× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az algyői Tisza-híd bővítésének előkészületeit is felfüggesztette Lázár János

|
2023. június 15. | Gazdaság

Összesen 270 beruházást függesztett fel az Építési és Közlekedési Minisztérium 2022 májusa és 2023. június 6. között – válaszolta Lázár János építési és közlekedési miniszter Vadai Ágnes DK-s képviselő írásbeli kérdésére. Mint kiderült, a 47-es főút több fejlesztési elemének megvalósítását is elhalasztja a kormány.

A várólistára került beruházások közül jó néhány érint bennünket is. A Hódpress szerint így például már tervezési szinten is megtorpan egy jó időre:

  • az algyői Tisza-híd 2×2 sávra bővítése párhuzamos kerékpárút kialakítással,
  • a 47-es főút Algyő és Szeged közötti szakaszán a gyalogos és kerékpáros forgalom elősegítése,
  • a 47-es főút Hódmezővásárhelyt elkerülő szakaszán a lassú járművek forgalmi vizsgálata,
  • a 47-es főút Székkutast elkerülő szakaszának műszaki előkészítése.

Az akkor még Innovációs és Technológiai Minisztérium 2022 januárjában rendelte el egyébként a tervezési feladatokat arra, hogy a 47-est 2×2 sávra bővítsék és vele párhuzamosan a kerékpárutat is kialakítsák. Lázár János, építési és közlekedési miniszter áprilisban találkozott a romániai és a szerbiai minisztertársaival, akkor azt mondta, hogy megkezdik a 47-es főút négysávosításának az előkészítését.

forrás: szegedma.hu (Bartok Zsófia), fotó: Bődey János (telex)

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt Algyőieket, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2024. július 22. napjától 2024. augusztus 25. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2024. július 16. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házi Gondozói Szolgálata pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony keretében házi gondozó munkakör betöltésére.

2024. július 15. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

×