× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyőn ajándék ózongenerátorral védik a kisgyermekek egészségét

|
2020. május 27. | Oktatás

Igazán nemes cél valósult meg az algyői gyermekek egészségének védelmében. A hatásos fertőtlenítés érdekében, Kiss Róbert, önkormányzati képviselő OZONEGENERATOR készülékeket ajándékozott 2 intézménynek is.

A képviselő úr elmondta, hogy amint értesült arról, hogy a mentősök 50 db OZONEGENERATOR készüléket vetnek be a koronavírus és más kórokozók ellen, egyből arra gondolt, hogy ez a technológia igazán hasznos megoldás lenne a község óvodájában, bölcsődéjében egyaránt. Így nem habozva, adományozott egy-egy ózongenerátort az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Bóbita Bölcsődének és az Algyői Szivárvány Óvodának. 

Jankovicsné Veres Katalin az Algyői Egyesített Szociális Intézmény vezetője, Gyömbér Kornélia a Bóbita Bölcsőde szakmai vezetője és Ozsváth Lászlóné az Algyői Szivárvány Óvoda vezetője köszönte és elmondta, hogy igazán örülnek kollégáikkal egyetemben. Mindannyian tudják, hogy az ózonos fertőtlenítő készülékek megkönnyíti dolgukat a vírus elleni küzdelemben, a higiénikus környezet kialakításában. Az eddigi takarítási folyamatot immár kiegészíthetik egy igazán átfogó fertőtlenítési módszerrel. Molnár Áron, polgármester jelenlétében megrendezett ünnepélyes átadón mindannyian tájékozódtak az ózonos fertőtlenítés előnyeiről.

Süli Gabriella, az OZONEGENERATOR csapatát képviselve részletesen bemutatta a készülék működési elvét. Innentől nem kell tartaniuk attól, hogy bármely felület nem lett rendesen lefertőtlenítve. Ugyanis az ózon gáz halmazállapota miatt bejárja az egész teret. Eljut a nehezen elérhető felületekhez is, behatol még a textil tárgyak szövetei közé is. Mint, ahogy a bemutatón elhangzott, ez egy teljesen vegyszermentes eljárás, hiszen a készülék a levegőben lévő oxigénből állítja elő az ózont, amely a kezelés során visszaalakul oxigénné. Nemcsak a levegőt fertőtleníti, hanem pl a falakat, az asztalt, székeket, ágyakat, párnákat, játékokat, kilincseket, tehát minden felületet, ahova eljut az ózon. Este, mielőtt bezárnák az intézményeket, elindítják az ózongenerátort, és reggelre az ózon elpusztítja a vírusokat, baktériumokat a szobákban, közösségi terekben.

A mostani járványhelyzetben ez a segítség óriási jelentőséggel bír. Eddig is megtettek az intézmények minden tőlük telhetőt a tisztaságért, de a különböző kórokozók nagyon gyorsan el tudnak terjedni a közösségben. A koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésével, a bölcsődék és óvodák újra fogadhatnak gyermekeket. A higiéniára most kiemelt figyelmet kell szentelniük. Védeni kell a gyermekek, és egyben a családok egészségét is. A lehető legkisebb mértékre kell csökkenteni a fertőzés elterjedésének kockázatát. Ebben segíti őket az ajándékba kapott OZONEGENERATOR készülék.

forrás: www.ozongenerator.hu

 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×