× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

90-szer adtak vért Algyőn

|
2021. szeptember 10. | Egészség, életmód

Jubiláló véradókat köszöntött Molnár Áron polgármester és Füzesy István alpolgármester a Polgármesteri Hivatal dísztermében, a legtöbbször – 90-szer – Boldizsár István és Varga Lajos Zoltán adott vért Algyőn. Az elismerő okleveleket a Csongár-Csanád Megyei Vöröskereszt vezetője, Sasvári Krisztina adta át. A Magyar Vöröskereszt Algyői Alapszervezetének vezetője, Gonda Károlyné pedig verssel kedveskedett a ünnepelteknek.

– Adni mindig jobb, mint kapni, de az, amikor valaki saját magából ad a másiknak, az igazán jó érzés. Úgy vélem, hogy nincs olyan véradó, akinek ne jutna eszébe az, amíg folyik a vére a műanyagtárolóba, hogy valakinek az életét pont az a pár deci menti majd meg, amit ő adott – mondta el az eseményen Molnár Áron polgármester.

A Vöröskereszt nagy hangsúlyt fektet arra, hogy köszönetet mondjon annak a 4 százaléknak, akik a magyar véradókat képviselik. Ekkora ugyanis a véradóaktivitás az országban, ami nagyon alacsony, de uniós és világi szinten mégis kiemelkedő. Algyőn évente többször is lehetőség van arra, hogy vérükkel segítsenek a helyiek. Hálásan köszönjük nekik!

 

További hírek

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Hatvanban, a XXI. ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját. A versenyre, 8 ország több mint 300 sportolója nevezett. A harcművészek küzdelem és formagyakorlat kategóriákban mérhették össze tudásukat. Az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztálya 3 fővel képviseltette magát, akik 2 éremmel térhettek haza.

2023. május 31. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Képviselő-testülete a 2023. május hó 31. napján tartott ülésén, a 148/2023. (V.31.) Kt, határozatával megállapította, hogy az Algyő Nagyközség Önkormányzata tulajdonában álló víziközművek koncessziós szerződés keretében történő üzemeltetésére a Szegedi Vízmű Zrt részéről benyújtott pályázat érvényes, a pályázati eljárás eredményes.

2023. május 31. | Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Egészségház u. 42. I. emelet 4. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Az „Esély Otthon az algyői fiataloknak" (EFOP-1.2.11-16-2017-00045) elnevezésű pályázat keretében az Algyő, Kosárfonó utca 16. szám alatti ingatlanban 13 lakás került kialakításra. Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet 11 lakásingatlan kedvezményes használatára.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. fsz. 2. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

×