× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az olimpiai bajnok Kopasz Bálint negyedik lett Nádas Bence oldalán férfi kajak kettes 1000 méteren

|
2021. augusztus 05. | Sport

Csütörtök délelőtt a tokiói olimpia kajak-kenu versenyében a Nádas Bence, Kopasz Bálint egység negyedik lett a férfi K-2 1000 méteres döntőben.

A férfi K-2 1000 méteres versenyszámban nem számított esélyesnek a magyar egység, de a Nádas Bence, Kopasz Bálint páros szerdán futamgyőztesként harcolta ki a középfutamos szereplést. Nádas Bence, a tavasszal az egység vezérevezőse elmondta, hogy doppingolta őt Kopasz Bálint egyesben szerzett olimpiai bajnoki címe, ami 150 százalékot hozott ki belőle. Ezt követően Nádas Bence és Kopasz Bálint a második helyet szerezték meg a csütörtöki középfutamban, így éremért döntőzhettek. 

Az egység elhivatottságát jól mutatja, hogy miután Kopasz Bálint megnyerte az olimpiai aranyérmét K-1 1000 méteren, nem bulizni ment, hanem kiment evezni Nádas Bencével, hogy minél jobb formába kerüljenek erre a versenyszámra.

Jól kapta el a rajtot a magyar kettős, és már az elejétől az élmezőnyben haladtak. 250 méternél a harmadik helyen álltak, az élen a német riválisok (Max Hoff, Jacob Schopf) voltak ekkor. Ezután az ausztrálok eveztek az élre, de a mieink is javítottak egy helyet féltávhoz érve.

A németek ismét ritmust váltottak, és feljöttek az ausztrálok nyakára. 750 méternél a csehek mögött a negyedik helyen érkeztünk, de közel volt az érmes helyen álló Josef Dostal, Radek Slouf kettőse. A magyar páros ezután nagy hajrába kezdett, de végül a 4. helyen értek célba. Az aranyérem a Jean van der Westhuyzen, Thomas Green összetételű ausztrál hajóé lett.

A 25 éves, szegedi Nádasnak ez pályafutása legnagyobb sikere. A győriek 24 éves sportolója, Kopasz pedig az aranyérem mellett egy újabb pontszerző helynek örülhet.

"Nagyon boldog és elégedett vagyok" - mondta Kopasz Bálint. "Hiba nem volt sem az előfutamban, sem a középfutamban, sem a döntőben. Gyönyörűen végigmentünk, dinamikusan. Az elmúlt két hónapban csak párszor ültünk össze, ez egy nagyszerű eredmény nekünk a többiekkel szemben, akik már évek óta együtt készülnek" - tette hozzá az egyéniben aranyérmes kajakos.

"Amikor nekikezdtünk a közös munkának, nem gondoltam volna, hogy negyedikek leszünk az olimpián" - árulta el Nádas Bence. "Egyetértek, ebben a három ezer méterben nem tudtunk hibát találni. A döntőben jó volt a sebességünk, nem volt billenés, az oldalszél sem zavart minket. Nagyon boldogok vagyunk, ezt az eredményt nekem még fel kell fognom" - mondta a 25 éves sportoló.

Nádas Bence hozzátette: szerinte van jövője ennek a párosnak, és ha foglalkoznak vele, még bőven tudnak fejlődni, előre lépni.

forrás: www.origo.hu (Göbölyös András)

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×