× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

60 ezer gázpalack maradt a bezárt üzemben

|
2014. szeptember 17. | Gazdaság
60 ezer üres gázpalackot tart bezárt algyői üzemében a Prímagáz. A cég egy éve vár arra a kormányrendeletre, amely lehetővé teszi, hogy ezeket tovább használhassák.

Idén tavasszal – több mint negyven év működés után – bezárt az algyői gázpalacktöltő üzem, 74 ember állása szűnt meg. A Prímagáz Zrt. Hortra telepítette át az itt végzett munkát. A cég vezérigazgatója, Szirmai Zoltán márciusban azt nyilatkozta, nem akarják megtartani az algyői telephelyet és a gépeket, vevőt keresnek, bár tudják, ez nem megy egyik napról a másikra. Az algyőiek azonban a mai napig látnak megrakott autókat közlekedni, és a szokott csörömpölés – a palackok pakolásának jellegzetes hangja – is hallatszik az üzem felől.

– Tényleg az volt a tervünk, hogy mielőbb bezárjuk ezt az üzemet, és töltés már nincs is itt, két terítőautó azonban továbbra is innen látja el a közeli cseretelepeket, és mintegy 60 ezer üres palackot tárolunk – hallottuk Kirilly Tamástól, a Prímagáz Zrt. üzemeltetési igazgatójától. A zrt. egy jogszabályra hivatkozik. Korábban öt-, később tízévenként írta elő a törvény, hogy nyomáspróba-vizsgálatokat kell végezni a palackokon, és az ötvenévesnél idősebbeket már ki kell vonni a forgalomból. Még a régi határidő miatt úgy maradt a törvényben, hogy amelyik régebbi 45 évesnél, azt már nem is szabad újból érvényesíttetni.


A szakmabeliek véleménye azonban az, hogy ha a nyomáspróbán kifogástalanul szerepel, és a falvastagsága is megvan, semmi nem indokolja, hogy kivonják a forgalomból. – Algyőn a 45 évesnél idősebbeket tároljuk. Készül egy kormányrendelet-módosítás, amely megengedi, hogy ha megfelelők, ezeket még használhassuk. A jogszabály át is ment minden szakmai és minisztériumi szűrőn, tudomásunk szerint csak egy aláírásra vár, lassan egy éve – mondta Kirilly Tamás. Ha jóváhagyják a módosítást, a cég elszállítja és tovább használja a palackokat.

A Prímagáz közben két partnerrel tárgyal az algyői töltőgépek eladásáról, üzletet még nem kötöttek. Az üzemet egészen addig őrizteti a cég, amíg el nem kel.
 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×