× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az angyalok varrták az algyői tárlat maszkjait

|
2020. szeptember 16. | Napjaink

Gyöngyös, kalocsai mintás, Star Wars-os, pöttyös, hímzett, kékfestős és növényvilágos – a szájmaszkok minden verziója megtalálható az algyői könyvtárban, ahol pénteken tárlat nyílt az orrot és szájat eltakaró ruhadarabokból.

Az ország minden pontjáról érkeztek maszkok a Szájmaszk készítő angyalok csoport tagjaitól. A vírushelyzet idején alakult közösség, a könyvtár és a Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre felhívására. Brillmann Zsolt, az Angyalok vezetője a megnyitón elmondta, ő nem a vírusban, hanem az emberekben hisz. Úgy véli, nem az orvosok, hanem az emberek összefogása állítja majd meg a járványt.

Hozzátette, a Szájmaszk készítő angyalok egy olyan közösség, ami megmutatta azt, hogy az országnak igenis a magyar nő az alapja, hiszen az első szóra több ezren csatlakoztak a Csongrád-Csanád megyei kezdeményezéshez a Facebookon keresztül, és varrtak néhány hónap alatt 130 ezer maszkot. Mindezt saját költségből, ráadásul a maszkokat ingyen osztották szét.

Megjegyezte, az is lehetséges, hogy az a szeretet és törődés állítja majd meg a vírust, amit ezekbe a maszkokba belevarrtak. A maszkok mellett az egykor Algyőn élő Körmöczi Dénes koronavírussal kapcsolatos karikatúrái is láthatók, már január óta készíti ezeket a rajzokat.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Az Önkormányzat D-vitamin csomaggal támogatja a hivatal és intézményeinek dolgozóit. Molnár Áron polgármester elmondta, hogy fontosnak tartja a megelőzést és a szervezetünk támogatását ezekben az időkben.

2021. január 12. | Önkormányzat Bővebben

A tavalyi év nehézségeit nem kell bemutatnunk senkinek, a Fashion Street háza táján is kérdésessé vált, meg fog-e jelenni print magazinunk az évben. A limitált példányszám miatt a legizgalmasabb cikkeinket online is elérhetővé tesszük. Íme az egyik kedvenc anyagunk, egy rendkívül motiváló interjú egy nagyon fiatal, de annál eltökéltebb sportolóval.

2021. január 09. | Sport Bővebben

Utcán hagyott pótkocsinak ütközött egy jármű Algyőn. Ugyan a sofőr figyelmetlensége okozta a bajt, de a nemrégiben történt eset újra rávilágított ar­­ra a problémára a településen, hogy sokan az utcán tárolják a gépjárműveiket, olyan tehergépkocsikat, mezőgazdasági gépeket, pótkocsikat, amelyeknek az utcai tárolása a belterület döntő részén tilos.

2021. január 08. | Napjaink Bővebben

A Településtisztasági Nonprofit Kft. részéről kapott tájékoztatás alapján, a fenyőfákat a kommunális hulladékszállítás napján fogják begyűjteni.

2021. január 08. | Napjaink Bővebben

Huszonkét pontjával a negyedik helyen áll az Algyő SK a Csongrád-Csanád megyei I. osztály téli szünetében. Podonyi Norbert együtteséből ketten is sérülés miatt hiányoznak a folytatásban. 

2021. január 07. | Sport Bővebben

×