× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Anyatejes Világnap volt Algyőn

|
2009. október 08. | Egészség, életmód

2009.szeptenber 09.-én az Anyatej Világnapját ünnepeltük Algyőn immár 11.éve. Nagy várakozással készültünk erre a napra, és reméljük azok sem csalódtak akik megtiszteltek bennünket részvételükkel.

Programunkat Molnárné Vida Zsuzsanna alpolgármester asszony nyitotta meg. Kedves szavakkal köszöntötte a megjelent vendégeket, és ezzel megadta a rendezvény alap- hangulatát.

Dr.Benkő Katalin pszichiáter- gyermekpszichiáter főorvos „A gyermek-anya kapcsolat, a szoptatás és anyatej, mint a gyermeknevelés egyik alapeszköze” címmel tartott magával ragadó előadást. A főorvosnő előadásának stílusa, lendülete és szuggesztivitása reméljük elnyerte a hallgatóság tetszését.

Ezek után egy rövid filmet vetítettünk a szoptatás alakulásáról az elmúlt 20 év során, majd néhány fénykép vetítésével az elmúlt év emlékezetes pillanatait elevenítettük fel. A rendezvény alatt az anyukák Szabó Katalintól a „Ceumed” termékismertetőjétől kaphattak hasznos információkat és termékmintákat.

A gyerekek segítségével tombola tárgyakat sorsoltunk ki a megjelent anyukák között, majd mindenki kapott egy apró ajándékot és 1 szál virágot.

A rendezvény alatt a résztvevők Vámos Zoltán által felajánlott finom süteményekből válogathattak. Köszönjük a finomságokat!

Köszönjük mindazoknak akik eljöttek és velünk töltötték ezt a délutánt.

/az itt készült képek megtekinthetők Algyő honlapján, a ”galériában”/

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×