× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

15 millió forintból újítják fel az algyői Szent Anna Templomot

|
2021. június 03. | Egyház

A kormányzati támogatásból az épület külső résznek rendbehozatala valósulhat meg a közeljövőben, tudtuk meg Fazakas Attila plébánostól.

Mintegy 50-100 fős közösség jár rendszeresen a Szent Anna templomba, ám az egyházi ünnepek alkalmával rendszerint meg is telik, tudtuk meg Fazakas Attilától. A plébános 2014. április 1. óta szolgál Algyőn, mint hangsúlyozta, nagyon szeret is itt lenni, sok segítséget kap a munkatársaitól, és a hívektől is. A templom egyik különlegessége, hogy a megszokottaktól eltérően nem a nagyközség középpontjában helyezkedik el, hanem szinte a természet közvetlen közelségében, a töltés mellett a Tisza partján.

Kormányzati támogatásból most lehetőség van egy kisebb felújításra, az egyházközség erre mintegy 15 millió forintot fordíthat. Ebből az összegből, mint a plébánostól megtudtuk, az épület külsejét szeretnék rendbe tenni a közeljövőben. Sor kerülhet például a folyó felőli oldalon szellőzővakolat felrakására, valamint a templom újrafestésére, vakolatjavítására is, illetve a bejárati ajtó felújítására is szükség van.

A mostani felújítás után azonban a későbbiekben más javításokat is el kellene majd végezni, mondta el Fazakas Attila, ezek közül többek között kiemelte a fűtésrendszer további korszerűsítését és a padlózat kicserélését.

forrás: www.makohirado.hu (Nagy Szabolcs)

 

További hírek

A kerti munkát és a gyerekek kinti játékát egyaránt zavarják a méhek Algyőn, sokan félnek tőlük. Éppen ezért egyeztetésre hívta a helyi méhészeket az önkormányzat, és ellenőrizték a szabályok betartását is. Közös megoldást találtak.

2021. június 16. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából a Szempair Kft. légi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközségben a következő területeken.

2021. június 16. | Önkormányzat Bővebben

Az óvodába járó gyermekek létszámának növekedésével arányosan vált egyre zsúfoltabbá a játszóudvar, éppen ezért nevelőközösségünk elhatározta, hogy gazdagabbá, változatosabbá varázsolja az udvari játékeszközöket.

2021. június 14. | Oktatás Bővebben

Két autó, egy Volkswagen Passat és egy Mercedes karambolozott szombat este fél 8 körül az Algyői úton, a MOL kútnál, Szeged irányában. Az egyik autó felborult, jelenleg is a feje tetején van, a helyszínen lévő olvasóinktól úgy tudjuk, sérült is van.

2021. június 13. | Rendőrség Bővebben

Algyői séta címmel nyílt tárlata a Faluházban a szegedi Nap-Fény Fotókörnek. A kör tagjai tavaly nyáron többször is a községbe kirándultak, ekkor kapták lencsevégre például a tájház kiállítását, a helyi fodrászt és kiemelkedő épületeket is a településen.

2021. június 12. | Kultúra Bővebben

×