× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői címek adományozása

|
2014. július 09. | Önkormányzat
Algyő Nagyközség Képviselő-testülete az idei évben is adományozni kíván „Algyő Díszpolgára” címet, „Algyő Községért” kitüntetést, illetve „Alkotói Díjat” és „Elismerő Oklevelet”. A kitüntető címek, díjak és elismerő oklevél alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 18/2007. (X. 3.) Önkormányzati rendelet alapján Algyő Község kitüntetés, Alkotói Díj, Elismerő Oklevél adományozását a Testület bizottságai, a község lakosai, a községben működő társadalmi szervezetek és közösségek kezdeményezhetik.

„Algyő Nagyközség Díszpolgára” cím annak a köztiszteletben álló állampolgárnak adományozható, aki életművével vagy valamely kiemelkedően jelentős munkájával olyan általános elismerést szerzett, amellyel hozzájárult a község szellemi és anyagi fejlődéséhez és jó hírnevének öregbítéséhez. A címet a Képviselő-testület adományozza, melyre évenként kerül sor és legfeljebb 1 állampolgár kaphatja. A 4. §. értelmében a díszpolgári cím adományozását a Képviselő-testület bizottságai, a község lakosai, a településen működő társadalmi szervezetek és közösségek kezdeményezhetik.

„Algyő Nagyközségért” kitüntetés annak az élő természetes vagy jogi személynek, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező közösségnek adományozható, aki vagy amely a település gazdasági, társadalmi, szellemi fejlődéséhez, valamint a lakosság érdekében hosszabb időn át végzett eredményes tevékenységével jelentősen hozzájárult.

„Alkotói Díj” annak adományozható, aki művészeti, kulturális, közéleti, irodalmi, kutatás-fejlesztési tevékenységével a községnek elismerést szerzett.

„Elismerő Oklevél”  annak az élő természetes, vagy jogi személynek, valamint jog személyiséggel nem rendelkező közösségnek adományozható, aki vagy amely az oktatás-nevelésben, közszolgálatban nyújtott kimagasló tevékenységet, valamint eredményes tanulmányi és sport teljesítményt ért el.

Tisztelettel kérem a lakosokat, hogy legkésőbb 2014. július 22. (kedd) napjáig az Algyői Közös Önkormányzati Hivatalba szíveskedjenek írásban eljuttatni javaslataikat – indoklással együtt, hogy a kitüntetésekben az arra legméltóbb személyek részesülhessenek és a Képviselő-testület a július havi ülésén fenti ügyben döntést hozzon. A döntést követően a címeket Herczeg József  polgármester adja át az Algyő Napja alkalmából rendezett ünnepi testületi ülésen.

Ügyintéző:
  • Angyal Zsolt aljegyző (62/517-517), angyal.zsolt@algyo.hu
  • Apagyi Vivien előadó (62/517-517), apagyi.vivien@algyo.hu
Segítségét előre is köszönöm!
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×