× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyőnél fogták el a telefontolvajokat

|
2009. március 04. | Rendőrség

Szabadságvesztéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla kedden hozott jogerős határozatában azt a tizenhárom férfit, akik ellopták a pécsi Elcoteq Kft. mintegy félmilliárd forint értékű félkészmobiltelefon-szállítmányát 2007-ben Jánosmajor és Nagydorog között.

A táblabíróság Tóth Sándor vezette büntető tanácsa a vádlottakat szerepüktől függően felbujtóként, bűnsegédként, vagy társtettesként, különösen nagy értékre elkövetett lopásban, orgazdaságban és bűnpártolásban találta bűnösnek.
Az ítélőtábla a bűncselekmény értelmi szerzőjét, Nyevrikel István első rendű vádlottat 6 év börtönbüntetésre és 33,2 millió forint vagyonelkobzásra ítélte, társai közül még kilencen kaptak 3 év 2 hónap és 5 év 2 hónap közötti letöltendő börtön-, illetve fegyházbüntetést, hárman pedig 1 év és 1 év 4 hónap közötti felfüggesztett szabadságvesztést.

Az elsőrendű vádlotton kívül a bíróság még két elkövetőt sújtott 840 ezer, illetve 1,9 millió forint vagyonelkobzással, többen pedig 100 ezer és 300 ezer forint közötti pénzmellékbüntetést kötelesek fizetni.

A táblabíróság egyébként a tizenháromból tíz vádlott büntetését súlyosította az ügyben korábban elsőfokon eljárt Tolna Megyei Bíróság határozatában foglaltakhoz képest.

A tényállás szerint Nyevrikel István 2006 őszén határozta el, hogy barátai, ismerősei, valamint az általuk beszervezett társak segítségével ellopja az elektronikai termékeket gyártó, finn tulajdonú multinacionális vállalat egyik, Pécsről indított félkészmobiltelefon-szállítmányát. Miután a férfiak tisztázták egymás között a feladatokat és felkészültek a bűncselekményre, az akció időpontjául 2007. január 28-át tűzték ki.

Egyikük rendőrnek öltözve Jánosmajor és Nagydorog között megállította a cég kamionját, s amikor a sofőr kiszállt, az addig a közelben megbújt társai rátámadtak a vezetőre, akinek kezeit ragasztószalaggal átkötötték, szemét, arcát leragasztották, majd a vezetőfülkében letérdepeltették, fejét kabáttal letakarták.

A tolvajok a kamiont egy bekötőútra vitték, ahol abból 448 millió forint értékű, összesen kilenc és fél raklapnyi félkész mobiltelefont pakoltak át egy kisteherautóba. A sofőrt ezután a kamion rakterébe vezették és rácsukták az ajtót, majd elmenekültek. Mivel a férfit nem zárták be "szakszerűen", hamar kiszabadult, a közeli Sárkeresztúrra futott és értesítette a rendőrséget.

Az elkövetők a lopott árut bűntársak segítségével egy pusztavámi ingatlanban tárolták, s hozzáláttak az értékesítéshez. Mobilkereskedő vállalkozóval közreműködve mintegy 6-7 ezer darabot adtak el a félkész mobilokból több mint 36 millió forint értékben.

A társaság azonban még az év elején rendőrkézre került, miután február 5-én tolnai rendőrök Algyő közelében megállították azt a 148 millió forint értékű szállítmányt, melyet több tolvaj Szegeden akart értékesíteni.

Bár az elkövetők nagy része bíróság előtt felelt tetteiért, az ügynek volt 2-3 résztvevője, akiknek kilétére nem derült fény és az áru egy részének értékesítéséből származott pénz nagy része sem került elő.

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×