× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyő biztonságáért gyakorlatoztak

|
2020. december 14. | Rendőrség

Az önkormányzat, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, valamint a MOL Nyrt. és a FER Algyő Tűzoltóság közös gyakorlatot tartott. Egy olyan balesetet szimuláltak a szakemberek, amely bekövetkezhet egy ipari területen, igaz kicsi a valószínűsége. Algyőt Füzesy István alpolgármester és Ludányi Attila közbiztonsági referens képviselte.

A gyakorlatot a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényben, valamint a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló kormányrendeletben meghatározottak szerint hajtották végre az együttműködő szervezetek képviselői.

A gyakorlat forgatókönyve alapján egy olyan balesetet szimuláltak a szakemberek, amely ugyan kis valószínűséggel, de bekövetkezhet egy ipari területen. A veszélyes anyagokat is érintő súlyos üzemi baleset miatt egyik kiemelt feladat a veszélyeztetett lakosság mentése, valamint az anyagi javakban és a környezetben okozott károk enyhítése. Ennek érdekében a gyakorlat tagjai különös figyelmet fordítottak a végrehajtandó rendszabályok bevezetésére, valamint a vezetésirányításra vonatkozó dokumentációk elkészítésére.

Egy veszélyhelyzetben mindig kiemelt figyelmet kap a lakosság biztonsága és időben történő pontos tájékoztatása is. A szakemberek a gyakorlat során nagy hangsúlyt fektettek a hatékony és pontos kommunikációra, valamint a telepített lakosságtájékoztatók hatékony alkalmazására.

Az üzem részéről is megerősítették, hogy a biztonság érdekében folyamatosak a fejlesztések, természetesen a tapasztalatok és a technikai fejlődés elemeit is beépítve. A modern érzékelők a telephelyeken már a korai fázisban is jelzik a rendellenességeket. A riasztási és értesítési lánc átalakítása is azt szolgálja, hogy az elsődleges beavatkozók minél gyorsabban és szakszerűbben garantálják az üzemszerű működést és a biztonságot.

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×