× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az év polgárőrei lettek az algyőiek

|
2020. november 03. | Rendőrség

A díjhoz pénzjutalom is jár, a tervek szerint ezt a munkaruházatuk felújítására fordítják majd, valamint kerékpárokat is szeretnének vásárolni a még hatékonyabb járőrözés érdekében.

Az Országos Polgárőr Szövetség az Év Polgárőr Egyesülete címmel ismerte el az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület munkáját.

Az egyesület elnöke, Gulyás Sándor lapunknak elmondta, Algyő ott van azoknak a megyei településeknek a listáján, ahol évek óta a legkevesebb bűncselekmény történik.

– Ez annak köszönhető, hogy sikerült megfékeznünk a házalókat, az illegális faárusokat és a hamis alapítványokat is az elmúlt években. Legutóbb csatornázással foglalkozó személyek akarták átverni az itt élőket, de nem sikerült nekik, mert a lakók jelentették a problémát, mi pedig a rendőrséggel közösen közbeléptünk – részletezte. Gulyás Sándor szerint ezek a tevékenységek lehetnek azok, amivel kiérdemelték az elismerést.

– De hozzájárulhatott ehhez még az is, hogy a járvány elején a szabályok betartásának ellenőrzése mellett a női tagjaink maszkot varrtak, valamint segítettük az ebédkihordást az időseknek. Rendszeresen bekapcsolódunk a határvédelembe is Kiszombornál, és vannak saját rendezvényeink, ilyen a Szemétszüret, amivel minden évben a település képét javítjuk – tette hozzá.

Nemrég egy eltűnt nő megtalálásában segítettek az algyői polgárőrök. Kiderült, egy év alatt annyi szolgálatot teljesítettek, ami országos szinten is kiemelkedő.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×