× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az Ezerjófű egyesület 2013-as kirándulása

|
2013. szeptember 26. | Napjaink

Közeleg az ősz, a gyógynövénykertekben betakarítottuk a termés nagyobb részét, lezajlottak a falu kitelepülős ünnepei, sikeresen zárult a gyerekek nyári tábora. Szusszanhatunk egy kicsit, ilyenkor aktuális az egyesületi kirándulás, amit az idén a Pilisbe és környékére szerveztünk. A három napos programot keretbe foglalta két gyógynövénykerti látogatás. Kezdtünk a budakalászi gyógynövénykutató intézet bemutatókertjében péntek délelőtt, hazaindulás előtt pedig zártunk a Pannonhalmi Apátság gyógynövénytermesztő és feldolgozó telepén vasárnap késő délután.

E két program között rengeteg mindent láttunk, tapasztaltunk. Pilisszenkereszten volt a szállásunk a bázisunk, itt pihentük ki a napi nem kis mennyiségű hegyi és lépcsős gyaloglásokat, ez volt a színtere a jó hangulatú reggeliknek, beszélgetéseknek, vacsorakészítéseknek, köszönet mindezért barátságos szállásadónknak.

Mindenkit lenyűgözött a dobogókői kilátóról elénk táruló pilisi hegyek és a Duna látványa. Sétáltunk Szentendrén. Egy szenzációs idegenvezetéssel megnéztük az esztergomi bazilikát, ahol a vállalkozó kedvűek még a kupola kilátóhoz vezető négyszáz lépcsőt is leküzdötték és bejártuk a visegrádi Királyi Palotát és a Fellegvárat. A Pannonhalmi Apátságban szintén idegenvezetéssel megnéztük a templomot, a szerzetesek életének közösségi tereit, a könyvtárat és egy kiállítást. A hegyekben nem maradhatott ki a túrázás sem, melynek célja egy Mária kegyhely melletti forrás volt Pilisszentkereszten.

Algyőre érve fáradtan bár, de jó hangulatban köszöntünk el egymástól a keddi tájházi találkozóig. Jó volt ez a kirándulás!

 

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×