× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az algyőiek kedvenc ízeiből készült receptkönyv

|
2019. július 29. | Migrált hírek

A helyieket kérdezték meg, mit főznek szívesen. Szombaton mutatták be a könyvet az Algyői Tájház udvarán.

Szombaton, az Algyői Tájház hangulatos udvarán kóstolhattak bele az érdeklődők az Algyő Ízei című könyvbe, mely a helyiek kedvenc receptjeit zárja magába. A kötet megálmodója és életre hívója Kneip Ferencné Marika és Némethné Vida Zsuzsanna voltak, akik lapunk kérdésére elmondták, pályázati támogatással, kevesebb mint egy év alatt készültek el, hosszú és fáradtságos munkával járt, de a végeredményt látva megérte.
   
– Szerettünk volna valami különlegessel készülni a helyi nyugdíjas klub 45. évfordulójára, ekkor röppent fel a szakácskönyvkészítés. Először idős asszonyokat akartunk megkérdezni arról, mit főznek szívesen, milyenek a helyi ízek, aztán ezt eltöröltük, mert rájöttünk, ezek az idősek már mi magunk vagyunk" – részletezték kacagva. Így a településen élőket faggatták egy kérdőív által arról, hogy milyen tradicionális ételeket készítenek például születésnapkor, lakodalom esetén vagy karácsonykor, illetve melyek a család kedvencei.

– Fiatalok, idősek, a valamikori olajosokként betelepültek, újonnan érkezettek, itt dolgozók egyaránt adtak receptet, mindenki kétoldalnyi felültet kapott a 167 oldalas könyvben, amiben megjelenik a Halászcsárda, a Levendula Hotel és a Vámos Cukrászda is – tették hozzá.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

Felelősségteljes, valós alapokon nyugvó gazdálkodás eredményeként az öt éves ciklus végére a gazdasági szempontból országos és nemzetközi szinten is nehéz, több válságelemet tartalmazó körülmény ellenére az Önkormányzat vagyona növekedett.

2024. május 06. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. május 03. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete minden 65 év feletti lakos részére 15.000 forint pénzbeli támogatást ad. Ezzel kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs.

2024. május 02. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata a megemelkedett szúnyogszámra való tekintettel szúnyoglárva-irtó tablettával segíti a lakosokat.

2024. május 02. | Gazdaság Bővebben

×