× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

60 ezer gázpalack maradt a bezárt üzemben

|
2014. szeptember 17. | Gazdaság
60 ezer üres gázpalackot tart bezárt algyői üzemében a Prímagáz. A cég egy éve vár arra a kormányrendeletre, amely lehetővé teszi, hogy ezeket tovább használhassák.

Idén tavasszal – több mint negyven év működés után – bezárt az algyői gázpalacktöltő üzem, 74 ember állása szűnt meg. A Prímagáz Zrt. Hortra telepítette át az itt végzett munkát. A cég vezérigazgatója, Szirmai Zoltán márciusban azt nyilatkozta, nem akarják megtartani az algyői telephelyet és a gépeket, vevőt keresnek, bár tudják, ez nem megy egyik napról a másikra. Az algyőiek azonban a mai napig látnak megrakott autókat közlekedni, és a szokott csörömpölés – a palackok pakolásának jellegzetes hangja – is hallatszik az üzem felől.

– Tényleg az volt a tervünk, hogy mielőbb bezárjuk ezt az üzemet, és töltés már nincs is itt, két terítőautó azonban továbbra is innen látja el a közeli cseretelepeket, és mintegy 60 ezer üres palackot tárolunk – hallottuk Kirilly Tamástól, a Prímagáz Zrt. üzemeltetési igazgatójától. A zrt. egy jogszabályra hivatkozik. Korábban öt-, később tízévenként írta elő a törvény, hogy nyomáspróba-vizsgálatokat kell végezni a palackokon, és az ötvenévesnél idősebbeket már ki kell vonni a forgalomból. Még a régi határidő miatt úgy maradt a törvényben, hogy amelyik régebbi 45 évesnél, azt már nem is szabad újból érvényesíttetni.


A szakmabeliek véleménye azonban az, hogy ha a nyomáspróbán kifogástalanul szerepel, és a falvastagsága is megvan, semmi nem indokolja, hogy kivonják a forgalomból. – Algyőn a 45 évesnél idősebbeket tároljuk. Készül egy kormányrendelet-módosítás, amely megengedi, hogy ha megfelelők, ezeket még használhassuk. A jogszabály át is ment minden szakmai és minisztériumi szűrőn, tudomásunk szerint csak egy aláírásra vár, lassan egy éve – mondta Kirilly Tamás. Ha jóváhagyják a módosítást, a cég elszállítja és tovább használja a palackokat.

A Prímagáz közben két partnerrel tárgyal az algyői töltőgépek eladásáról, üzletet még nem kötöttek. Az üzemet egészen addig őrizteti a cég, amíg el nem kel.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×