× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A bajnok hazatért – Algyőn köszöntötték Kopasz Bálintot

|
2021. augusztus 12. | Sport

Az algyői Tisza-parton fogadták a Tokióból hazatért helyi származású Kopasz Bálintot, aki az olimpiai játékokon aranyérmet nyert férfi kajak egyesben 1000 méteren és edző-édesanyját, Demeter Irént.

Hatalmas tömeg gyűlt össze Bálint köszöntésére, mindenki gratulálni szeretett volna ehhez a fantasztikus teljesítményhez. A rendezvényen Algyő polgármestere gratulált a versenyzőnek, és bejelentette: Kopasz Bálint Algyő díszpolgára lesz.

Az ünnepelt elmondta, hogy 11 évesen határozta el, hogy olimpiai bajnok lesz, és ezért mindent meg is tett. Rengeteget dolgozott a sikerért, ami végre meg is jött: 1968 után ismét magyar olimpiai bajnoka van a királyszámnak.

A rendezvényen az útjuk közben éppen itt lesátorozó Vajda Attila Regionális Akadémia vízivándortábor résztvevőit meglátogatta Tokió másik olimpiai elsője, az MVM Szeged kajakosa, Kárász Anna is – a résztvevők rögtön három bajnokkal találkozhattak. A sportolókkal lehetett fotózkodni, és aláírásokat is osztogattak.

forrás: www.promenad24.hu (Szabó Viktor) nyomán, fotók: Gémes Sándor


Kapcsolódó galéria: A bajnok hazatért – Algyőn köszöntötték Kopasz Bálintot (16 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×