× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A településen tapasztalt földgázzal kapcsolatos szaghatások

|
2021. szeptember 28. | Önkormányzat

A településen tapasztalt földgázzal kapcsolatos szaghatások bejelentéseire tekintettel Algyő Nagyközség Önkormányzata megkereste a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, hogy a település belterületén a levegő minőség vizsgálatát soron kívül végezzék el, és adjanak tájékoztatást a vizsgálat eredményéről.

2021. szeptember 27-én a helyszíni mérést elvégezték, és a mérés eredményéről a következő tájékoztatást küldték meg az Önkormányzatnak:

„Megkeresésük alapján a mai napon bejártuk  településüket, ahol érzékszervvel mi is tapasztaltuk a szaghatást, viszont a gázérzékelő eszközeinkkel veszélyes anyag jelenlétét nem tudtuk kimutatni. Méréseket a település egészén végrehajtottunk, míg a szaghatást a Géza utcában és az Önkormányzat előtt tapasztaltunk.
Ezek alapján felvettük az általunk azonosított veszélyes üzemmel a kapcsolatot, akinek vezetője arról tájékoztatott, hogy 2 db tömítés cseréjét hajtották végre ma délután a szagosító rendszerükben (már nem etilmerkaptánnal szagosítanak). A szaghatásnak a fentiek értelmében ma estétől nem szabad jelentkeznie. Amennyiben ilyen tapasztalható, abban az esetben kérem, tájékoztasson, illetve a gázszolgáltató értesítése is indokolt lehet ilyen esetben”.

Fentiekre tekintettel a település levegőminősége biztonságosnak mondható.

Molnár Áron polgármester

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt Algyőieket, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2024. július 22. napjától 2024. augusztus 25. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2024. július 16. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házi Gondozói Szolgálata pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony keretében házi gondozó munkakör betöltésére.

2024. július 15. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

×