× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az év polgárőrei lettek az algyőiek

|
2020. november 03. | Rendőrség

A díjhoz pénzjutalom is jár, a tervek szerint ezt a munkaruházatuk felújítására fordítják majd, valamint kerékpárokat is szeretnének vásárolni a még hatékonyabb járőrözés érdekében.

Az Országos Polgárőr Szövetség az Év Polgárőr Egyesülete címmel ismerte el az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület munkáját.

Az egyesület elnöke, Gulyás Sándor lapunknak elmondta, Algyő ott van azoknak a megyei településeknek a listáján, ahol évek óta a legkevesebb bűncselekmény történik.

– Ez annak köszönhető, hogy sikerült megfékeznünk a házalókat, az illegális faárusokat és a hamis alapítványokat is az elmúlt években. Legutóbb csatornázással foglalkozó személyek akarták átverni az itt élőket, de nem sikerült nekik, mert a lakók jelentették a problémát, mi pedig a rendőrséggel közösen közbeléptünk – részletezte. Gulyás Sándor szerint ezek a tevékenységek lehetnek azok, amivel kiérdemelték az elismerést.

– De hozzájárulhatott ehhez még az is, hogy a járvány elején a szabályok betartásának ellenőrzése mellett a női tagjaink maszkot varrtak, valamint segítettük az ebédkihordást az időseknek. Rendszeresen bekapcsolódunk a határvédelembe is Kiszombornál, és vannak saját rendezvényeink, ilyen a Szemétszüret, amivel minden évben a település képét javítjuk – tette hozzá.

Nemrég egy eltűnt nő megtalálásában segítettek az algyői polgárőrök. Kiderült, egy év alatt annyi szolgálatot teljesítettek, ami országos szinten is kiemelkedő.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

A vándorló vadmadarak vonulási útvonalai hazánkat is érintik, ezért dr. Bognár Lajos országos főállatorvos azonnali hatállyal, országszerte elrendelte a baromfik kötelező zártan tartását.

2020. november 27. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet megüresedő költségalapú bérlakások legfeljebb 5 évre történő bérbeadására.

2020. november 27. | Önkormányzat Bővebben

Sukorón rendezték a szezon egyik utolsó, utánpótlás korosztálynak meghirdetett kajak-kenu versenyét, amelyen az Algyői Vízisport Egyesület is képviseltette magát.

2020. november 26. | Sport Bővebben

2020. november 21.-én a lakók összefogva, közös csapatmunkaként - vállalva annak felmerülő egyéb költségeit - elültették az Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott fákat, ezzel egy szép, hangulatos utcaképet kialakítva.

2020. november 26. | Napjaink Bővebben

Tájékoztató 10 hónapos rendőrjárőr képzésről

2020. november 26. | Rendőrség Bővebben

×