× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az Egészségheteken pótolták az elmaradt szűrővizsgálatokat

|
2021. október 25. | Egészség, életmód

Számos vizsgálat közül választhattak az algyőiek szeptember 6-a és 20-a között az Egészségheteken. Hamar beteltek az üres helyek, ezért pótnapokat is kijelölt az önkormányzat, hogy minél többen élhessenek az ingyenes lehetőséggel.

Hasi- és pajzsmirigy ultrahangos vizsgálat, bőrgyógyászati, urológiai, szemészeti, nőgyógyászati, érsebészeti szűrés, valamint hallásvizsgálat is volt a szeptember 6-a és 20-a között megtartott Egészségheteken.

Az Idősek Napközi Otthonában és a Faluházban megrendezett eseményről az Algyői Egyesített Szociális Intézmény vezetője, Jankovicsné Veres Katalin elmondta, előzetesen kellett regisztrálni a vizsgálatokra, amelyek igen népszerűek voltak a helyiek körében, a leghamarabb a nőgyógyászati és a bőrgyógyászati szűrésekre fogytak el az időpontok. Hozzátette, érdekesség, hogy bár az urológiai vizsgálatra nehezebben szánják rá magukat az emberek, mégis telt ház volt most ezen a szűrésen is.

A szűrővizsgálatokra jelentkezők száma az intézményvezető szerint jól tükrözi azt, hogy az algyőiek egészségtudatosak és fontosnak tartották azt, hogy bepótolják a járványhelyzet miatt elmaradt vizsgálatokat. Hozzátette, az önkormányzat által mindenki ingyenesem vehetett részt a szűréseken, és annak érdekében, hogy minél többen ki tudják használni a lehetőséget, pótnapokat is kijelöltek.

Jankovicsné Veres Katalin közölte, céljuk az, hogy tudatosuljon az algyőiekben, hogy az egészségükért nagymértékben ők a felelősek, és a szűrések az egészségvédelmet szolgálják.
A vizsgálatokon mindenki maszkban, kézfertőtlenítés után vehetett részt, várakozás közben pedig ügyelni kellett a másfél méteres távolság betartására. Az idősek otthonában például az ebédlőben és a teraszon biztosítottak várakozási lehetőséget a védőtávolságot megtartva.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×