× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A hétvége sporthőse: Nokta Norbert, az Algyő ökölvívója

|
2014. december 09. | Sport

Kecskemét adott otthont a férfi ökölvívók 91. amatőr országos bajnokságának. Az eseményen az Algyő versenyzője, Nokta Norbert az 52 kilogrammos súlycsoportban bajnok lett. Oltványi Dávid tanítványa a fináléban pontozásos győzelmet aratott egy tatabányai ellen.

A 27 éves algyői ökölvívó, Nokta Norbert első nagy felnőtt sikerét aratta. Tavaly bronzérmes lett az 56 kilogrammban, ám ezúttal tudatosan felépítve magát fogyasztott le az 52 kilogrammra. Ez aztán meghozta a várt sikert az egyébként lakatosszakmával rendelkező és ebben a feladatkörben is dolgozó Noktának.

Nyolcan indultak az 52 kilogrammban, ez nagyobb létszám volt, mint a korábbi években, és ez egészen jó arány. Norbinak három mérkőzés jutott: először egy kecskeméti versenyzőt vert egyhangú pontozással, majd jött egy KSI-s, akivel szemben már szorosabb mérkőzésen 2:1-es pontozással nyert. Ez volt az az összecsapás, amely óriási lökést adott neki. Végül a döntőben a tatabányai Czifrik Jánost verte meg megint egyhangú pontozással. Egyelőre csak felhívtuk rá a figyelmet, hiszen rengeteg bizonyítanivaló van. Februárban a debreceni Bocskai-emlékversenyen megint jól kell szerepelni, de azt gondolom, kerettagként már számítanak rá. Norbi nehéz eset, mert „rugdosni" kell, de én megmutatom, melyik a jó irány, aztán ő eldönti, merre megy. Egy út előtte van ezzel az aranyéremmel – nyilatkozta a fiatal öklöző edzője, az 54 kilogrammos súlycsoportban háromszoros bajnok Oltványi Dávid.

 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×