× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői Úszó Közhasznú Egyesület: hobbi és versenysport

|
2015. március 06. | Sport
Az Algyői Úszó Közhasznú Egyesület célja továbbra is az, hogy a településen és vonzáskörzetében élő gyermekek minél nagyobb számban tanuljanak meg úszni, és helyi vagy akár országos versenyeken is induljanak.

Mozgalmasan telt az Algyői Úszó Közhasznú Egyesület tavalyi szezonja: az egyesület edzői (Zsura Zoltán, Magosi Krisztina, Szabó-Zsura Brigitta) és sportolói folytatták az öt éve megkezdett munkát. A céljuk továbbra is az, hogy a településen és vonzáskörzetében élő gyermekek minél nagyobb számban tanuljanak meg úszni, és helyi vagy akár országos versenyeken is induljanak.

Tavaly öt fiatal, Ördög Boglárka, Ördög Flóra, Tóth-Kása Sára, Forgó Dániel és Tornyi Barna vett részt a szombathelyi delfin korosztályú bajnokságon, ahol a 2004-ben és 2005-ben születettek mérték össze erejüket – egyéni legjobbjukon jelentősen javítva mindannyian a középmezőnyben végeztek. Az algyőiek összesen 19 versenyen vettek részt, a gyerekek közel 350 alkalommal álltak rajthoz.


A Csongrád Megyei Úszó Szövetség minden évben díjazza az egyesületek legjobb utánpótláskorú sportolóit: az AÚKE versenyzői közül Ördög Flóra és Forgó Dániel nyerte a serleget.

Egy különleges taggal is bővült a létszám: a 2005-ös születésű Pajkó Antónia parasportolóként képviseli az algyőieket a budapesti Mozgásjavító Intézet által rendezett négyfordulós sorozaton. A díjazás annak alapján történik, hogy a gyerekek önmaguk idejét tekintve mennyit tudnak javítani a féléves időszak alatt.

Az egyesület büszke arra, hogy 50 fő feletti taglétszámmal rendelkezik: az elmúlt évben minimális növekedés következett be, de ezt nehezíti, hogy lehetőségeik határait feszegetik a 20 méteres tanmedence két pályáján. A 2015-ös célok között szerepel a korosztályos bajnokságokon és a területi megmérettetéseken való részvétel, valamint a szokásos négy versenyük megrendezése is.
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×