× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyőn ajándék ózongenerátorral védik a kisgyermekek egészségét

|
2020. május 27. | Oktatás

Igazán nemes cél valósult meg az algyői gyermekek egészségének védelmében. A hatásos fertőtlenítés érdekében, Kiss Róbert, önkormányzati képviselő OZONEGENERATOR készülékeket ajándékozott 2 intézménynek is.

A képviselő úr elmondta, hogy amint értesült arról, hogy a mentősök 50 db OZONEGENERATOR készüléket vetnek be a koronavírus és más kórokozók ellen, egyből arra gondolt, hogy ez a technológia igazán hasznos megoldás lenne a község óvodájában, bölcsődéjében egyaránt. Így nem habozva, adományozott egy-egy ózongenerátort az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Bóbita Bölcsődének és az Algyői Szivárvány Óvodának. 

Jankovicsné Veres Katalin az Algyői Egyesített Szociális Intézmény vezetője, Gyömbér Kornélia a Bóbita Bölcsőde szakmai vezetője és Ozsváth Lászlóné az Algyői Szivárvány Óvoda vezetője köszönte és elmondta, hogy igazán örülnek kollégáikkal egyetemben. Mindannyian tudják, hogy az ózonos fertőtlenítő készülékek megkönnyíti dolgukat a vírus elleni küzdelemben, a higiénikus környezet kialakításában. Az eddigi takarítási folyamatot immár kiegészíthetik egy igazán átfogó fertőtlenítési módszerrel. Molnár Áron, polgármester jelenlétében megrendezett ünnepélyes átadón mindannyian tájékozódtak az ózonos fertőtlenítés előnyeiről.

Süli Gabriella, az OZONEGENERATOR csapatát képviselve részletesen bemutatta a készülék működési elvét. Innentől nem kell tartaniuk attól, hogy bármely felület nem lett rendesen lefertőtlenítve. Ugyanis az ózon gáz halmazállapota miatt bejárja az egész teret. Eljut a nehezen elérhető felületekhez is, behatol még a textil tárgyak szövetei közé is. Mint, ahogy a bemutatón elhangzott, ez egy teljesen vegyszermentes eljárás, hiszen a készülék a levegőben lévő oxigénből állítja elő az ózont, amely a kezelés során visszaalakul oxigénné. Nemcsak a levegőt fertőtleníti, hanem pl a falakat, az asztalt, székeket, ágyakat, párnákat, játékokat, kilincseket, tehát minden felületet, ahova eljut az ózon. Este, mielőtt bezárnák az intézményeket, elindítják az ózongenerátort, és reggelre az ózon elpusztítja a vírusokat, baktériumokat a szobákban, közösségi terekben.

A mostani járványhelyzetben ez a segítség óriási jelentőséggel bír. Eddig is megtettek az intézmények minden tőlük telhetőt a tisztaságért, de a különböző kórokozók nagyon gyorsan el tudnak terjedni a közösségben. A koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésével, a bölcsődék és óvodák újra fogadhatnak gyermekeket. A higiéniára most kiemelt figyelmet kell szentelniük. Védeni kell a gyermekek, és egyben a családok egészségét is. A lehető legkisebb mértékre kell csökkenteni a fertőzés elterjedésének kockázatát. Ebben segíti őket az ajándékba kapott OZONEGENERATOR készülék.

forrás: www.ozongenerator.hu

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×