A Madarak és Fák napját május 10-én ünnepli az ország. Mi is megemlékezünk Óvodánkban erről a jeles napról. A teljes nevelési évben előkészítettük tevékenységeinkkel ezt a szép ünnepet. Csoportszobáinkat folyamatosan zöldítettük, például a gyümölcsevéskor talált magokat csíráztattuk, elültettük, megfigyeltük saját kis almafánk, narancsfánk növekedését...

"> A Madarak és Fák napját május 10-én ünnepli az ország. Mi is megemlékezünk Óvodánkban erről a jeles napról. A teljes nevelési évben előkészítettük tevékenységeinkkel ezt a szép ünnepet. Csoportszobáinkat folyamatosan zöldítettük, például a gyümölcsevéskor talált magokat csíráztattuk, elültettük, megfigyeltük saját kis almafánk, narancsfánk növekedését...

">
× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A Madarak és Fák Napja a Szivárvány Óvodában

|
2013. június 04. | Oktatás

„Szeresd a fát, hisz ő is érez,
Gyengéden nyúlj a leveléhez.
Ágát ne törd, lombját ne tépjed
Hagyd annak ami, épnek, szépnek
Szeresd a fát !”
/Benedek Elek: Szeresd a fát

A Madarak és Fák napját május 10-én ünnepli az ország. Mi is megemlékezünk Óvodánkban erről a jeles napról.

A teljes nevelési évben előkészítettük tevékenységeinkkel ezt a szép ünnepet. Csoportszobáinkat folyamatosan zöldítettük, például a gyümölcsevéskor talált magokat csíráztattuk, elültettük, megfigyeltük saját kis almafánk, narancsfánk növekedését. Sétákat tettünk a hullámtéri erdőben, a tanösvényen, ahol kéregsatírozással, az odúk számolásával foglalatoskodtunk. Mióta kitavaszodott figyeljük a zöld növényeket, bogarakat lesünk bogárnézőkékkel. A madarakról minden évszakban gondoskodunk. Fontosnak tartjuk a környezet- és természetvédelmet.

A Madarak és Fák Napján a csoportok kiválasztottak egy-egy fát. A csoportok szimbólumát ábrázoló kis táblákat rögzítettünk a fák törzsére, ezzel jelöltük ki, hogy a fa melyik „csoport fája”, melyet ezután a csoportok azóta különös gonddal látogatnak, megfigyelnek és gondoznak. A délelőtt folyamán megfigyeltük a madáritatókat, madárodúkat az udvarunkon, barkácsoltunk a szabadban. Ismerkedtünk az év madarával (gyurgyalag), az év fájával (házi berkenye), a madárhangokkal (Madárhangos CD). A természet szeretetére hangoló verseket, meséket olvastunk, könyveket nézegettünk.

Programjainkat úgy szervezzük, hogy a gyerekek ismereteit folyamatosan bővítjük, megerősítjük, hogy a madarak és a fák tisztelete és szeretete a mindennapjaikban megjelenjen.

 

További hírek

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

×