× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az algyői diákcsapat ismét megyebajnok és IV. helyezett az Országos elődöntőben

|
2015. április 05. | Sport
Játékos Sportverseny: a diákolimpia versenyrendszerének legszínesebb, legsokoldalúbb felkészülést igénylő versenyein a legfiatalabb diáksportolók küzdenek a helyezésekért. A sor- és váltóversenyek ugró, dobó, futó versenyszámai komoly próbatételt jelentenek. A pontos feladatvégrehajtás mellett, a diákok megtanulnak küzdeni a csapatért, a társakért, amit a későbbiekben a választott sportágukban is jól kamatoztathatnak.

2015. február 2-án az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola sportcsarnokában rendezték meg a Játékos Sportverseny Csongrád Megyei Diákolimpiát. A megye bajnoka lett – negyedik alkalommal – az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola csapata (9 ponttal), elsőként jutott tovább az országos elődöntőbe. II. helyezett lett a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola csapata (19 ponttal), III. lett a szegedi Rókusi II. számú Általános Iskola csapata (27 ponttal.

Február 21-én Karcagon rendezték meg a Játékos Sportverseny országos elődöntőjét, ahol 4 megye 8 legjobb csapata mérhette össze erejét és tudását; és iskolánk csapata is eljutott a megyei első helyezésével. Iskolánk csapata óriási versenyszellemmel és akarattal a negyedik helyet szerezte meg.

A csapat tagjai: Janecskó Alex és Kiss Levente 2.a, Fábián Réka és Moczó Gréta 2.b, Belovai Petra, Sulyok Rebeka, Forgó Dániel, Németh Bercel és Szénási Kristóf 3.a, Janecskó Tamara, Üveges Gabriella, Borbás Bálint, Körmös Attila és Lovász Tamás 4.a, Bogdán Bence 5.a osztályos tanulók; felkészítő tanáruk: Varga Ágnes
 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×