× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A településen tapasztalt földgázzal kapcsolatos szaghatások

|
2021. szeptember 28. | Önkormányzat

A településen tapasztalt földgázzal kapcsolatos szaghatások bejelentéseire tekintettel Algyő Nagyközség Önkormányzata megkereste a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, hogy a település belterületén a levegő minőség vizsgálatát soron kívül végezzék el, és adjanak tájékoztatást a vizsgálat eredményéről.

2021. szeptember 27-én a helyszíni mérést elvégezték, és a mérés eredményéről a következő tájékoztatást küldték meg az Önkormányzatnak:

„Megkeresésük alapján a mai napon bejártuk  településüket, ahol érzékszervvel mi is tapasztaltuk a szaghatást, viszont a gázérzékelő eszközeinkkel veszélyes anyag jelenlétét nem tudtuk kimutatni. Méréseket a település egészén végrehajtottunk, míg a szaghatást a Géza utcában és az Önkormányzat előtt tapasztaltunk.
Ezek alapján felvettük az általunk azonosított veszélyes üzemmel a kapcsolatot, akinek vezetője arról tájékoztatott, hogy 2 db tömítés cseréjét hajtották végre ma délután a szagosító rendszerükben (már nem etilmerkaptánnal szagosítanak). A szaghatásnak a fentiek értelmében ma estétől nem szabad jelentkeznie. Amennyiben ilyen tapasztalható, abban az esetben kérem, tájékoztasson, illetve a gázszolgáltató értesítése is indokolt lehet ilyen esetben”.

Fentiekre tekintettel a település levegőminősége biztonságosnak mondható.

Molnár Áron polgármester

 

További hírek

Hazai pályán kapott ki az Algyő

2021. október 12. | Sport Bővebben

Az ATIVIZIG a vízszintszabályozó műtárgyakat ellenőrzi.

2021. október 06. | Gazdaság Bővebben

Algyő három ponttal távozott Mórahalomról, és szerzett értékes győzelmet: habár a hazaiak előtt felcsillant a pontszerzés reménye a fordulást követően, végül a szerencse is rákacsintott az Algyőre, és győzött.

2021. október 06. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrás Minisztériummal együttműködve kiírja a 2022. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan.

2021. október 04. | Oktatás Bővebben

Szeptember elején két napos katasztrófavédelmi gyakorlat zajlott községünkben, amelyen több mint kétszáz szakember és önkéntesek is részt vett.

2021. szeptember 30. | Rendőrség Bővebben

×