× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A járványhelyzetben helyt állt a nagyközség

|
2020. október 02. | Önkormányzat

A fejlesztések sora helyett a járványhelyzetben való helytállásról számolt be ünnepi beszédében Molnár Áron polgármester. A hagyományokhoz híven Algyő Napján kitüntették a kiemelkedő munkát végző helyieket.

Algyő Napját ünnepelték október elsején a nagyközségben, ahol szentmisével kezdődött a program reggel, majd megkoszorúzták az emlékműveket és az elhunyt díszpolgárok sírjait. Este ünnepi testületi ülést tartottak, amelyen kitüntetéseket és okleveleket adott át Molnár Áron polgármester.

A településvezető ünnepi beszédében elmondta, minden évben ilyenkor az elmúlt egy év fejlesztéseiről és változásairól számolhat be, azonban az élet másképp alakult.

– A járvány miatt olyan intézkedéseket kellett meghoznunk, amire korábban nem volt példa, vészköltségvetést kellett kidolgoznunk. Szinte csak a szociális intézményünk működött, de ott emberfeletti munkával próbálták megoldani a kialakult helyzetet – részletezte.

Kiemelte, a járványhelyzetben ugyanakkor át lehetett élni azt a fajta egymásra figyelést és szolidaritást, amit jó lenne átemelni a mindennapokban, ezért célja, hogy Algyő a jövőben városias település legyen, de a közösséget tekintve falu maradjon, ahol segítik egymást az emberek.

Idén az Algyő Nagyközségéért díjban Jankovicsné Veres Katalin, Juhász Sándor és Oláh Ernő részesült. Az Alkotói díjat Hegedűs Józsefné kapta, míg elismerő oklevelet Almásiné Császár Piroska, az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házigondozói Szolgálat dolgozói, Boldizsár Attiláné, Kériné Bódi Judit, Lele Istvánné, valamint Szabó Imre és Szabó Imréné vehetett át.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagóguskar Tanácsa vas díszoklevelet adományozott diplomája megszerzésének 65. jubileuma alkalmából Garajszki Andrásné és Paulisz Béláné óvónők részére, míg a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kara aranyoklevélben részesítette oklevele megszerzésének 50. jubileuma alkalmából Bakos Dezsőné Varga Margit óvónőt.

forrás: www.delmagyar.hu


Kapcsolódó galéria: Algyő Napja ünnepség (9 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házi Gondozói Szolgálata pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony keretében házi gondozó munkakör betöltésére.

2024. július 15. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

A kosárfonás régi, hagyományos mesterség, azonban egyre kevesebb kézművest lehet találni, aki őrzi még a gyevi kosárfonók titkait. Szalmáné Simon Éva Alkotó-díjas szakemberünk nemcsak ismeri csínyjt-bínyját ennek a technikának, de szívesen tanítja is azt.

2024. június 26. | Kultúra Bővebben

×