× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az olimpiai bajnok Kopasz Bálint negyedik lett Nádas Bence oldalán férfi kajak kettes 1000 méteren

|
2021. augusztus 05. | Sport

Csütörtök délelőtt a tokiói olimpia kajak-kenu versenyében a Nádas Bence, Kopasz Bálint egység negyedik lett a férfi K-2 1000 méteres döntőben.

A férfi K-2 1000 méteres versenyszámban nem számított esélyesnek a magyar egység, de a Nádas Bence, Kopasz Bálint páros szerdán futamgyőztesként harcolta ki a középfutamos szereplést. Nádas Bence, a tavasszal az egység vezérevezőse elmondta, hogy doppingolta őt Kopasz Bálint egyesben szerzett olimpiai bajnoki címe, ami 150 százalékot hozott ki belőle. Ezt követően Nádas Bence és Kopasz Bálint a második helyet szerezték meg a csütörtöki középfutamban, így éremért döntőzhettek. 

Az egység elhivatottságát jól mutatja, hogy miután Kopasz Bálint megnyerte az olimpiai aranyérmét K-1 1000 méteren, nem bulizni ment, hanem kiment evezni Nádas Bencével, hogy minél jobb formába kerüljenek erre a versenyszámra.

Jól kapta el a rajtot a magyar kettős, és már az elejétől az élmezőnyben haladtak. 250 méternél a harmadik helyen álltak, az élen a német riválisok (Max Hoff, Jacob Schopf) voltak ekkor. Ezután az ausztrálok eveztek az élre, de a mieink is javítottak egy helyet féltávhoz érve.

A németek ismét ritmust váltottak, és feljöttek az ausztrálok nyakára. 750 méternél a csehek mögött a negyedik helyen érkeztünk, de közel volt az érmes helyen álló Josef Dostal, Radek Slouf kettőse. A magyar páros ezután nagy hajrába kezdett, de végül a 4. helyen értek célba. Az aranyérem a Jean van der Westhuyzen, Thomas Green összetételű ausztrál hajóé lett.

A 25 éves, szegedi Nádasnak ez pályafutása legnagyobb sikere. A győriek 24 éves sportolója, Kopasz pedig az aranyérem mellett egy újabb pontszerző helynek örülhet.

"Nagyon boldog és elégedett vagyok" - mondta Kopasz Bálint. "Hiba nem volt sem az előfutamban, sem a középfutamban, sem a döntőben. Gyönyörűen végigmentünk, dinamikusan. Az elmúlt két hónapban csak párszor ültünk össze, ez egy nagyszerű eredmény nekünk a többiekkel szemben, akik már évek óta együtt készülnek" - tette hozzá az egyéniben aranyérmes kajakos.

"Amikor nekikezdtünk a közös munkának, nem gondoltam volna, hogy negyedikek leszünk az olimpián" - árulta el Nádas Bence. "Egyetértek, ebben a három ezer méterben nem tudtunk hibát találni. A döntőben jó volt a sebességünk, nem volt billenés, az oldalszél sem zavart minket. Nagyon boldogok vagyunk, ezt az eredményt nekem még fel kell fognom" - mondta a 25 éves sportoló.

Nádas Bence hozzátette: szerinte van jövője ennek a párosnak, és ha foglalkoznak vele, még bőven tudnak fejlődni, előre lépni.

forrás: www.origo.hu (Göbölyös András)

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×