× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

60 ezer gázpalack maradt a bezárt üzemben

|
2014. szeptember 17. | Gazdaság
60 ezer üres gázpalackot tart bezárt algyői üzemében a Prímagáz. A cég egy éve vár arra a kormányrendeletre, amely lehetővé teszi, hogy ezeket tovább használhassák.

Idén tavasszal – több mint negyven év működés után – bezárt az algyői gázpalacktöltő üzem, 74 ember állása szűnt meg. A Prímagáz Zrt. Hortra telepítette át az itt végzett munkát. A cég vezérigazgatója, Szirmai Zoltán márciusban azt nyilatkozta, nem akarják megtartani az algyői telephelyet és a gépeket, vevőt keresnek, bár tudják, ez nem megy egyik napról a másikra. Az algyőiek azonban a mai napig látnak megrakott autókat közlekedni, és a szokott csörömpölés – a palackok pakolásának jellegzetes hangja – is hallatszik az üzem felől.

– Tényleg az volt a tervünk, hogy mielőbb bezárjuk ezt az üzemet, és töltés már nincs is itt, két terítőautó azonban továbbra is innen látja el a közeli cseretelepeket, és mintegy 60 ezer üres palackot tárolunk – hallottuk Kirilly Tamástól, a Prímagáz Zrt. üzemeltetési igazgatójától. A zrt. egy jogszabályra hivatkozik. Korábban öt-, később tízévenként írta elő a törvény, hogy nyomáspróba-vizsgálatokat kell végezni a palackokon, és az ötvenévesnél idősebbeket már ki kell vonni a forgalomból. Még a régi határidő miatt úgy maradt a törvényben, hogy amelyik régebbi 45 évesnél, azt már nem is szabad újból érvényesíttetni.


A szakmabeliek véleménye azonban az, hogy ha a nyomáspróbán kifogástalanul szerepel, és a falvastagsága is megvan, semmi nem indokolja, hogy kivonják a forgalomból. – Algyőn a 45 évesnél idősebbeket tároljuk. Készül egy kormányrendelet-módosítás, amely megengedi, hogy ha megfelelők, ezeket még használhassuk. A jogszabály át is ment minden szakmai és minisztériumi szűrőn, tudomásunk szerint csak egy aláírásra vár, lassan egy éve – mondta Kirilly Tamás. Ha jóváhagyják a módosítást, a cég elszállítja és tovább használja a palackokat.

A Prímagáz közben két partnerrel tárgyal az algyői töltőgépek eladásáról, üzletet még nem kötöttek. Az üzemet egészen addig őrizteti a cég, amíg el nem kel.
 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×