× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

90-szer adtak vért Algyőn

|
2021. szeptember 10. | Egészség, életmód

Jubiláló véradókat köszöntött Molnár Áron polgármester és Füzesy István alpolgármester a Polgármesteri Hivatal dísztermében, a legtöbbször – 90-szer – Boldizsár István és Varga Lajos Zoltán adott vért Algyőn. Az elismerő okleveleket a Csongár-Csanád Megyei Vöröskereszt vezetője, Sasvári Krisztina adta át. A Magyar Vöröskereszt Algyői Alapszervezetének vezetője, Gonda Károlyné pedig verssel kedveskedett a ünnepelteknek.

– Adni mindig jobb, mint kapni, de az, amikor valaki saját magából ad a másiknak, az igazán jó érzés. Úgy vélem, hogy nincs olyan véradó, akinek ne jutna eszébe az, amíg folyik a vére a műanyagtárolóba, hogy valakinek az életét pont az a pár deci menti majd meg, amit ő adott – mondta el az eseményen Molnár Áron polgármester.

A Vöröskereszt nagy hangsúlyt fektet arra, hogy köszönetet mondjon annak a 4 százaléknak, akik a magyar véradókat képviselik. Ekkora ugyanis a véradóaktivitás az országban, ami nagyon alacsony, de uniós és világi szinten mégis kiemelkedő. Algyőn évente többször is lehetőség van arra, hogy vérükkel segítsenek a helyiek. Hálásan köszönjük nekik!

 

További hírek

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

A közlekedési szokások és igények megismerése érdekében Algyő vonatkozásában elkészült egy mobilitási kérdőív, amely két irányt érint, egyrészt a lakosságit (Algyő belterület), illetve a munkahelyit (MOL ipartelep, Jura Ipari Park).

2023. december 02. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Nőegylet idén is csodaszép adventi koszorút készített a községnek.

2023. december 02. | Napjaink Bővebben

Budapesten, a Szent Gellért Csarnokban rendezték meg a 2. Zen Power Taekwon-do Kids Hatpróba nevű versenyt, ahol az utánpótláskorú harcművészek mérethették meg magukat küzdelem, formagyakorlat, erőmérő, elmélet, gyorsaság és speciáltechnika állomásokon.

2023. december 01. | Sport Bővebben

×