÖLDY 4, LÁSZLÓ, Szepesi 1, Valaczkai 2, Bélecki. Csere: KISS O., AMBRUS 11, GAZSÓ 5, Pál, KOCSIS 3, Szélpál, Varga, Bolvári, Teimel 2. Vezetőedző: Dankó Ervin.

Dankó Ervin: "Nagy fegyverténynek tartom a Békés FKC idegenben való legyőzését. Megjártuk a poklot, de a csapat együttes munkája győzelmet hozott. Ez igazi férfimunka volt."
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×