× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A járványhelyzetben helyt állt a nagyközség

|
2020. október 02. | Önkormányzat

A fejlesztések sora helyett a járványhelyzetben való helytállásról számolt be ünnepi beszédében Molnár Áron polgármester. A hagyományokhoz híven Algyő Napján kitüntették a kiemelkedő munkát végző helyieket.

Algyő Napját ünnepelték október elsején a nagyközségben, ahol szentmisével kezdődött a program reggel, majd megkoszorúzták az emlékműveket és az elhunyt díszpolgárok sírjait. Este ünnepi testületi ülést tartottak, amelyen kitüntetéseket és okleveleket adott át Molnár Áron polgármester.

A településvezető ünnepi beszédében elmondta, minden évben ilyenkor az elmúlt egy év fejlesztéseiről és változásairól számolhat be, azonban az élet másképp alakult.

– A járvány miatt olyan intézkedéseket kellett meghoznunk, amire korábban nem volt példa, vészköltségvetést kellett kidolgoznunk. Szinte csak a szociális intézményünk működött, de ott emberfeletti munkával próbálták megoldani a kialakult helyzetet – részletezte.

Kiemelte, a járványhelyzetben ugyanakkor át lehetett élni azt a fajta egymásra figyelést és szolidaritást, amit jó lenne átemelni a mindennapokban, ezért célja, hogy Algyő a jövőben városias település legyen, de a közösséget tekintve falu maradjon, ahol segítik egymást az emberek.

Idén az Algyő Nagyközségéért díjban Jankovicsné Veres Katalin, Juhász Sándor és Oláh Ernő részesült. Az Alkotói díjat Hegedűs Józsefné kapta, míg elismerő oklevelet Almásiné Császár Piroska, az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házigondozói Szolgálat dolgozói, Boldizsár Attiláné, Kériné Bódi Judit, Lele Istvánné, valamint Szabó Imre és Szabó Imréné vehetett át.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagóguskar Tanácsa vas díszoklevelet adományozott diplomája megszerzésének 65. jubileuma alkalmából Garajszki Andrásné és Paulisz Béláné óvónők részére, míg a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kara aranyoklevélben részesítette oklevele megszerzésének 50. jubileuma alkalmából Bakos Dezsőné Varga Margit óvónőt.

forrás: www.delmagyar.hu


Kapcsolódó galéria: Algyő Napja ünnepség (9 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×