× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A hétvége sporthőse: Nokta Norbert, az Algyő ökölvívója

|
2014. december 09. | Sport

Kecskemét adott otthont a férfi ökölvívók 91. amatőr országos bajnokságának. Az eseményen az Algyő versenyzője, Nokta Norbert az 52 kilogrammos súlycsoportban bajnok lett. Oltványi Dávid tanítványa a fináléban pontozásos győzelmet aratott egy tatabányai ellen.

A 27 éves algyői ökölvívó, Nokta Norbert első nagy felnőtt sikerét aratta. Tavaly bronzérmes lett az 56 kilogrammban, ám ezúttal tudatosan felépítve magát fogyasztott le az 52 kilogrammra. Ez aztán meghozta a várt sikert az egyébként lakatosszakmával rendelkező és ebben a feladatkörben is dolgozó Noktának.

Nyolcan indultak az 52 kilogrammban, ez nagyobb létszám volt, mint a korábbi években, és ez egészen jó arány. Norbinak három mérkőzés jutott: először egy kecskeméti versenyzőt vert egyhangú pontozással, majd jött egy KSI-s, akivel szemben már szorosabb mérkőzésen 2:1-es pontozással nyert. Ez volt az az összecsapás, amely óriási lökést adott neki. Végül a döntőben a tatabányai Czifrik Jánost verte meg megint egyhangú pontozással. Egyelőre csak felhívtuk rá a figyelmet, hiszen rengeteg bizonyítanivaló van. Februárban a debreceni Bocskai-emlékversenyen megint jól kell szerepelni, de azt gondolom, kerettagként már számítanak rá. Norbi nehéz eset, mert „rugdosni" kell, de én megmutatom, melyik a jó irány, aztán ő eldönti, merre megy. Egy út előtte van ezzel az aranyéremmel – nyilatkozta a fiatal öklöző edzője, az 54 kilogrammos súlycsoportban háromszoros bajnok Oltványi Dávid.

 

További hírek

Május elsejétől az algyői Borbála fürdő is újra várja vendégeit, akik már a megújult beléptetőrendszeren keresztül jutnak be, ugyanis a járványhelyzet alatt lecserélték a karórás rendszert.

2021. május 07. | Sport Bővebben

Kitakarítják a fokokat és leeresztik a vizet a kubikgödrökből, amelyekben a szúnyogok szaporodni szoktak. Az invázió elleni védekezésben a katasztrófavédelem is segített. 

2021. május 05. | Önkormányzat Bővebben

Megkezdődött az Atka felé vezető út 47-es főút és a vasúti átjáró közötti szakaszának javítása, a kátyúzás és padka javítás idején forgalom terelésre, időszakos fennakadásokra lehet számítani az elkövetkező egy-két napban.

2021. május 05. | Önkormányzat Bővebben

Algyőn kinyitottak a szabadidős és kulturális intézmények is.

2021. május 04. | Kultúra Bővebben

Egyre többen költöznek a délnyugati lakóövezetbe Algyőn, így égető problémává vált a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése a Pipacs és a Gólya utcában.

2021. május 04. | Önkormányzat Bővebben

×