× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyő településrendezési eszközeinek módosítása

|
2020. november 18. | Önkormányzat

Algyő Nagyközség Önkormányzata Algyő településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) módosítását tervezi az alábbi két témában:

  1. A belterületen a 803 helyrajzi számú telek Ny-i része (kb. 500 m2) a jelenlegi Lk jelű kisvárosias lakóterület helyett Vt jelű településközpont vegyes terület átsorolást nyer a Búvár utcai kispiac leendő bővítése érdekében.
  2. Ki jelű különleges intézményi terület kategóriából Vt jelű Településközpont vegyes területbe kerül át az 1867 helyrajzi számú telek (Kastélykert utca elején), a tervezett új bölcsőde cseretelkének biztosítása céljából.

A módosítási terv elérhető a http://ujleptekbt.hu/tervanyag/algyo/folyamatban/  weboldalon.

A módosítási tervről legkésőbb 2020. december 4-e éjfélig lehet véleményt nyilvánítani elektronikus levélben a jegyzo@algyo.hu címen, vagy papír alapú levélben az Algyői Polgármesteri Hivatal (6750 Algyő, Kastélykert utca 40.) jegyzői iroda címén.

A Partnerségi egyeztetés helyi szabályait az Algyő Nagyközség településfejlesztési, településrendezési és településképpel kapcsolatos feladataival összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 11/2017. (V. 10.) önkormányzati rendelet tartalmazza.

A fentiek értelmében a 2020. november 25. napján 16:30 órára meghirdetett lakossági fórum elmarad.

Molnár Áron polgármester

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×