× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az angyalok varrták az algyői tárlat maszkjait

|
2020. szeptember 16. | Napjaink

Gyöngyös, kalocsai mintás, Star Wars-os, pöttyös, hímzett, kékfestős és növényvilágos – a szájmaszkok minden verziója megtalálható az algyői könyvtárban, ahol pénteken tárlat nyílt az orrot és szájat eltakaró ruhadarabokból.

Az ország minden pontjáról érkeztek maszkok a Szájmaszk készítő angyalok csoport tagjaitól. A vírushelyzet idején alakult közösség, a könyvtár és a Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre felhívására. Brillmann Zsolt, az Angyalok vezetője a megnyitón elmondta, ő nem a vírusban, hanem az emberekben hisz. Úgy véli, nem az orvosok, hanem az emberek összefogása állítja majd meg a járványt.

Hozzátette, a Szájmaszk készítő angyalok egy olyan közösség, ami megmutatta azt, hogy az országnak igenis a magyar nő az alapja, hiszen az első szóra több ezren csatlakoztak a Csongrád-Csanád megyei kezdeményezéshez a Facebookon keresztül, és varrtak néhány hónap alatt 130 ezer maszkot. Mindezt saját költségből, ráadásul a maszkokat ingyen osztották szét.

Megjegyezte, az is lehetséges, hogy az a szeretet és törődés állítja majd meg a vírust, amit ezekbe a maszkokba belevarrtak. A maszkok mellett az egykor Algyőn élő Körmöczi Dénes koronavírussal kapcsolatos karikatúrái is láthatók, már január óta készíti ezeket a rajzokat.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2020. október 03. – október 23-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2020. szeptember 28. | Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrás Minisztériummal együttműködve kiírja a 2021. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot.

2020. szeptember 25. | Bővebben

Csaknem ötven babát köszöntöttek Algyőn, ahol kitűzött cél a településen élők számának folyamatos növelése. Az Anyatejes Táplálás Világnapjához csatlakoztak szeptember 19-én, értékes programokat kínáltak a családoknak.

2020. szeptember 21. | Egészség, életmód Bővebben

Tájékoztatom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ország valamennyi településére kiterjedő, általános mezőgazdasági összeírást hajt végre, „Agrárcenzus, 2020” elnevezéssel.

2020. szeptember 18. | Gazdaság Bővebben

Országos Felhasználói Elégedettségi Felmérést végeztet a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) a víziközmű-szolgáltatókkal együttműködve.

2020. szeptember 17. | Gazdaság Bővebben

×