× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyőn a 18 éves fiú kosaras korosztály nyolcas döntője

|
2014. április 10. | Sport
Az ország legjobb 18 éves fiú kosarasai szerepelnek a héten Csongrád megyében, hiszen 2000 után ismét a Szedeák rendezheti meg Algyőn és Szegeden a korosztály nyolcas döntőjét. Molnár Csaba együttese számára a négy közé jutás a cél.

Molnár András, Simándi Árpád, Tanács Attila, Molnár Miklós. Négy meghatározó játékos a Szedeák férfi kosárlabdacsapatának élvonalbeli múltjából. Ők négyen 2000-ben tűntek fel, amikor a szegedi együttes tagjaként, hazai környezetben lettek másodikok az U18-as országos döntőben. Ennek már 14 éve, most viszont újra aktuális a téma: szerdától ismét Csongrád megye ad otthont a finálénak, amelyben a Szedeák is érdekelt.
 
Az alapszakasz Keleti csoportját megnyertük, majd a nyugati csapatokkal közös rájátszásban a második helyen végeztünk, így jutottunk a döntőbe – mondta érdeklődésünkre Molnár Csaba, a csapat edzője, aki már a 2000-es döntőben is ott ült a kispadon. A keret a hétköznapokon együtt készül az U23-as gárdával, van is átfedés a két gárda között. Utóbbi szakmai munkájáért Nyilas István felel, aki az U18-as együttesnél segéd- edzőként dolgozik. Közte és Molnár között két évtizedes kapcsolat van, hiszen az 1992-ben létre jövő Szedeákban Molnár alapítóként, Nyilas utánpótlás-játékosként volt ott.

Az U18-as együttes öt meccsen bizonyíthat. A csoportban az Atomerőmű, a Budapesti Honvéd és a Pécsi KA ellen játszanak, majd a helyosztókon a Szombathelyi KA, a Vasas Akadémia, az Óbudai Kaszások és a Debreceni KA-DEAC lehet az ellenfél. Remélhetőleg az érmekért folyó harcban.

A csoportmeccsek az algyői sportcsarnokban lesznek, a helyosztók pedig már Újszegeden. Ha mindenki egészséges lenne, azt mondanám, komoly esélyünk van a fináléba jutni, ám mivel Kereszty Domos és Bezdán Csanád is sérüléssel bajlódik, kezdetnek a legjobb négy közé szeretnénk bejutni. Aztán bármi előfordulhat.

A szegedi keretben Bezdán és Kereszty mellett Buzás Bence, Csányi Dávid, Demeter Attila, Gárgyán Levente, Meleg Károly, Mike János, Ótott-Kovács Dávid, Perjési Domonkos, Szűcs Attila, Utassy Vitéz Toma, Vágvölgyi Ákos és Varga Richárd kapott helyet, közülük többen is készültek már együtt az A csoportban szereplő felnőtt csapattal. Az első meccsét szerdán 12 órától a Pécsi Kosárlabda Akadémia ellen játssza a Szedeák Algyőn.

Büszke rendezők

A szervezők tegnap sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a torna hivatalos elnevezése a Decathlon Szegedma.hu Fiú Nemzeti Junior Bajnoki Döntő lesz. Murvai Ervin, a sportszerforgalmazó cég szegedi üzletének – amely a sajtótájékoztatónak is helyet adott – vezetője elmondta, a Decathlon mindig is támogatta az utánpótlást, így amikor adódott a lehetőség, örömmel a példaértékű munkát végző Szedeák mögé álltak. Maronka Zsolt, a Szedeák Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, büszkeség, hogy a szegedi egyesület megszervezheti a rangos tornát, amely rengeteg feladattal jár. Simándi Árpád, a 2000- ben második helyet szerző csapat tagja, az NB I A csoportos együttesének jelenlegi másodedzője hozzátette: reméli, hogy utódaik még náluk is tovább jutnak az idei döntőben.
 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×