× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

90-szer adtak vért Algyőn

|
2021. szeptember 10. | Egészség, életmód

Jubiláló véradókat köszöntött Molnár Áron polgármester és Füzesy István alpolgármester a Polgármesteri Hivatal dísztermében, a legtöbbször – 90-szer – Boldizsár István és Varga Lajos Zoltán adott vért Algyőn. Az elismerő okleveleket a Csongár-Csanád Megyei Vöröskereszt vezetője, Sasvári Krisztina adta át. A Magyar Vöröskereszt Algyői Alapszervezetének vezetője, Gonda Károlyné pedig verssel kedveskedett a ünnepelteknek.

– Adni mindig jobb, mint kapni, de az, amikor valaki saját magából ad a másiknak, az igazán jó érzés. Úgy vélem, hogy nincs olyan véradó, akinek ne jutna eszébe az, amíg folyik a vére a műanyagtárolóba, hogy valakinek az életét pont az a pár deci menti majd meg, amit ő adott – mondta el az eseményen Molnár Áron polgármester.

A Vöröskereszt nagy hangsúlyt fektet arra, hogy köszönetet mondjon annak a 4 százaléknak, akik a magyar véradókat képviselik. Ekkora ugyanis a véradóaktivitás az országban, ami nagyon alacsony, de uniós és világi szinten mégis kiemelkedő. Algyőn évente többször is lehetőség van arra, hogy vérükkel segítsenek a helyiek. Hálásan köszönjük nekik!

 

További hírek

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is a település vendége volt augusztus elején, Algyőn szálltak meg ugyanis már ötödik alkalommal a kajak-kenu szerelmesei. Az ALTE és a civil szervezetek gyümölccsel, süteménnyel és programmal készültek fogadásukra.

2021. szeptember 20. | Sport Bővebben

Női kézilabda NB I./B, Keleti csoport, 1. forduló: Levendula Hotel FKSE-Algyő–Kispest 36–31 (20–17)

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

Már csak az Algyő áll pontveszteség nélkül a megyei I. osztályban. A negyedik fordulóban a Tiszasziget elveszítette a veretlenségét, a péntek esti szegedi rangadó pedig döntetlennel ért véget.

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

A végéhez ért a Levendula Hotel FKSE-Algyő NB I/B-s női kézilabdacsapatának felkészülése. Farkas József tanítványai a hétvégén bemutatkozhatnak az új osztályban, az előző kiírás bronzérmese lesz a vendég a Fehér Ignác Általános Iskola Sportcsarnokában.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

Megvan az Algyő szezonbeli első győzelme. Az algyőiek korábban is lezárhatták volna a találkozót a játékot bátran felvállaló deszkiekkel szemben, végül egy öngóllal dőlt el végleg a három pont sorsa.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

×