× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az Egészségheteken pótolták az elmaradt szűrővizsgálatokat

|
2021. október 25. | Egészség, életmód

Számos vizsgálat közül választhattak az algyőiek szeptember 6-a és 20-a között az Egészségheteken. Hamar beteltek az üres helyek, ezért pótnapokat is kijelölt az önkormányzat, hogy minél többen élhessenek az ingyenes lehetőséggel.

Hasi- és pajzsmirigy ultrahangos vizsgálat, bőrgyógyászati, urológiai, szemészeti, nőgyógyászati, érsebészeti szűrés, valamint hallásvizsgálat is volt a szeptember 6-a és 20-a között megtartott Egészségheteken.

Az Idősek Napközi Otthonában és a Faluházban megrendezett eseményről az Algyői Egyesített Szociális Intézmény vezetője, Jankovicsné Veres Katalin elmondta, előzetesen kellett regisztrálni a vizsgálatokra, amelyek igen népszerűek voltak a helyiek körében, a leghamarabb a nőgyógyászati és a bőrgyógyászati szűrésekre fogytak el az időpontok. Hozzátette, érdekesség, hogy bár az urológiai vizsgálatra nehezebben szánják rá magukat az emberek, mégis telt ház volt most ezen a szűrésen is.

A szűrővizsgálatokra jelentkezők száma az intézményvezető szerint jól tükrözi azt, hogy az algyőiek egészségtudatosak és fontosnak tartották azt, hogy bepótolják a járványhelyzet miatt elmaradt vizsgálatokat. Hozzátette, az önkormányzat által mindenki ingyenesem vehetett részt a szűréseken, és annak érdekében, hogy minél többen ki tudják használni a lehetőséget, pótnapokat is kijelöltek.

Jankovicsné Veres Katalin közölte, céljuk az, hogy tudatosuljon az algyőiekben, hogy az egészségükért nagymértékben ők a felelősek, és a szűrések az egészségvédelmet szolgálják.
A vizsgálatokon mindenki maszkban, kézfertőtlenítés után vehetett részt, várakozás közben pedig ügyelni kellett a másfél méteres távolság betartására. Az idősek otthonában például az ebédlőben és a teraszon biztosítottak várakozási lehetőséget a védőtávolságot megtartva.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Hatvanban, a XXI. ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját. A versenyre, 8 ország több mint 300 sportolója nevezett. A harcművészek küzdelem és formagyakorlat kategóriákban mérhették össze tudásukat. Az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztálya 3 fővel képviseltette magát, akik 2 éremmel térhettek haza.

2023. május 31. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Képviselő-testülete a 2023. május hó 31. napján tartott ülésén, a 148/2023. (V.31.) Kt, határozatával megállapította, hogy az Algyő Nagyközség Önkormányzata tulajdonában álló víziközművek koncessziós szerződés keretében történő üzemeltetésére a Szegedi Vízmű Zrt részéről benyújtott pályázat érvényes, a pályázati eljárás eredményes.

2023. május 31. | Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Egészségház u. 42. I. emelet 4. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Az „Esély Otthon az algyői fiataloknak" (EFOP-1.2.11-16-2017-00045) elnevezésű pályázat keretében az Algyő, Kosárfonó utca 16. szám alatti ingatlanban 13 lakás került kialakításra. Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet 11 lakásingatlan kedvezményes használatára.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. fsz. 2. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

×