× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Baleset az algyői hídon - teljes útzár volt

|
2015. február 09. | Rendőrség

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy kamion és egy személyautó ütközött az algyői Tisza-hídnál február 9-én 7 óra körüli időben. Személyi sérülés nem történt. Teljes útzár volt érvényben.

A beleset pont a híd közepén történt, így jó ideig nem lehetett számítani az útzár feloldására.

Egy Suzuki Swift csapódott egy Hódmezővásárhely felé tartó kamionnak. Azt egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a baleset. Az jól látszik, hogy az algyői Tisza-híd jeges, hókásás, de az is igaz, hogy a csúszásveszélyre több tábla is figyelmeztet a hídlábaknál. A Szeged felé tartó suzukis, fél-frontálisan üközött a kamionnal. A személyautó eleje teljesen összetört, motorja is kimozdult a helyéről. 8 órakor érkeztek meg a rendőrségi helyszínelők, az útzár még sokáig fennmaradt.

Hódmezővásárhely felé tartó sor már az első algyői körforgalomig ért. Azt tapasztaltuk, hogy a hídra vezető út is csúszik, hókásás, latyakos. Az algyői Tisza-hídon 60 km/órás sebességkorlátozás van érvényben, tapasztalataink szerint ezt a sofőrök ritkán tartják be.

Információink szerint a Suzukit egy idős házaspár férfi tagja vezette. Egy szemtanú szerint az idős sofőr a híd közepén hirtelen fékezett, amitől megcsúszott autója, és nekivágódott a vele szemben, szabályosan közlekedő kamionnak. A szemtanú azt is elmondta, hogy az idős férfi egy előtte hirtelen lassító járműre panaszkodott, ugyanakkor ezt a járművet senki sem látta. Lassan félpályán megindulhat a forgalom a hídon, a sérült kamiont a MOL létesítményi tűzoltósága vontatja el, az összetört Suzuki egyelőre a hídon marad. A helyszínelés félpályás útzár mellett folytatódik.

A Suzukin viszonylag új téli gumik voltak, feltehetően vezetéstechnikai hiba okozta az ütközést.

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×