× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

60 ezer gázpalack maradt a bezárt üzemben

|
2014. szeptember 17. | Gazdaság
60 ezer üres gázpalackot tart bezárt algyői üzemében a Prímagáz. A cég egy éve vár arra a kormányrendeletre, amely lehetővé teszi, hogy ezeket tovább használhassák.

Idén tavasszal – több mint negyven év működés után – bezárt az algyői gázpalacktöltő üzem, 74 ember állása szűnt meg. A Prímagáz Zrt. Hortra telepítette át az itt végzett munkát. A cég vezérigazgatója, Szirmai Zoltán márciusban azt nyilatkozta, nem akarják megtartani az algyői telephelyet és a gépeket, vevőt keresnek, bár tudják, ez nem megy egyik napról a másikra. Az algyőiek azonban a mai napig látnak megrakott autókat közlekedni, és a szokott csörömpölés – a palackok pakolásának jellegzetes hangja – is hallatszik az üzem felől.

– Tényleg az volt a tervünk, hogy mielőbb bezárjuk ezt az üzemet, és töltés már nincs is itt, két terítőautó azonban továbbra is innen látja el a közeli cseretelepeket, és mintegy 60 ezer üres palackot tárolunk – hallottuk Kirilly Tamástól, a Prímagáz Zrt. üzemeltetési igazgatójától. A zrt. egy jogszabályra hivatkozik. Korábban öt-, később tízévenként írta elő a törvény, hogy nyomáspróba-vizsgálatokat kell végezni a palackokon, és az ötvenévesnél idősebbeket már ki kell vonni a forgalomból. Még a régi határidő miatt úgy maradt a törvényben, hogy amelyik régebbi 45 évesnél, azt már nem is szabad újból érvényesíttetni.


A szakmabeliek véleménye azonban az, hogy ha a nyomáspróbán kifogástalanul szerepel, és a falvastagsága is megvan, semmi nem indokolja, hogy kivonják a forgalomból. – Algyőn a 45 évesnél idősebbeket tároljuk. Készül egy kormányrendelet-módosítás, amely megengedi, hogy ha megfelelők, ezeket még használhassuk. A jogszabály át is ment minden szakmai és minisztériumi szűrőn, tudomásunk szerint csak egy aláírásra vár, lassan egy éve – mondta Kirilly Tamás. Ha jóváhagyják a módosítást, a cég elszállítja és tovább használja a palackokat.

A Prímagáz közben két partnerrel tárgyal az algyői töltőgépek eladásáról, üzletet még nem kötöttek. Az üzemet egészen addig őrizteti a cég, amíg el nem kel.
 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×