× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

321 millió forint 37 vállalkozásnak

|
2011. július 01. | Gazdaság

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szegedi és algyői kisvállalkozásoknál járt abból az alkalomból, hogy munkahelyteremtő beruházásra vissza nem térítendő támogatást nyertek.

A Munkaerőpiaci Alapból 5 milliárd forintos keret állt idén rendelkezésre munkahelyteremtésre, de ennek több mint kétszeresére, mintegy 11 milliárd forintra volt igény – jelentette be Czomba Sándor. 2010-ben a 2 milliárd forintos keretet kétszer kellett megpályáztatni, mert rosszak voltak a feltételek, például 150 százalékos fedezetet is elvártak a pályázó vállalkozásoktól. Idén a 15 millió forint alatti támogatást elnyerő cégek könnyített feltételekkel juthattak pénzhez, ez a hátrányos helyzetű térségekben akár a beruházás összegének 70 százalékát is fedezte.

Polner Eörs, a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója mondta el, hogy Csongrád megyében az átlagnál többen nyújtották be igényüket, 37 vállalkozás pedig sikerrel pályázott. Az elnyert 321 millió forintnyi támogatás 192 új munkahely létrehozását és 622 meglévő, összesen több mint 800 állás megőrzését teszi lehetővé.

Az államtitkár Algyőn, a svéd érdekeltségű BRIO Baby Hungary Kft.-nél szerdán hasonló ünnepségen vett részt: a babakocsi varrott felsőrészeinek készítésével, valamint a kocsik vázszerkezetének gyártásával foglalkozó cégnél az eddigi 39 alkalmazotti létszámot két fordulóban 24 fővel növelik majd (most 12 dolgozó felvételére kaptak 13,9 millió forintos támogatást). A szerződést Tóth László cégvezető írta alá Nagy Ágnessel, az eseményen ott volt Thomas Lassen, a svéd BRIO AB Sweden beszerzési igazgatója is.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×