× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A Tisza Volán Zrt. és a MÁV-START Zrt. tájékoztatója az Európai Mobilitási Héthez

|
2012. szeptember 20. | Napjaink

A Tisza Volán Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakozott a 2012. szeptember 22-i Európai Autómentes Naphoz.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. értesítése alapján, Szegedi Megyei Jogú Város Önkormányzata 2012. szeptember 22-én ismét csatlakozik az Európai Autómentes nap rendezvényeihez.

Az önkormányzat – általános kedvezményként – lehetőséget biztosít a Szeged helyi menetrend szerinti közlekedés igénybevételére azon utasoknak, akik a nap folyamán felmutatnak egy érvényes személygépjármű forgalmi engedélyt.

A Tisza Volán Zrt. által üzemeltetett, Szeged helyi menetrend szerinti közösségi közlekedésben egy személygépkocsi érvényes forgalmi engedélye kettő felnőtt és vele együtt utazó három gyermek, maximum öt fő számára jelent ingyenes utazást, a fent említett napon. Az érvényes forgalmi engedély az általános utazási bérlet funkcióját tölti be, és biztosítja az utazási jogosultságot.
Az ingyenes utazás igénybevételéhez nem kell a felmutatott és érvényes forgalmi engedélyben feltüntetett tulajdonos jelenlétét ellenőrizni.

A Tisza Volán Zrt. az Európai Autómentes Napon a közösségi közlekedést népszerűsítő kiállításon is részt vesz egy darab környezetkímélő autóbusszal. A kiállítás helyszíne a Dóm tér, Somogyi Könyvtár előtti területe 2012. szeptember 22-én, 10-18 óra között.

Tisztelettel: Gera István kereskedelmi és marketing igazgató, Sineger Attila mb. személyszállítási értékesítési igazgató


A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. tájékoztatója a 2012. szeptember 16-22. -i  Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan ingyenes kerékpárszállítás a vonatokon az Európai Mobilitási Héten.

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. ingyenesen biztosítja a kerékpárszállítás lehetőségét a vonatokon a 2012. szeptember 16-22. között megrendezésre kerülő Európai Mobilitási Hét keretében, ezzel is népszerűsítve a környezetbarát vasúti közlekedést.

A MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén és a GYSEV Zrt. magyarországi vonalhálózatán 2012. szeptember 16-22. között az érvényes belföldi menetjeggyel rendelkező utasok bármely viszonylatban díjmentesen szállíthatják kerékpárjukat.

A MÁV-START Zrt. egyik kiemelt feladatának tekinti a kerékpárszállítási szolgáltatás folyamatos fejlesztését, ez a szolgáltatás népszerű az utasok körében. A kerékpár alapvetően minden vonaton szállítható, ahol az nincs tiltva, azaz a személy- és gyorsvonatokon, illetve egyre több InterCity vonaton. Egyes nemzetközi vonatokon valamint az InterCity vonatokon kerékpárhely-foglalás szükséges a kiszámítható utazás megtervezéséhez. Ha egy vonaton nincs külön kerékpárszállító kocsi vagy arra kialakított tér, akkor – amennyiben a vonaton nem tiltott a kerékpárok szállítása – a vonat első és utolsó 2. osztályú kocsijának a vonat végei felé eső előtereiben helyezhető el a kerékpár oly módon, hogy az utasok közlekedését ne akadályozza. A kerékpárszállító kocsikkal közlekedő vonatok listája megtalálható a MAV-START Zrt. honlapján, a menetrendkeresőben, a vasúti menetrendkönyvben, valamint információ kérhető a telefonos ügyfélszolgálaton: a MÁVDIREKT 06 40 49 49 49-es telefonszámán. Kerékpárszállítással kapcsolatos általános információk a www.mav-start.hu honlapon.

Tisztelettel: Monostoriné Nagy Rita értékesítési szakértő

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×