× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A bennünk élő idősödő görög istennők

|
2023. augusztus 04. | Napjaink

Dunainé Szűcs Katalin újabb érdekes előadást tartott az Algyői Nőegylet számára Idősödő istennők a görög mitológia alapján címmel. Hallgatóságának felhívta figyelmét arra is, hogy a saját magunkba fektetett energia a legjobb befektetés.

Az idei évben tartott rendezvények tulajdonképpen a tavaly tartott előadás-sorozat folytatásai. Először a női lélekben megbújó fiatal istennőket tekinthették át a résztvevők, idén pedig megvizsgálták az előadóval az idősebb görög istennői tulajdonságokat. Bár kifejezetten a női természetre vonatkoztatta Dunainé Szűcs Katalin az általa fellelt információkat, de akár férfiak számára is szolgáltak az előadások érdekes tudnivalókkal.

Az egyik bevezetésében elhangzott, hogy az ötvenes éveibe lépő nőknek elkezdődik az életük harmadik szakasza, amely tulajdonképpen ugyanannyi meglepetést és mozgalmat tartogat az egyének számára, mint a fiatalabb éveik, csak észre kell venniük a lehetőségeket. Az előadó tanácsa, törekedjünk arra, hogy ne féljünk a változástól. Az idősödő korosztály számára is fontos a saját alkotóképességének kibontakozása, amelyhez nagyon sok segítséget tud nyújtani saját családjuk, baráti körük. Dunainé Szűcs Katalin a görög istennők archetípusai alapján vezette végig a hallgatóságot a női természet dzsungelében. Egyik legfontosabb tanácsa pedig így hangzott: „A saját magunkba fektetett energia a legjobb befektetés”.

Az Algyői Nőegylet már önmagában is egy támogató, összetartó közösség és az ilyen alkalmakra is nagyon készülnek. Süteményekkel és innivalóval hallgatták végig az előadást, amely végén a kérdéses pontokat is megvitatták együtt.

A program a „Közös út közös cél a nő mint a család motorja” elnevezésű NEAG-KP-1-2023/4-000782-es számú pályázat keretein belül valósulhatott meg.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Falunap egyik kiemelt rendezvényeként az Algyői Foltvarrók Köre 15. jubileumi kiállítása nyílt meg. 2009-ben nyolc fővel indult a szakköri foglalkozás, jelenleg 15 fővel járnak tárlatokra, fesztiválokra.

2024. június 03. | Kultúra Bővebben

×