× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A bajnok hazatért – Algyőn köszöntötték Kopasz Bálintot

|
2021. augusztus 12. | Sport

Az algyői Tisza-parton fogadták a Tokióból hazatért helyi származású Kopasz Bálintot, aki az olimpiai játékokon aranyérmet nyert férfi kajak egyesben 1000 méteren és edző-édesanyját, Demeter Irént.

Hatalmas tömeg gyűlt össze Bálint köszöntésére, mindenki gratulálni szeretett volna ehhez a fantasztikus teljesítményhez. A rendezvényen Algyő polgármestere gratulált a versenyzőnek, és bejelentette: Kopasz Bálint Algyő díszpolgára lesz.

Az ünnepelt elmondta, hogy 11 évesen határozta el, hogy olimpiai bajnok lesz, és ezért mindent meg is tett. Rengeteget dolgozott a sikerért, ami végre meg is jött: 1968 után ismét magyar olimpiai bajnoka van a királyszámnak.

A rendezvényen az útjuk közben éppen itt lesátorozó Vajda Attila Regionális Akadémia vízivándortábor résztvevőit meglátogatta Tokió másik olimpiai elsője, az MVM Szeged kajakosa, Kárász Anna is – a résztvevők rögtön három bajnokkal találkozhattak. A sportolókkal lehetett fotózkodni, és aláírásokat is osztogattak.

forrás: www.promenad24.hu (Szabó Viktor) nyomán, fotók: Gémes Sándor


Kapcsolódó galéria: A bajnok hazatért – Algyőn köszöntötték Kopasz Bálintot (16 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×