× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Állami támogatás a Digitális Átállás programhoz kapcsolódóan

|
2012. november 18. | Gazdaság

A műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló 2007. évi LXXIV. törvény értelmében legkésőbb 2014. december 31-ig végre kell hajtani az országos digitális átállást. Ennek során a hagyományos földi sugárzású televíziós műsorszórás helyébe a lényegesen több csatorna jobb minőségben történő átvitelére alkalmas digitális technológia lép. Ez a változás mindazokat a háztartásokat érinti, ahogy hagyományos földfelszíni vétellel televízióznak. A digitális adásokat a hagyományos tévékészülékekkel nem tudják megjeleníteni, ezért ezeknek a háztartásoknak speciális vevőkészülékre, esetenként új antennára van szüksége ahhoz, hogy továbbra is foghassák a földfelszíni adást.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) a 2013. évben - elősegítve a televíziózás 2014. december 31. napjáig esedékes országos digitális átállását – a Magyarország területén élő szociálisan rászorult háztartások tévékészülékeinek a digitális adások vételére való alkalmassá tételéhez állami program keretében nyújt támogatást. Az országos analóg lekapcsolásra vonatkozó időbeli és területi ütemezést a Hatóság a honlapján (www.nmhh.hu) fogja közzétenni.

Az állami támogatási programban az jogosult részt venni, aki amellett, hogy kizárólag az analóg földfelszíni adás vételére alkalmas televíziókészülékkel rendelkezik, szociálisan rászorulónak is minősül.

A rászorult jogosulti kör feltérképezéséhez az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF), a Magyar Államkincstár (MÁK), illetve az érintett helyi önkormányzatok adataira támaszkodik a Hatóság.

A támogatásra jogosultság feltételeinek tisztázása érdekében a program felmérési szakasza során kérdezőbiztos keresi majd meg személyesen a szociálisan rászorulókat. Ezt követően a program második, telepítési szakaszában a jogosultak választása alapján a szerelők felszerelik a digitális sugárzás vételére alkalmas berendezéseket (dekóder, antenna), vagy a Hatóságnál regisztrált digitális műsorterjesztő szolgáltató üzembe helyezi a támogatott műsorcsomagot tartalmazó szolgáltatást.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a folyamat sikeres lebonyolítása érdekében folyamatosan tájékoztatja a lakosságot.

Ajánlott internetes oldal: www.nmhh.hu

 

További hírek

Óvodánk 2021. március 8-a óta ügyeleti rendben működik, lehetőségeink szerint, Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatásával, segítjük a családokat az egyszeri meleg étkezés biztosításával, gyermekeknek az óvónők tevékenységajánlókkal színesítik hétköznapjaikat.

2021. április 13. | Oktatás Bővebben

Időpont: 2021.04.19.-20. 9.00-16.00 óra között.

2021. április 12. | Oktatás Bővebben

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

×