× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A járványhelyzetben helyt állt a nagyközség

|
2020. október 02. | Önkormányzat

A fejlesztések sora helyett a járványhelyzetben való helytállásról számolt be ünnepi beszédében Molnár Áron polgármester. A hagyományokhoz híven Algyő Napján kitüntették a kiemelkedő munkát végző helyieket.

Algyő Napját ünnepelték október elsején a nagyközségben, ahol szentmisével kezdődött a program reggel, majd megkoszorúzták az emlékműveket és az elhunyt díszpolgárok sírjait. Este ünnepi testületi ülést tartottak, amelyen kitüntetéseket és okleveleket adott át Molnár Áron polgármester.

A településvezető ünnepi beszédében elmondta, minden évben ilyenkor az elmúlt egy év fejlesztéseiről és változásairól számolhat be, azonban az élet másképp alakult.

– A járvány miatt olyan intézkedéseket kellett meghoznunk, amire korábban nem volt példa, vészköltségvetést kellett kidolgoznunk. Szinte csak a szociális intézményünk működött, de ott emberfeletti munkával próbálták megoldani a kialakult helyzetet – részletezte.

Kiemelte, a járványhelyzetben ugyanakkor át lehetett élni azt a fajta egymásra figyelést és szolidaritást, amit jó lenne átemelni a mindennapokban, ezért célja, hogy Algyő a jövőben városias település legyen, de a közösséget tekintve falu maradjon, ahol segítik egymást az emberek.

Idén az Algyő Nagyközségéért díjban Jankovicsné Veres Katalin, Juhász Sándor és Oláh Ernő részesült. Az Alkotói díjat Hegedűs Józsefné kapta, míg elismerő oklevelet Almásiné Császár Piroska, az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házigondozói Szolgálat dolgozói, Boldizsár Attiláné, Kériné Bódi Judit, Lele Istvánné, valamint Szabó Imre és Szabó Imréné vehetett át.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagóguskar Tanácsa vas díszoklevelet adományozott diplomája megszerzésének 65. jubileuma alkalmából Garajszki Andrásné és Paulisz Béláné óvónők részére, míg a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kara aranyoklevélben részesítette oklevele megszerzésének 50. jubileuma alkalmából Bakos Dezsőné Varga Margit óvónőt.

forrás: www.delmagyar.hu


Kapcsolódó galéria: Algyő Napja ünnepség (9 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×