× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyő 2020-ban is biztonságos település volt

|
2021. május 27. | Rendőrség

Huszonnégy bűncselekményt regisztráltak tavaly rendőri eljárásban Algyőn, ami jelentős csökkenést mutat a korábbi évhez képest – derült ki a Szegedi Rendőrkapitányság összefoglalójából, amit a képviselő-testülethez juttattak el az előző év közbiztonsági helyzetéről. Rablást, kifosztást, zsarolást például nem regisztráltak a tavalyi év során.

Algyő területén mindössze 24 bűncselekményt regisztráltak tavaly, amely jelentős csökkenést jelent az előző évekhez lépest, 2019-ben ugyanis 48 ilyen volt. A közterületen elkövetett bűncselekmények és a lopások száma is 10 alatt volt, miközben utóbbi például 2012-ben 49 volt. A vagyon elleni bűncselekmények között szerepel tanyafeltörés és telephelyre történő betörés, illetve nyomozás folyt gépjárműfeltörés és kéziszerszám lopás ügyén is. A rendőrségi beszámolóban olvasható, hogy az ilyen eseteknek a felgöngyölítésére nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen egy teleülés lakosainak a biztonságérzetét befolyásolják.

2020-ban garázdaságot, rablást, kifosztást, zsarolást nem regisztráltak, testi sértésről pedig két esetről érkezett bejelentés. A rendőrség munkáját segíti az Algyői Polgárőr Egyesülettel való szoros együttműködés is. Az egyesület tagjaival az előző évben több mint 260 órában láttak el közös szolgálatot, emellett az önkormányzati dolgozók, az akkori közterület felügyelő, a mezőőr és a hivatásos vadászok is támogatják az Algyőn feladatot ellátó rendőrök munkáját.

A település közigazgatási területén 23 közlekedési szabálysértést követtek el. Az ezzel kapcsolatos feljelentések számának növekedésében közrejátszik a 47-es számú főúton és az M43-as autópályán történt fokozott rendőri intézkedések számának növekedése. Algyő belterületén a körzeti megbízottak a csekély súlyú szabályszegések esetén leginkább csak figyelmeztetést adtak. Közlekedési balesetet javarészt a nem az út- és látási viszonyoknak megfelelő közlekedés, illetve az elsőbbségadás elmulasztása okozott.

A beszámoló kitér arra is, hogy az elmúlt évben meghatározó feladat volt a koronavírussal kapcsolatos védelmi intézkedések betartatása, de általánosságban elmondható, hogy Algyő lakosai jogszabálykövető magatartásának köszönhetően ez a feladat nem okozott problémát. Mindemellett körzeti megbízottjaink az iskolával és az óvodával is szoros kapcsolatban állnak az „iskola rendőre” és az „ovizsaru” programnak köszönhetően.

Összességében elmondható, hogy Algyő egy biztonságos település, ahol nemcsak a hatóságok, hanem a lakosok is sokat tesznek a községért.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×