× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az algyői diákcsapat ismét megyebajnok és IV. helyezett az Országos elődöntőben

|
2015. április 05. | Sport
Játékos Sportverseny: a diákolimpia versenyrendszerének legszínesebb, legsokoldalúbb felkészülést igénylő versenyein a legfiatalabb diáksportolók küzdenek a helyezésekért. A sor- és váltóversenyek ugró, dobó, futó versenyszámai komoly próbatételt jelentenek. A pontos feladatvégrehajtás mellett, a diákok megtanulnak küzdeni a csapatért, a társakért, amit a későbbiekben a választott sportágukban is jól kamatoztathatnak.

2015. február 2-án az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola sportcsarnokában rendezték meg a Játékos Sportverseny Csongrád Megyei Diákolimpiát. A megye bajnoka lett – negyedik alkalommal – az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola csapata (9 ponttal), elsőként jutott tovább az országos elődöntőbe. II. helyezett lett a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola csapata (19 ponttal), III. lett a szegedi Rókusi II. számú Általános Iskola csapata (27 ponttal.

Február 21-én Karcagon rendezték meg a Játékos Sportverseny országos elődöntőjét, ahol 4 megye 8 legjobb csapata mérhette össze erejét és tudását; és iskolánk csapata is eljutott a megyei első helyezésével. Iskolánk csapata óriási versenyszellemmel és akarattal a negyedik helyet szerezte meg.

A csapat tagjai: Janecskó Alex és Kiss Levente 2.a, Fábián Réka és Moczó Gréta 2.b, Belovai Petra, Sulyok Rebeka, Forgó Dániel, Németh Bercel és Szénási Kristóf 3.a, Janecskó Tamara, Üveges Gabriella, Borbás Bálint, Körmös Attila és Lovász Tamás 4.a, Bogdán Bence 5.a osztályos tanulók; felkészítő tanáruk: Varga Ágnes
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×