× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői mérőműszert is elismertek

|
2021. április 04. | Gazdaság

A 29. Magyar Innovációs Nagydíjra beérkezett 69 pályamű elbírálásán egy nagydíj és nyolc díj mellett hat kiemelt dicséretet is odaítélt a zsűri a pályázó gazdasági szervezeteknek. Utóbbiak között az algyői Hobré Laser Technology is. 

Az algyői Hobré Lase Technology Kft. a gáziparban jelenleg használt mérőkészülékek fogyatékosságainak kiküszöbölésére kifejlesztett egy lézerdióda-alapú fotoakusztikus rendszert a hidrogén-szulfid- és vízgőz-koncentráció mérésére. A megoldás az egyik legegyszerűbb optikai módszerek egyike, nincs szükség precíz és bonyolult rendszerek alkalmazására, könnyen automatizálható, és lehetővé teszi a kis – néhány köbcentiméternyi – mintatérfogatokat is.

Mivel a készüléknek egy földgáz-üzemben kell működnie, potenciálisan robbanásveszélyes térségben, ezért a rendszerbe számos biztonsági védelmet építettek be. Ennek eredményeként a műszer rendelkezik a világ nagy tanúsító szerveinek robbanásbiztonsági bizonyítványával. A továbbfejlesztett műszerbe épített alkatrészek minőségéből és az automatikus önellenőrző eljárásokból adódik, hogy szélsőséges időjárási körülmények között is megbízhatóan működnek – várható élettartamuk meghaladja a tíz évet, miközben karbantartási költségük alacsony.

A mérőműszerrel a földgáz­ipar számára a vízgőzön és a kén-hidrogénen kívül egyéb komponensek is mérhetőek, például oxigén, metán és szén-dioxid. Műszereik működnek gázüzemekben, finomítókban, tengeri fúrótornyokon, gázszállító távvezetékeken, biogázüzemekben a világ több mint 20 országában. A termékből 2020-ban 30 rendszert értékesítettek 300 millió forint értékben.

forrás: www.delmagyar.hu (Kovács András)

 

További hírek

Óvodánk 2021. március 8-a óta ügyeleti rendben működik, lehetőségeink szerint, Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatásával, segítjük a családokat az egyszeri meleg étkezés biztosításával, gyermekeknek az óvónők tevékenységajánlókkal színesítik hétköznapjaikat.

2021. április 13. | Oktatás Bővebben

Időpont: 2021.04.19.-20. 9.00-16.00 óra között.

2021. április 12. | Oktatás Bővebben

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

×