× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A bennünk élő idősödő görög istennők

|
2023. augusztus 04. | Napjaink

Dunainé Szűcs Katalin újabb érdekes előadást tartott az Algyői Nőegylet számára Idősödő istennők a görög mitológia alapján címmel. Hallgatóságának felhívta figyelmét arra is, hogy a saját magunkba fektetett energia a legjobb befektetés.

Az idei évben tartott rendezvények tulajdonképpen a tavaly tartott előadás-sorozat folytatásai. Először a női lélekben megbújó fiatal istennőket tekinthették át a résztvevők, idén pedig megvizsgálták az előadóval az idősebb görög istennői tulajdonságokat. Bár kifejezetten a női természetre vonatkoztatta Dunainé Szűcs Katalin az általa fellelt információkat, de akár férfiak számára is szolgáltak az előadások érdekes tudnivalókkal.

Az egyik bevezetésében elhangzott, hogy az ötvenes éveibe lépő nőknek elkezdődik az életük harmadik szakasza, amely tulajdonképpen ugyanannyi meglepetést és mozgalmat tartogat az egyének számára, mint a fiatalabb éveik, csak észre kell venniük a lehetőségeket. Az előadó tanácsa, törekedjünk arra, hogy ne féljünk a változástól. Az idősödő korosztály számára is fontos a saját alkotóképességének kibontakozása, amelyhez nagyon sok segítséget tud nyújtani saját családjuk, baráti körük. Dunainé Szűcs Katalin a görög istennők archetípusai alapján vezette végig a hallgatóságot a női természet dzsungelében. Egyik legfontosabb tanácsa pedig így hangzott: „A saját magunkba fektetett energia a legjobb befektetés”.

Az Algyői Nőegylet már önmagában is egy támogató, összetartó közösség és az ilyen alkalmakra is nagyon készülnek. Süteményekkel és innivalóval hallgatták végig az előadást, amely végén a kérdéses pontokat is megvitatták együtt.

A program a „Közös út közös cél a nő mint a család motorja” elnevezésű NEAG-KP-1-2023/4-000782-es számú pályázat keretein belül valósulhatott meg.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×