× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyő biztonságáért gyakorlatoztak

|
2020. december 14. | Rendőrség

Az önkormányzat, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, valamint a MOL Nyrt. és a FER Algyő Tűzoltóság közös gyakorlatot tartott. Egy olyan balesetet szimuláltak a szakemberek, amely bekövetkezhet egy ipari területen, igaz kicsi a valószínűsége. Algyőt Füzesy István alpolgármester és Ludányi Attila közbiztonsági referens képviselte.

A gyakorlatot a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényben, valamint a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló kormányrendeletben meghatározottak szerint hajtották végre az együttműködő szervezetek képviselői.

A gyakorlat forgatókönyve alapján egy olyan balesetet szimuláltak a szakemberek, amely ugyan kis valószínűséggel, de bekövetkezhet egy ipari területen. A veszélyes anyagokat is érintő súlyos üzemi baleset miatt egyik kiemelt feladat a veszélyeztetett lakosság mentése, valamint az anyagi javakban és a környezetben okozott károk enyhítése. Ennek érdekében a gyakorlat tagjai különös figyelmet fordítottak a végrehajtandó rendszabályok bevezetésére, valamint a vezetésirányításra vonatkozó dokumentációk elkészítésére.

Egy veszélyhelyzetben mindig kiemelt figyelmet kap a lakosság biztonsága és időben történő pontos tájékoztatása is. A szakemberek a gyakorlat során nagy hangsúlyt fektettek a hatékony és pontos kommunikációra, valamint a telepített lakosságtájékoztatók hatékony alkalmazására.

Az üzem részéről is megerősítették, hogy a biztonság érdekében folyamatosak a fejlesztések, természetesen a tapasztalatok és a technikai fejlődés elemeit is beépítve. A modern érzékelők a telephelyeken már a korai fázisban is jelzik a rendellenességeket. A riasztási és értesítési lánc átalakítása is azt szolgálja, hogy az elsődleges beavatkozók minél gyorsabban és szakszerűbben garantálják az üzemszerű működést és a biztonságot.

 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×