× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői Úszó Közhasznú Egyesület: hobbi és versenysport

|
2015. március 06. | Sport
Az Algyői Úszó Közhasznú Egyesület célja továbbra is az, hogy a településen és vonzáskörzetében élő gyermekek minél nagyobb számban tanuljanak meg úszni, és helyi vagy akár országos versenyeken is induljanak.

Mozgalmasan telt az Algyői Úszó Közhasznú Egyesület tavalyi szezonja: az egyesület edzői (Zsura Zoltán, Magosi Krisztina, Szabó-Zsura Brigitta) és sportolói folytatták az öt éve megkezdett munkát. A céljuk továbbra is az, hogy a településen és vonzáskörzetében élő gyermekek minél nagyobb számban tanuljanak meg úszni, és helyi vagy akár országos versenyeken is induljanak.

Tavaly öt fiatal, Ördög Boglárka, Ördög Flóra, Tóth-Kása Sára, Forgó Dániel és Tornyi Barna vett részt a szombathelyi delfin korosztályú bajnokságon, ahol a 2004-ben és 2005-ben születettek mérték össze erejüket – egyéni legjobbjukon jelentősen javítva mindannyian a középmezőnyben végeztek. Az algyőiek összesen 19 versenyen vettek részt, a gyerekek közel 350 alkalommal álltak rajthoz.


A Csongrád Megyei Úszó Szövetség minden évben díjazza az egyesületek legjobb utánpótláskorú sportolóit: az AÚKE versenyzői közül Ördög Flóra és Forgó Dániel nyerte a serleget.

Egy különleges taggal is bővült a létszám: a 2005-ös születésű Pajkó Antónia parasportolóként képviseli az algyőieket a budapesti Mozgásjavító Intézet által rendezett négyfordulós sorozaton. A díjazás annak alapján történik, hogy a gyerekek önmaguk idejét tekintve mennyit tudnak javítani a féléves időszak alatt.

Az egyesület büszke arra, hogy 50 fő feletti taglétszámmal rendelkezik: az elmúlt évben minimális növekedés következett be, de ezt nehezíti, hogy lehetőségeik határait feszegetik a 20 méteres tanmedence két pályáján. A 2015-ös célok között szerepel a korosztályos bajnokságokon és a területi megmérettetéseken való részvétel, valamint a szokásos négy versenyük megrendezése is.
 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×