× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az életre készíti fel az algyői ovisokat a gyermekkert

|
2012. október 03. | Oktatás

Komplett kisváros épült fel néhány hónap alatt az algyői Szivárvány óvoda hátsó részében: a gyermekkertben családi házat, szatócsboltot, iskolát, kemencét, kiskertet, madárbarát sarkot és templomot is találni.

Algyő napja alkalmából gyermekkertet adtak át a Szivárvány óvodában Algyőn. Ozsváth Lászlóné óvodavezető elmondása szerint a kert segítségével élménypedagógiai módszerekkel vezethetik be a kicsiket a mindennapi életbe.

– A kültéri kemencében kenyeret süthetnek, a foglalkoztatóban pedig saját maguknak készíthetik el a tízórait. 3 kis fedett ház található a területen, amely az óvoda mögött lévő épület egykori udvara volt. A gyerekek ezekben tanulhatják majd meg a mindennapi élet szabályait. Az egyik lakot családi háznak neveztük ki: az óvodások itt az óvónők felügyelete, de be nem avatkozása mellett az apa-anya szerepeket sajátíthatják el. A másik házban egy szatócsboltot hoztunk létre. Itt sajátítható el az üzletben való helyes viselkedés és kommunikáció. Pénztárgép is van, így akár a pénz fogalmával is megismerkedhetnek a gyerekek – magyarázta Ozsváth Lászlóné. A harmadik lak egy egyszerű iskola, amely az ovisokat az iskolai élet mindennapjaira készíti fel.

A fából épült kisváros ékessége a templom: a gyerekek már most várják, hogy a karácsonyra készüljenek itt. A délutáni hittanórákat szintén ebben tartják majd. A gyermekkert két szegletébe egy madárbarát sarkot és egy kiskertet rendeztek be. Előbbiben két etető látható. Olyan bokrokat telepítettek köré, amelyek termését szeretik a madarak. A kiskertben már most zöldell a kelkáposzta, de hamarosan kibújik az ágyásból a spenót, a saláta, a retek és a hagyma is. A gyerekek már most nagy kedvvel és érdeklődéssel ismerkedtek meg a kuckókkal: leginkább a szatócsbolt tetszett nekik, amelybe az óvónők igazi krumplit és almát is rejtettek.

 

További hírek

Felelősségteljes, valós alapokon nyugvó gazdálkodás eredményeként az öt éves ciklus végére a gazdasági szempontból országos és nemzetközi szinten is nehéz, több válságelemet tartalmazó körülmény ellenére az Önkormányzat vagyona növekedett.

2024. május 06. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. május 03. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete minden 65 év feletti lakos részére 15.000 forint pénzbeli támogatást ad. Ezzel kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs.

2024. május 02. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata a megemelkedett szúnyogszámra való tekintettel szúnyoglárva-irtó tablettával segíti a lakosokat.

2024. május 02. | Gazdaság Bővebben

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

×