× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az Algyői Zöld Diákparlament V. ülése

|
2012. április 08. | Oktatás

Az Algyői Zöld Diákparlament március 23-án tartotta ötödik ülését a polgármesteri hivatal dísztermében. A diákparlamenten az 1–8. osztályok két-két tanulója képviselte az osztályközösséget. A diákképviselőket köszöntötte: Bereczné Lázár Nóra közoktatási, ifjúsági és sportreferens, valamint a Pénzügyi és Humán Bizottság tagjai: dr. György Antal, Molnár Áron és Harcsás Gizella, továbbá: Forgóné Canjavec Eszter sportmenedzser, és Kovács Erika, a Pénzügyi és Adócsoport csoportvezetője.

Ünnepélyes fogadalmat tettek az első alkalommal résztvevő diákképviselők, illetve a régebbiek megerősítették fogadalmukat:

„Én ………, az Algyői Zöld Diákparlament tagja, ünnepélyesen fogadom, hogy óvom és védem a település értékeit. Tisztelem és becsülöm természeti és épített környezetünket. Felelős vagyok tetteimért, vállalom cselekedeteim következményeit. Igyekszem minél több ismeretet megszerezni, és úgy élni, hogy példát mutassak a környezetemben
élőknek.”

A diákparlamenten a 8. osztályos Mandász Vivien irányításával számoltak be a diákképviselők az Algyői Zöld Diákparlament éves tevékenyégéről. Így a Víz világnapjától a Föld napjáig tartó, egy hónapos rendezvénysorozatról, az egészséghétről, a regionális vetélkedőről általános- és középiskolásoknak, a papírgyűjtésről, a zöldügyeletesek munkájáról, a megyei természetismereti vetélkedőről, a zöldkártyás és zöldleveles jutalomútról, az erdei iskoláról Parádfürdőn, az évszak túráinkról – ősszel kerékpározás, télen gyalogtúra a Tisza-parton. De szó esett a Szegedi Vadasparki látogatásokról, a regionális karácsonyi vásárról, az öko-hétről a szőlővel, a tanösvény járőrözésről is, és persze a környezetvédelmi témájú cikkek írásáról, amelyek az Algyői Hírmondóban jelentek meg. Ezt követően összegyűjtöttük a településen bekövetkezett változásokat, újításokat, és azt, hogy mit szeretünk az új iskolában. Viszszatekintettünkm azokra a kéréseinkre, javaslatainkra, amelyeket a korábbi üléseken fogalmaztunk meg egy új iskolával kapcsolatban és csodálkozva vettük észre, hogy ezek közül milyen sok meg is valósult – legnagyobb örömünkre.

Az ülés végén határozatokat és javaslatokat fogalmaztunk meg, melyeket a beszámolóval együtt fogunk átadni a település vezetőinek. A diákparlament lezárásaként megöntöztük a 2008-ban elültetett szomorúfüzet és közös fotót is készítettünk.

 

További hírek

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

Felelősségteljes, valós alapokon nyugvó gazdálkodás eredményeként az öt éves ciklus végére a gazdasági szempontból országos és nemzetközi szinten is nehéz, több válságelemet tartalmazó körülmény ellenére az Önkormányzat vagyona növekedett.

2024. május 06. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. május 03. | Önkormányzat Bővebben

×