× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői Úszó Közhasznú Egyesület: hobbi és versenysport

|
2015. március 06. | Sport
Az Algyői Úszó Közhasznú Egyesület célja továbbra is az, hogy a településen és vonzáskörzetében élő gyermekek minél nagyobb számban tanuljanak meg úszni, és helyi vagy akár országos versenyeken is induljanak.

Mozgalmasan telt az Algyői Úszó Közhasznú Egyesület tavalyi szezonja: az egyesület edzői (Zsura Zoltán, Magosi Krisztina, Szabó-Zsura Brigitta) és sportolói folytatták az öt éve megkezdett munkát. A céljuk továbbra is az, hogy a településen és vonzáskörzetében élő gyermekek minél nagyobb számban tanuljanak meg úszni, és helyi vagy akár országos versenyeken is induljanak.

Tavaly öt fiatal, Ördög Boglárka, Ördög Flóra, Tóth-Kása Sára, Forgó Dániel és Tornyi Barna vett részt a szombathelyi delfin korosztályú bajnokságon, ahol a 2004-ben és 2005-ben születettek mérték össze erejüket – egyéni legjobbjukon jelentősen javítva mindannyian a középmezőnyben végeztek. Az algyőiek összesen 19 versenyen vettek részt, a gyerekek közel 350 alkalommal álltak rajthoz.


A Csongrád Megyei Úszó Szövetség minden évben díjazza az egyesületek legjobb utánpótláskorú sportolóit: az AÚKE versenyzői közül Ördög Flóra és Forgó Dániel nyerte a serleget.

Egy különleges taggal is bővült a létszám: a 2005-ös születésű Pajkó Antónia parasportolóként képviseli az algyőieket a budapesti Mozgásjavító Intézet által rendezett négyfordulós sorozaton. A díjazás annak alapján történik, hogy a gyerekek önmaguk idejét tekintve mennyit tudnak javítani a féléves időszak alatt.

Az egyesület büszke arra, hogy 50 fő feletti taglétszámmal rendelkezik: az elmúlt évben minimális növekedés következett be, de ezt nehezíti, hogy lehetőségeik határait feszegetik a 20 méteres tanmedence két pályáján. A 2015-ös célok között szerepel a korosztályos bajnokságokon és a területi megmérettetéseken való részvétel, valamint a szokásos négy versenyük megrendezése is.
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×