× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A településen tapasztalt földgázzal kapcsolatos szaghatások

|
2021. szeptember 28. | Önkormányzat

A településen tapasztalt földgázzal kapcsolatos szaghatások bejelentéseire tekintettel Algyő Nagyközség Önkormányzata megkereste a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, hogy a település belterületén a levegő minőség vizsgálatát soron kívül végezzék el, és adjanak tájékoztatást a vizsgálat eredményéről.

2021. szeptember 27-én a helyszíni mérést elvégezték, és a mérés eredményéről a következő tájékoztatást küldték meg az Önkormányzatnak:

„Megkeresésük alapján a mai napon bejártuk  településüket, ahol érzékszervvel mi is tapasztaltuk a szaghatást, viszont a gázérzékelő eszközeinkkel veszélyes anyag jelenlétét nem tudtuk kimutatni. Méréseket a település egészén végrehajtottunk, míg a szaghatást a Géza utcában és az Önkormányzat előtt tapasztaltunk.
Ezek alapján felvettük az általunk azonosított veszélyes üzemmel a kapcsolatot, akinek vezetője arról tájékoztatott, hogy 2 db tömítés cseréjét hajtották végre ma délután a szagosító rendszerükben (már nem etilmerkaptánnal szagosítanak). A szaghatásnak a fentiek értelmében ma estétől nem szabad jelentkeznie. Amennyiben ilyen tapasztalható, abban az esetben kérem, tájékoztasson, illetve a gázszolgáltató értesítése is indokolt lehet ilyen esetben”.

Fentiekre tekintettel a település levegőminősége biztonságosnak mondható.

Molnár Áron polgármester

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×