× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői vadorzók kerültek hurokra

|
2010. január 09. | Rendőrség

Orvvadászokat fogtak el a szegedi rendőrök január 7-én, akik hurkozás módszerét választva őzet és vaddisznót ejtettek el a Tisza árterében.

Orvvadászokat fogtak el a szegedi rendőrök január 7-én. Csütörtökön érkezett a feljelentés a rendőrségre, hogy a Tisza árterében az elmúlt év folyamán ismeretlenek hurkozás módszerével több őzet, valamint vaddisznót ejtettek el és vittek magukkal, melyek értéke összesen eléri az 1 millió Ft-ot.

Az illetékes vadásztársaság - miután észlelte a nyomokat - tette meg az elmúlt napon a feljelentést. A nyomozás gyorsan eredményre vezetett, hiszen a rendőrök még aznap elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható két algyői férfit. Az orvvadászokkal szemben lopás, valamint állatkínzás bűncselekmények gyanúja alapján indult eljárás. Utóbbi azért, mivel az állatok elejtésének effajta módja azok vergődésével, szenvedésével jár.

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×