× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az év polgárőrei lettek az algyőiek

|
2020. november 03. | Rendőrség

A díjhoz pénzjutalom is jár, a tervek szerint ezt a munkaruházatuk felújítására fordítják majd, valamint kerékpárokat is szeretnének vásárolni a még hatékonyabb járőrözés érdekében.

Az Országos Polgárőr Szövetség az Év Polgárőr Egyesülete címmel ismerte el az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület munkáját.

Az egyesület elnöke, Gulyás Sándor lapunknak elmondta, Algyő ott van azoknak a megyei településeknek a listáján, ahol évek óta a legkevesebb bűncselekmény történik.

– Ez annak köszönhető, hogy sikerült megfékeznünk a házalókat, az illegális faárusokat és a hamis alapítványokat is az elmúlt években. Legutóbb csatornázással foglalkozó személyek akarták átverni az itt élőket, de nem sikerült nekik, mert a lakók jelentették a problémát, mi pedig a rendőrséggel közösen közbeléptünk – részletezte. Gulyás Sándor szerint ezek a tevékenységek lehetnek azok, amivel kiérdemelték az elismerést.

– De hozzájárulhatott ehhez még az is, hogy a járvány elején a szabályok betartásának ellenőrzése mellett a női tagjaink maszkot varrtak, valamint segítettük az ebédkihordást az időseknek. Rendszeresen bekapcsolódunk a határvédelembe is Kiszombornál, és vannak saját rendezvényeink, ilyen a Szemétszüret, amivel minden évben a település képét javítjuk – tette hozzá.

Nemrég egy eltűnt nő megtalálásában segítettek az algyői polgárőrök. Kiderült, egy év alatt annyi szolgálatot teljesítettek, ami országos szinten is kiemelkedő.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

A csapadékvíz-elvezető rendszerek rekonstrukciójára már nagy szükség volt a nagyközségünkben. Az Aranyhíd utca, a Kócsag és a Tutaj utca kerül most reflektorfénybe.

2024. június 24. | Önkormányzat Bővebben

A Martonosi Szivárvány Óvoda meghívására, szakmaiságra épülő látogatást tettünk testvértelepülésünkön április 26-án.

2024. június 20. | Oktatás Bővebben

Közbeszerzést írnak ki a közvilágítás fejlesztésének második ütemére – erről is döntött májusi rendes ülésén a képviselő-testület, amelynek tagjai összesen húsz napirendi pontot tárgyaltak meg. Módosították a költségvetést is, és elhangzott, hogy egy trafót is kell vásárolniuk.

2024. június 19. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén.

2024. június 19. | Gazdaság Bővebben

Értesítjük a Tisztelt fogyasztóket, hogy a Szegedi Vízmű Zrt. 2024. 06. 24-én és 06. 25-én (hétfőn és kedden) 22:00-tól 05:00 óráig Hálózatöblítési munkákat végez.

2024. június 18. | Gazdaság Bővebben

×