× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A járványhelyzetben helyt állt a nagyközség

|
2020. október 02. | Önkormányzat

A fejlesztések sora helyett a járványhelyzetben való helytállásról számolt be ünnepi beszédében Molnár Áron polgármester. A hagyományokhoz híven Algyő Napján kitüntették a kiemelkedő munkát végző helyieket.

Algyő Napját ünnepelték október elsején a nagyközségben, ahol szentmisével kezdődött a program reggel, majd megkoszorúzták az emlékműveket és az elhunyt díszpolgárok sírjait. Este ünnepi testületi ülést tartottak, amelyen kitüntetéseket és okleveleket adott át Molnár Áron polgármester.

A településvezető ünnepi beszédében elmondta, minden évben ilyenkor az elmúlt egy év fejlesztéseiről és változásairól számolhat be, azonban az élet másképp alakult.

– A járvány miatt olyan intézkedéseket kellett meghoznunk, amire korábban nem volt példa, vészköltségvetést kellett kidolgoznunk. Szinte csak a szociális intézményünk működött, de ott emberfeletti munkával próbálták megoldani a kialakult helyzetet – részletezte.

Kiemelte, a járványhelyzetben ugyanakkor át lehetett élni azt a fajta egymásra figyelést és szolidaritást, amit jó lenne átemelni a mindennapokban, ezért célja, hogy Algyő a jövőben városias település legyen, de a közösséget tekintve falu maradjon, ahol segítik egymást az emberek.

Idén az Algyő Nagyközségéért díjban Jankovicsné Veres Katalin, Juhász Sándor és Oláh Ernő részesült. Az Alkotói díjat Hegedűs Józsefné kapta, míg elismerő oklevelet Almásiné Császár Piroska, az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házigondozói Szolgálat dolgozói, Boldizsár Attiláné, Kériné Bódi Judit, Lele Istvánné, valamint Szabó Imre és Szabó Imréné vehetett át.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagóguskar Tanácsa vas díszoklevelet adományozott diplomája megszerzésének 65. jubileuma alkalmából Garajszki Andrásné és Paulisz Béláné óvónők részére, míg a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kara aranyoklevélben részesítette oklevele megszerzésének 50. jubileuma alkalmából Bakos Dezsőné Varga Margit óvónőt.

forrás: www.delmagyar.hu


Kapcsolódó galéria: Algyő Napja ünnepség (9 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Algyőnek számos olyan lakosa volt az idők folyamán, akik hírét vitték községünknek. Tehetségükkel, munkájukkal és odaadásukkal példát állítva mindenki elé. Egy elhivatott algyői fiatalember is erre az útra lépett, és hétről hétre méretteti majd meg magát a TV2 Dancing with the Stars – Mindenki táncol című műsorában...

2020. október 20. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. emelet 6. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására.

2020. október 19. | Önkormányzat Bővebben

Régi edények és különböző használati tárgyak, de még a nyolcvanas évekből származó Grundig tévé is van abban – a hétvégén átadott – algyői Látványraktárban, aminek a tájházban találtak helyet.

2020. október 19. | Kultúra Bővebben

Egy török pipát is rejtett a kert Algyőn, még mindig egészben van, a tulipános minta is látszik rajta. Emellett Árpád-, bronz- és avarkori tárgyak maradványai is előkerültek a föld alól, tárlaton mutatják be ezeket.

2020. október 16. | Kultúra Bővebben

Mórahalom–Algyő 0–2 (0–0)

2020. október 14. | Sport Bővebben

×