× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyőre költözne a lakópark gazdája is

|
2010. szeptember 03. | Napjaink

Mégse önkormányzati, hanem magánbirtokon létesülne a mobilház-lakópark Algyő mellett. A vihart kiváltó hirdetést levette, de a tervet továbbra is meg akarja valósítani az ötletgazda: ő maga is oda szeretne költözni.

Mobil házakból álló lakóparkot tervez Algyő mellett egy vállalkozás, várja az előjelentkezéseket – adtuk hírül augusztus 27-én, pénteken. Az önkormányzat pert fontolgat, mert a beruházó nem kereste meg a települést. A történet főszereplője, a szegedi Amerikai Ablak- és Zsindely Centrum ügyvezetője, Smahajcsik Péter rossz néven vette, hogy amikor a lakóparkról kérdeztem telefonon, megtévesztő módon nem árultam el, hogy újságíró vagyok. Ezt azért tettem, mert arra voltam kíváncsi, mit mond a jelentkezőknek, nem arra, mit szán a sajtónak. Állítja, ugyanazt mondta volna el akkor is, ha tudja, hogy újságíróval beszél. De ezen túl – ahogyan most is – küld olyan tájékoztató anyagokat, amelyekből a mobilház-lakópark minden paramétere mellett kiderül, hogy az ő szándéka tisztességes. Nem bódékat, hanem fémszerkezetes, szendvicspanellel szigetelt, 50–80 éves élettartamú mobil épületeket kínál. A házhelyek jogállása a parkban bérletijog-alapú bérlemény lenne.

A korábban elmondotthoz képest a helyzet annyiban más, hogy a mobilház-lakópark számára kiválasztott terület még sincs önkormányzati tulajdonban, az egy magánszemélyé – ezt ő tudta tévesen. A helyrajzi szám azonban üzleti titok. A hirdetést azóta levette az internetről, de a tervről nem mondott le. A kérdésre, miért nem értesítette az önkormányzatot, mielőtt egy 200 házból álló, orvosi rendelővel, bolttal, étteremmel és őrzés-védelemmel ellátott lakóparkot kezd szervezni a falu határában, azt felelte: – Ameddig nem volt biztos, hogy az elképzelés kellő számú érdeklődőt vonz, és a megvalósításba érdemes befektetni, addig nem szerettem volna tervemmel zavarni az algyői önkormányzat illetékeseit – ad magyarázatot Smahajcsik Péter. – Amint az elképzelés a kivitelezés fázisába kerül, tájékoztatjuk az önkormányzatot, beszerezzük a szükséges engedélyeket.

Az is üzleti titok, mennyien érdeklődtek eddig.

– Jelentős számban jelentkeztek nyugdíjas, vagy a nyugdíjhoz közel álló emberek, akik szeretnének a város forgatagából, a paneldzsungelből kiszabadulni, de fiatal párok is szép számmal jelentkeztek eddig. Utóbbiaknak a megfizethető magánház lehetősége tetszik, viszonylag gyorsan függetlenedhetnek a szülőktől, vagy átköltözhetnek albérletből saját otthonukba. A mobil ház telepítéséhez nem kell engedély, csak a közműcsatlakozáshoz. Én is életem nagy részét panelban töltöttem, most is ott lakom, a vállalkozásom székhelye is ez – úgyhogy én is abba a lakóparkba szeretnék költözni.

 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×