× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az angyalok varrták az algyői tárlat maszkjait

|
2020. szeptember 16. | Napjaink

Gyöngyös, kalocsai mintás, Star Wars-os, pöttyös, hímzett, kékfestős és növényvilágos – a szájmaszkok minden verziója megtalálható az algyői könyvtárban, ahol pénteken tárlat nyílt az orrot és szájat eltakaró ruhadarabokból.

Az ország minden pontjáról érkeztek maszkok a Szájmaszk készítő angyalok csoport tagjaitól. A vírushelyzet idején alakult közösség, a könyvtár és a Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre felhívására. Brillmann Zsolt, az Angyalok vezetője a megnyitón elmondta, ő nem a vírusban, hanem az emberekben hisz. Úgy véli, nem az orvosok, hanem az emberek összefogása állítja majd meg a járványt.

Hozzátette, a Szájmaszk készítő angyalok egy olyan közösség, ami megmutatta azt, hogy az országnak igenis a magyar nő az alapja, hiszen az első szóra több ezren csatlakoztak a Csongrád-Csanád megyei kezdeményezéshez a Facebookon keresztül, és varrtak néhány hónap alatt 130 ezer maszkot. Mindezt saját költségből, ráadásul a maszkokat ingyen osztották szét.

Megjegyezte, az is lehetséges, hogy az a szeretet és törődés állítja majd meg a vírust, amit ezekbe a maszkokba belevarrtak. A maszkok mellett az egykor Algyőn élő Körmöczi Dénes koronavírussal kapcsolatos karikatúrái is láthatók, már január óta készíti ezeket a rajzokat.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×