× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ártér karbantartása

|
2021. április 23. | Önkormányzat

Az ártér karbantartása, és a szúnyoglárvák kikelésének megelőzése érdekében Algyő Nagyközség Önkormányzata munkálatokat kezdeményezett a fokok kitakarítása, és ezen keresztül a kubikgödrökben található vizek leeresztése érdekében. Egyeztető megbeszélést folytattunk a DALERD Zrt. az ATIVIZIG illetékes vezetőivel a szükséges munkákról. A konzultáció eredményeként a Gyeviép Nkft. szintbe hozta és kitakarította a Szt. Anna kikötő melletti fokot, ahol azóta jelentősen csökkent az ártéri vízmennyiség. A DALERD saját területén, a töltés mellett fakitermelést kezdeményez a jövő héten. Ennek részeként kitakarításra kerül a két kikötő közötti tanösvény fém híddal ellátott kifolyója is, ezért kiemelésre kerül a híd, és azt a Gyeviép felújítja, megerősíti.

Ezen időszakra a terület lezárásra kerül, a balesetveszély megakadályozása érdekében.

Sajnos a tanösvény mellett pár éve telepített nyárfák megbetegedtek, ezért idő előtt ki kell vágni őket, így a két kikötő közti szakaszon a tervezettnél jelentősebb fakitermelés várható. A kotrógép mozgási lehetőségének biztosítása érdekében szükséges egy nagyobb terület kitakarítása, amelyet megkezdtek. Az önkormányzat kérte a DALERD-et, hogy a tanösvény melletti területen az árnyék és a kellemes környezet érdekében csak a feltétlenül szükséges kitermelést végezze el.

Várhatóan az intézkedések eredményeként a nyár folyamán kevesebb szúnyog fog kikelni és csökken a vérszívók száma. A szúnyogok elleni védekezés első lépéseként a katasztrófavédelem 2021. április 22-én az ártérben légi biológiai lárvagyérítést hajtott végre Algyő területén. A továbbiakban a tavaly beszerzett eszközzel a Gyeviép rendszeres gyérítést fog végezni a szükségletek szerint. Fontos, hogy a lakosság is sokat tehet azért, hogy kevesebb szúnyoggal találkozzunk. Lakókörnyezetünkben a pangó vizek rendszeres ürítésével akadályozhatjuk a lárvák kikelését.

Reményeink szerint ez a több lépcsős intézkedéssorozat nyáron kellemesebb környezetet, kevesebb szúnyogot fog eredményezni.

 

További hírek

Molnár Áron polgármester és Dr. Füzesy István alpolgármester üzleti reggelit szervezett algyői cégvezetőknek. A találkozó célja Algyő Nagyközség Önkormányzatának 2023-as költségvetésének ismertetése, a célok és a leendő fejlesztések prezentálása volt, illetve a vállalkozásokkal történő párbeszéd erősítése.

2023. március 23. | Gazdaság Bővebben

Algyőn két helyszín, vállalkozás, a Levendula Szálloda és a Vámos cukrászda szerezte meg a kerékpárosbarát szolgáltató címet. Ezen a két helyen a kerékpárosok számára összekészített szerszámokkal, eszközökkel teli láda áll majd a biciklisek rendelkezésére, amelyekkel orvosolhatóak lesznek a tekerés közben felmerülő problémák.

2023. március 22. | Egészség, életmód Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00747-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. április 1. – 2023. április 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. március 21. | Gazdaság Bővebben

Március 11-én rendezték meg Veszprémben az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét, a 2023. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságot. A rendezvényre az ország minden tájáról, 36 klub 351 versenyzője nevezett.

2023. március 21. | Sport Bővebben

A február 25-én tartott Sportbál keretein belül adták át az Algyő Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntetéseket, amelyet mind a sportban, mind a tanulásban eredményesen szereplő fiatalok kaptak meg.

2023. március 14. | Sport Bővebben

×