× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ártér karbantartása

|
2021. április 23. | Önkormányzat

Az ártér karbantartása, és a szúnyoglárvák kikelésének megelőzése érdekében Algyő Nagyközség Önkormányzata munkálatokat kezdeményezett a fokok kitakarítása, és ezen keresztül a kubikgödrökben található vizek leeresztése érdekében. Egyeztető megbeszélést folytattunk a DALERD Zrt. az ATIVIZIG illetékes vezetőivel a szükséges munkákról. A konzultáció eredményeként a Gyeviép Nkft. szintbe hozta és kitakarította a Szt. Anna kikötő melletti fokot, ahol azóta jelentősen csökkent az ártéri vízmennyiség. A DALERD saját területén, a töltés mellett fakitermelést kezdeményez a jövő héten. Ennek részeként kitakarításra kerül a két kikötő közötti tanösvény fém híddal ellátott kifolyója is, ezért kiemelésre kerül a híd, és azt a Gyeviép felújítja, megerősíti.

Ezen időszakra a terület lezárásra kerül, a balesetveszély megakadályozása érdekében.

Sajnos a tanösvény mellett pár éve telepített nyárfák megbetegedtek, ezért idő előtt ki kell vágni őket, így a két kikötő közti szakaszon a tervezettnél jelentősebb fakitermelés várható. A kotrógép mozgási lehetőségének biztosítása érdekében szükséges egy nagyobb terület kitakarítása, amelyet megkezdtek. Az önkormányzat kérte a DALERD-et, hogy a tanösvény melletti területen az árnyék és a kellemes környezet érdekében csak a feltétlenül szükséges kitermelést végezze el.

Várhatóan az intézkedések eredményeként a nyár folyamán kevesebb szúnyog fog kikelni és csökken a vérszívók száma. A szúnyogok elleni védekezés első lépéseként a katasztrófavédelem 2021. április 22-én az ártérben légi biológiai lárvagyérítést hajtott végre Algyő területén. A továbbiakban a tavaly beszerzett eszközzel a Gyeviép rendszeres gyérítést fog végezni a szükségletek szerint. Fontos, hogy a lakosság is sokat tehet azért, hogy kevesebb szúnyoggal találkozzunk. Lakókörnyezetünkben a pangó vizek rendszeres ürítésével akadályozhatjuk a lárvák kikelését.

Reményeink szerint ez a több lépcsős intézkedéssorozat nyáron kellemesebb környezetet, kevesebb szúnyogot fog eredményezni.

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt Algyőieket, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2024. július 22. napjától 2024. augusztus 25. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2024. július 16. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házi Gondozói Szolgálata pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony keretében házi gondozó munkakör betöltésére.

2024. július 15. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

×