× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A településen tapasztalt földgázzal kapcsolatos szaghatások

|
2021. szeptember 28. | Önkormányzat

A településen tapasztalt földgázzal kapcsolatos szaghatások bejelentéseire tekintettel Algyő Nagyközség Önkormányzata megkereste a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, hogy a település belterületén a levegő minőség vizsgálatát soron kívül végezzék el, és adjanak tájékoztatást a vizsgálat eredményéről.

2021. szeptember 27-én a helyszíni mérést elvégezték, és a mérés eredményéről a következő tájékoztatást küldték meg az Önkormányzatnak:

„Megkeresésük alapján a mai napon bejártuk  településüket, ahol érzékszervvel mi is tapasztaltuk a szaghatást, viszont a gázérzékelő eszközeinkkel veszélyes anyag jelenlétét nem tudtuk kimutatni. Méréseket a település egészén végrehajtottunk, míg a szaghatást a Géza utcában és az Önkormányzat előtt tapasztaltunk.
Ezek alapján felvettük az általunk azonosított veszélyes üzemmel a kapcsolatot, akinek vezetője arról tájékoztatott, hogy 2 db tömítés cseréjét hajtották végre ma délután a szagosító rendszerükben (már nem etilmerkaptánnal szagosítanak). A szaghatásnak a fentiek értelmében ma estétől nem szabad jelentkeznie. Amennyiben ilyen tapasztalható, abban az esetben kérem, tájékoztasson, illetve a gázszolgáltató értesítése is indokolt lehet ilyen esetben”.

Fentiekre tekintettel a település levegőminősége biztonságosnak mondható.

Molnár Áron polgármester

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×