× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyőnél fogták el a telefontolvajokat

|
2009. március 04. | Rendőrség

Szabadságvesztéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla kedden hozott jogerős határozatában azt a tizenhárom férfit, akik ellopták a pécsi Elcoteq Kft. mintegy félmilliárd forint értékű félkészmobiltelefon-szállítmányát 2007-ben Jánosmajor és Nagydorog között.

A táblabíróság Tóth Sándor vezette büntető tanácsa a vádlottakat szerepüktől függően felbujtóként, bűnsegédként, vagy társtettesként, különösen nagy értékre elkövetett lopásban, orgazdaságban és bűnpártolásban találta bűnösnek.
Az ítélőtábla a bűncselekmény értelmi szerzőjét, Nyevrikel István első rendű vádlottat 6 év börtönbüntetésre és 33,2 millió forint vagyonelkobzásra ítélte, társai közül még kilencen kaptak 3 év 2 hónap és 5 év 2 hónap közötti letöltendő börtön-, illetve fegyházbüntetést, hárman pedig 1 év és 1 év 4 hónap közötti felfüggesztett szabadságvesztést.

Az elsőrendű vádlotton kívül a bíróság még két elkövetőt sújtott 840 ezer, illetve 1,9 millió forint vagyonelkobzással, többen pedig 100 ezer és 300 ezer forint közötti pénzmellékbüntetést kötelesek fizetni.

A táblabíróság egyébként a tizenháromból tíz vádlott büntetését súlyosította az ügyben korábban elsőfokon eljárt Tolna Megyei Bíróság határozatában foglaltakhoz képest.

A tényállás szerint Nyevrikel István 2006 őszén határozta el, hogy barátai, ismerősei, valamint az általuk beszervezett társak segítségével ellopja az elektronikai termékeket gyártó, finn tulajdonú multinacionális vállalat egyik, Pécsről indított félkészmobiltelefon-szállítmányát. Miután a férfiak tisztázták egymás között a feladatokat és felkészültek a bűncselekményre, az akció időpontjául 2007. január 28-át tűzték ki.

Egyikük rendőrnek öltözve Jánosmajor és Nagydorog között megállította a cég kamionját, s amikor a sofőr kiszállt, az addig a közelben megbújt társai rátámadtak a vezetőre, akinek kezeit ragasztószalaggal átkötötték, szemét, arcát leragasztották, majd a vezetőfülkében letérdepeltették, fejét kabáttal letakarták.

A tolvajok a kamiont egy bekötőútra vitték, ahol abból 448 millió forint értékű, összesen kilenc és fél raklapnyi félkész mobiltelefont pakoltak át egy kisteherautóba. A sofőrt ezután a kamion rakterébe vezették és rácsukták az ajtót, majd elmenekültek. Mivel a férfit nem zárták be "szakszerűen", hamar kiszabadult, a közeli Sárkeresztúrra futott és értesítette a rendőrséget.

Az elkövetők a lopott árut bűntársak segítségével egy pusztavámi ingatlanban tárolták, s hozzáláttak az értékesítéshez. Mobilkereskedő vállalkozóval közreműködve mintegy 6-7 ezer darabot adtak el a félkész mobilokból több mint 36 millió forint értékben.

A társaság azonban még az év elején rendőrkézre került, miután február 5-én tolnai rendőrök Algyő közelében megállították azt a 148 millió forint értékű szállítmányt, melyet több tolvaj Szegeden akart értékesíteni.

Bár az elkövetők nagy része bíróság előtt felelt tetteiért, az ügynek volt 2-3 résztvevője, akiknek kilétére nem derült fény és az áru egy részének értékesítéséből származott pénz nagy része sem került elő.

 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×