× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyő 2020-ban is biztonságos település volt

|
2021. május 27. | Rendőrség

Huszonnégy bűncselekményt regisztráltak tavaly rendőri eljárásban Algyőn, ami jelentős csökkenést mutat a korábbi évhez képest – derült ki a Szegedi Rendőrkapitányság összefoglalójából, amit a képviselő-testülethez juttattak el az előző év közbiztonsági helyzetéről. Rablást, kifosztást, zsarolást például nem regisztráltak a tavalyi év során.

Algyő területén mindössze 24 bűncselekményt regisztráltak tavaly, amely jelentős csökkenést jelent az előző évekhez lépest, 2019-ben ugyanis 48 ilyen volt. A közterületen elkövetett bűncselekmények és a lopások száma is 10 alatt volt, miközben utóbbi például 2012-ben 49 volt. A vagyon elleni bűncselekmények között szerepel tanyafeltörés és telephelyre történő betörés, illetve nyomozás folyt gépjárműfeltörés és kéziszerszám lopás ügyén is. A rendőrségi beszámolóban olvasható, hogy az ilyen eseteknek a felgöngyölítésére nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen egy teleülés lakosainak a biztonságérzetét befolyásolják.

2020-ban garázdaságot, rablást, kifosztást, zsarolást nem regisztráltak, testi sértésről pedig két esetről érkezett bejelentés. A rendőrség munkáját segíti az Algyői Polgárőr Egyesülettel való szoros együttműködés is. Az egyesület tagjaival az előző évben több mint 260 órában láttak el közös szolgálatot, emellett az önkormányzati dolgozók, az akkori közterület felügyelő, a mezőőr és a hivatásos vadászok is támogatják az Algyőn feladatot ellátó rendőrök munkáját.

A település közigazgatási területén 23 közlekedési szabálysértést követtek el. Az ezzel kapcsolatos feljelentések számának növekedésében közrejátszik a 47-es számú főúton és az M43-as autópályán történt fokozott rendőri intézkedések számának növekedése. Algyő belterületén a körzeti megbízottak a csekély súlyú szabályszegések esetén leginkább csak figyelmeztetést adtak. Közlekedési balesetet javarészt a nem az út- és látási viszonyoknak megfelelő közlekedés, illetve az elsőbbségadás elmulasztása okozott.

A beszámoló kitér arra is, hogy az elmúlt évben meghatározó feladat volt a koronavírussal kapcsolatos védelmi intézkedések betartatása, de általánosságban elmondható, hogy Algyő lakosai jogszabálykövető magatartásának köszönhetően ez a feladat nem okozott problémát. Mindemellett körzeti megbízottjaink az iskolával és az óvodával is szoros kapcsolatban állnak az „iskola rendőre” és az „ovizsaru” programnak köszönhetően.

Összességében elmondható, hogy Algyő egy biztonságos település, ahol nemcsak a hatóságok, hanem a lakosok is sokat tesznek a községért.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×