× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az algyői Tisza-híd bővítésének előkészületeit is felfüggesztette Lázár János

|
2023. június 15. | Gazdaság

Összesen 270 beruházást függesztett fel az Építési és Közlekedési Minisztérium 2022 májusa és 2023. június 6. között – válaszolta Lázár János építési és közlekedési miniszter Vadai Ágnes DK-s képviselő írásbeli kérdésére. Mint kiderült, a 47-es főút több fejlesztési elemének megvalósítását is elhalasztja a kormány.

A várólistára került beruházások közül jó néhány érint bennünket is. A Hódpress szerint így például már tervezési szinten is megtorpan egy jó időre:

  • az algyői Tisza-híd 2×2 sávra bővítése párhuzamos kerékpárút kialakítással,
  • a 47-es főút Algyő és Szeged közötti szakaszán a gyalogos és kerékpáros forgalom elősegítése,
  • a 47-es főút Hódmezővásárhelyt elkerülő szakaszán a lassú járművek forgalmi vizsgálata,
  • a 47-es főút Székkutast elkerülő szakaszának műszaki előkészítése.

Az akkor még Innovációs és Technológiai Minisztérium 2022 januárjában rendelte el egyébként a tervezési feladatokat arra, hogy a 47-est 2×2 sávra bővítsék és vele párhuzamosan a kerékpárutat is kialakítsák. Lázár János, építési és közlekedési miniszter áprilisban találkozott a romániai és a szerbiai minisztertársaival, akkor azt mondta, hogy megkezdik a 47-es főút négysávosításának az előkészítését.

forrás: szegedma.hu (Bartok Zsófia), fotó: Bődey János (telex)

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×