× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ártér karbantartása

|
2021. április 23. | Önkormányzat

Az ártér karbantartása, és a szúnyoglárvák kikelésének megelőzése érdekében Algyő Nagyközség Önkormányzata munkálatokat kezdeményezett a fokok kitakarítása, és ezen keresztül a kubikgödrökben található vizek leeresztése érdekében. Egyeztető megbeszélést folytattunk a DALERD Zrt. az ATIVIZIG illetékes vezetőivel a szükséges munkákról. A konzultáció eredményeként a Gyeviép Nkft. szintbe hozta és kitakarította a Szt. Anna kikötő melletti fokot, ahol azóta jelentősen csökkent az ártéri vízmennyiség. A DALERD saját területén, a töltés mellett fakitermelést kezdeményez a jövő héten. Ennek részeként kitakarításra kerül a két kikötő közötti tanösvény fém híddal ellátott kifolyója is, ezért kiemelésre kerül a híd, és azt a Gyeviép felújítja, megerősíti.

Ezen időszakra a terület lezárásra kerül, a balesetveszély megakadályozása érdekében.

Sajnos a tanösvény mellett pár éve telepített nyárfák megbetegedtek, ezért idő előtt ki kell vágni őket, így a két kikötő közti szakaszon a tervezettnél jelentősebb fakitermelés várható. A kotrógép mozgási lehetőségének biztosítása érdekében szükséges egy nagyobb terület kitakarítása, amelyet megkezdtek. Az önkormányzat kérte a DALERD-et, hogy a tanösvény melletti területen az árnyék és a kellemes környezet érdekében csak a feltétlenül szükséges kitermelést végezze el.

Várhatóan az intézkedések eredményeként a nyár folyamán kevesebb szúnyog fog kikelni és csökken a vérszívók száma. A szúnyogok elleni védekezés első lépéseként a katasztrófavédelem 2021. április 22-én az ártérben légi biológiai lárvagyérítést hajtott végre Algyő területén. A továbbiakban a tavaly beszerzett eszközzel a Gyeviép rendszeres gyérítést fog végezni a szükségletek szerint. Fontos, hogy a lakosság is sokat tehet azért, hogy kevesebb szúnyoggal találkozzunk. Lakókörnyezetünkben a pangó vizek rendszeres ürítésével akadályozhatjuk a lárvák kikelését.

Reményeink szerint ez a több lépcsős intézkedéssorozat nyáron kellemesebb környezetet, kevesebb szúnyogot fog eredményezni.

 

További hírek

Május elsejétől az algyői Borbála fürdő is újra várja vendégeit, akik már a megújult beléptetőrendszeren keresztül jutnak be, ugyanis a járványhelyzet alatt lecserélték a karórás rendszert.

2021. május 07. | Sport Bővebben

Kitakarítják a fokokat és leeresztik a vizet a kubikgödrökből, amelyekben a szúnyogok szaporodni szoktak. Az invázió elleni védekezésben a katasztrófavédelem is segített. 

2021. május 05. | Önkormányzat Bővebben

Megkezdődött az Atka felé vezető út 47-es főút és a vasúti átjáró közötti szakaszának javítása, a kátyúzás és padka javítás idején forgalom terelésre, időszakos fennakadásokra lehet számítani az elkövetkező egy-két napban.

2021. május 05. | Önkormányzat Bővebben

Algyőn kinyitottak a szabadidős és kulturális intézmények is.

2021. május 04. | Kultúra Bővebben

Egyre többen költöznek a délnyugati lakóövezetbe Algyőn, így égető problémává vált a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése a Pipacs és a Gólya utcában.

2021. május 04. | Önkormányzat Bővebben

×