× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyőn ülésezett a Dél-alföldi Termál Klaszter

|
2010. május 06. | Egészség, életmód

3 év után ismét Algyőn találkoztak a Dél- alföldi Termál Klaszter tagjai. A Békés-, Csongrád-, Bács-Kiskun megye turisztikai szakembereit, - főleg fürdőt, szállodákat, vendéglátó- , és szórakoztató  egységeket  üzemeltetőket -  összefogó klaszter először a Borbála Fürdő átadásakor járt Algyőn.

Molnárné Vida Zsuzsanna alpolgármester köszöntötte a közel 30 fős társaságot, ismertetve Algyő beruházási, fejlesztési lehetőségeit és terveit.

A szakmai munkát Dr. Albel Andor elnök vezette. Kiemelt téma volt a pályázati lehetőségek ismertetése, a fürdők szolgáltatásainak bővítési feltételei, valamint a gyógy-egészségturizmus lehetőségei. Meghívott előadóként Dr. Baranyó Géza és Baranyó Anita a fürdővendégek balesetbiztosításáról tartott előadást. 

A vendégek az előadások után látogatást tettek az algyői Borbála Fürdőben.

A nap végén Dr. Albel Andor elismerően szólt a tiszta, virágos, élhető Algyőről, ahol a hamisítatlan falusi hangulat és a fejlesztések mértéke kiinduló pontja lehet a turizmus beindításának, valamint a gyógy-egészségturizmus alapjainak.

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×