× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Baleset az algyői hídon - teljes útzár volt

|
2015. február 09. | Rendőrség

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy kamion és egy személyautó ütközött az algyői Tisza-hídnál február 9-én 7 óra körüli időben. Személyi sérülés nem történt. Teljes útzár volt érvényben.

A beleset pont a híd közepén történt, így jó ideig nem lehetett számítani az útzár feloldására.

Egy Suzuki Swift csapódott egy Hódmezővásárhely felé tartó kamionnak. Azt egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a baleset. Az jól látszik, hogy az algyői Tisza-híd jeges, hókásás, de az is igaz, hogy a csúszásveszélyre több tábla is figyelmeztet a hídlábaknál. A Szeged felé tartó suzukis, fél-frontálisan üközött a kamionnal. A személyautó eleje teljesen összetört, motorja is kimozdult a helyéről. 8 órakor érkeztek meg a rendőrségi helyszínelők, az útzár még sokáig fennmaradt.

Hódmezővásárhely felé tartó sor már az első algyői körforgalomig ért. Azt tapasztaltuk, hogy a hídra vezető út is csúszik, hókásás, latyakos. Az algyői Tisza-hídon 60 km/órás sebességkorlátozás van érvényben, tapasztalataink szerint ezt a sofőrök ritkán tartják be.

Információink szerint a Suzukit egy idős házaspár férfi tagja vezette. Egy szemtanú szerint az idős sofőr a híd közepén hirtelen fékezett, amitől megcsúszott autója, és nekivágódott a vele szemben, szabályosan közlekedő kamionnak. A szemtanú azt is elmondta, hogy az idős férfi egy előtte hirtelen lassító járműre panaszkodott, ugyanakkor ezt a járművet senki sem látta. Lassan félpályán megindulhat a forgalom a hídon, a sérült kamiont a MOL létesítményi tűzoltósága vontatja el, az összetört Suzuki egyelőre a hídon marad. A helyszínelés félpályás útzár mellett folytatódik.

A Suzukin viszonylag új téli gumik voltak, feltehetően vezetéstechnikai hiba okozta az ütközést.

 

További hírek

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Falunap egyik kiemelt rendezvényeként az Algyői Foltvarrók Köre 15. jubileumi kiállítása nyílt meg. 2009-ben nyolc fővel indult a szakköri foglalkozás, jelenleg 15 fővel járnak tárlatokra, fesztiválokra.

2024. június 03. | Kultúra Bővebben

×