× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A hétvégén kezdi a bajnokságot az FKSE-Algyő

|
2021. szeptember 10. | Sport

A végéhez ért a Levendula Hotel FKSE-Algyő NB I/B-s női kézilabdacsapatának felkészülése. Farkas József tanítványai a hétvégén bemutatkozhatnak az új osztályban, az előző kiírás bronzérmese lesz a vendég a Fehér Ignác Általános Iskola Sportcsarnokában.

Szeptember 11-én, hazai pályán a Kispest NKK ellen indítja a bajnoki szezont a Levendula Hotel FKSE-Algyő. Az NB I/B Keleti csoportjában szereplő újoncra nem vár könnyű szezon. Az új évadban ugyanis változtak a kiírások, két 10 csapatos csoport indul, ahol egymással 18 mérkőzést játszanak majd az együttesek február 20-ig. Ezt követően az 1-5. helyezett csapatok a felsőházba, a többiek az alsóházba jutnak. Előbbi szerencsések már biztosan megőrizhetik tagságukat, sőt az NB I-es feljutást is kivívhatják. Az alsóházban szereplő 10 együttes viszont a bennmaradásért küzdhet, ráadásul az utolsó hat alakulat biztosan kiesik, míg az első négy ezt követően a rájátszásban, a négy NB II-es bajnok ellen folytathatja majd a küzdelmeket.

Az algyői felkészülésről, a szezonnal kapcsolatos tervekről Farkas József edzővel beszélgettünk.

Megnyerték az Oxxo Kupát, ahol nyolc NB I/B-s csapat vett részt, többek között lehetséges ellenfelek. Ebből a sikerből levonhatunk bármilyen következtetést a szezonra nézve vagy sem?

- Kettős ennek a kupának a megítélése. A részemről az volt a legfontosabb, hogy a csapatot megtanítsam küzdeni. Egymásért, az egyesületért. Nekünk is új játékosaink érkeztek, akiket be kellett építenem. Úgy érzem, hogy nagyon jó úton vagyunk, de egyértelmű, hogy egy felkészülési tornából sok mindent nem szabad lemérni. Legalábbis abból a szempontból, hogy nem ez fogja meghatározni a bajnokságunkat. Nagyon jó lett volna, ha ezért is adnak pontot, de egyértelmű, hogy ez nem így van. Felkészülésnek viszont tényleg nagyon jó volt, és nagyon büszke vagyok a csapatra, mert olyan teljesítményt nyújtott, amivel azért megmutattuk azt, hogy bárki ellen lehet lehetőségünk. Annak külön örülök, hogy azok a fiatalok is, akiket „hazahoztunk”, Németh Imola, Vass Rita, Simon Armilla, azok a szegedi és idő köthető fiatalok tudnak bizonyítani és élnek a lehetőséggel, akik igazából már látszik, hogy meg fogják határozni az évünket is.

A jegyzőkönyveket elnézve kiemelkedőnek tűnik, hogy 11-12 játékos is betalált egy-egy mérkőzésen. Úgy tűnik, ez is a csapategységet jellemzi.

- Az edzői filozófiámban nem az szerepel, hogy legyen három jó játékosom, és ők majd megoldják a mérkőzéseket. Csapatként kell jól funkcionálnunk , és együtt dolgoznunk, egymásért küzdenünk. Ebben benne van az is, hogy egy 17-18 éves lány bejön, és neki kell megoldania szerepeket. Örömteli, hogy mindhárom mérkőzésen 11-12 játékosunk szerzett gólt. Gyakorlatilag a játékosok most észlelték, hogy nekik is feladatuk van ebben a szerepkörben. Ennek nagyon örülök, hiszen ha ennyi gólszerzőnk van, és ennyi játékost tesz hozzá a teljesítményhez, akkor sok dologra lehetünk képesek. Ebből a szempontból nagyon boldog vagyok. Szerintem a csapat is most már érzi, mi az, amit el szeretnénk érni, és mi a célunk. Egyértelműen kapuban is ugyanez volt a jellemző. Bármelyik kapusunk is védett, extra teljesítményt nyújtott, így tényleg elégedett vagyok mindenkivel.

Az elmúlt hétvégével is elégedett? Egerben játszottak felkészülési meccset a Szent István SE-vel, és az Eszterházyval is összecsaptak.

- Így van. Ezeken a meccseken is az eredmények másodlagosak voltak. Próbálgattuk még azokat a formációkat és lehetőségeket, amik rendelkezésre fognak állni a bajnokság folyamán. Mindig azt szoktam mondani, hogy a felkészülés az egyáltalán nem mérvadó. Ugyanezt mondom az orosházi tornára is. Várjuk a bajnokságot, hogy elkezdődjön. Egyértelműen ott szeretnénk majd hétről hétre brillírozni.

Mik a várakozásai a hétvégi szezonnyitó kapcsán?

- Ami nehézség, bár ez mindenkinek nehézség, az elején megismerni az ellenfelet. Egy pár hét után azért már mindenkinek van videója mindenkiről, hogy miként játszik a másik, mik az elképzelései, satöbbi. Most a tavalyi bronzérmes érkezik hozzánk, de egyértelműen ez a bajnokság már teljesen más lesz, mint akármelyik előtte. A két 10 csapatos bajnokságban gyakorlatilag mindenkinek van esélye mindenki ellen. Vannak persze erősebb és valamivel gyengébb csapatok, de nem lehet senkit sem lebecsülni, így minket sem. Egyértelműen pontszerzést szeretnénk végrehajtani. Tudjuk, hogy a Kispest egy nagyon jó alakulat és egy nagyon szervezett brigád, nagyon jó játékosokkal. Azonban meg szeretnénk mutatni, hogy mi ebbe a bajnokságba komoly célokkal érkeztünk.

Ezek a célok mik? Esetleg a felsőházi rájátszás?

- Igen. Kettőfele szoktam elválasztani a dolgot. Vannak a realitások. Ha ezt nézem, akkor NB II-es feljutóként nekünk a biztos bennmaradás a célunk. Ha viszont a felsőházba be tudnánk kerülni, az egy nagyon nagy teljesítmény lenne a csapat és az egyesület részéről is. Egyértelműen ezt céloztuk meg, de attól függetlenül a fő cél, hogy jövőre is NB I/B-s csapatként tudjunk szerepelni. Viszont a lányoknak és a vezetésnek is mindig azt mondom, hogy mindig egy nagyobb célt kell kitűzni annak érdekében, hogy az eredmény realizálódjon, és afelé küzdjön a csapat. Így mindenképpen szeretném, ha az 1-5.-ben lennénk, úgy hogy ez egy stabil szereplés legyen. Utána pedig ha a Nyugati csoporttal játszunk keresztbe, ott bármi történhet.

Az Algyő nem lépett pályára a Magyar Kupában, meccs nélkül jutottak a következő körbe. Ezt jónak vagy rossznak látja? Egyrészt később indult így a szezon, másrészt azért egy tétmeccs már benne lehetne a csapatban.

- Próbáltunk dolgokat modellezni az orosházi kupán és a felkészülési meccseken. Milyen egy éles végjáték, milyenek azok a szituációk, amikor pihentetetni kell, vagy maximumot kell nyújtani. Jó lett volna abból a szempontból, hogy a kupában már valóban van egy élesebb meccs. Most jelen pillanatban viszont a Magyar Kupa-szereplés egy kicsit másodlagos. Ha az ember továbbjut NB I/B-s riválisok és ellenfelek ellen, majd az NB I-esekkel meg kell mérkőznie, akkor sok esélye nincs egy olyan csapatnak, mint mi. A legjobb nyolc közé jutni, a legjobb négybe vagy esetleg döntőt játszani. Így egyértelműen a frissesség szempontjából előny, hogy nem játszottunk. Másik szempontból viszont megvan a veszélye, hogy az ellenfél egy kicsit élesebb lesz a mérkőzésen.

A Levendula Hotel FKSE-Algyő szombaton 16 órakor fogadja a Kispest együttesét a Fehér Ignác Általános Iskola sportcsarnokában.

forrás: www.promenad24.hu (Szeri Csaba)

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×