× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

15 millió forintból újítják fel az algyői Szent Anna Templomot

|
2021. június 03. | Egyház

A kormányzati támogatásból az épület külső résznek rendbehozatala valósulhat meg a közeljövőben, tudtuk meg Fazakas Attila plébánostól.

Mintegy 50-100 fős közösség jár rendszeresen a Szent Anna templomba, ám az egyházi ünnepek alkalmával rendszerint meg is telik, tudtuk meg Fazakas Attilától. A plébános 2014. április 1. óta szolgál Algyőn, mint hangsúlyozta, nagyon szeret is itt lenni, sok segítséget kap a munkatársaitól, és a hívektől is. A templom egyik különlegessége, hogy a megszokottaktól eltérően nem a nagyközség középpontjában helyezkedik el, hanem szinte a természet közvetlen közelségében, a töltés mellett a Tisza partján.

Kormányzati támogatásból most lehetőség van egy kisebb felújításra, az egyházközség erre mintegy 15 millió forintot fordíthat. Ebből az összegből, mint a plébánostól megtudtuk, az épület külsejét szeretnék rendbe tenni a közeljövőben. Sor kerülhet például a folyó felőli oldalon szellőzővakolat felrakására, valamint a templom újrafestésére, vakolatjavítására is, illetve a bejárati ajtó felújítására is szükség van.

A mostani felújítás után azonban a későbbiekben más javításokat is el kellene majd végezni, mondta el Fazakas Attila, ezek közül többek között kiemelte a fűtésrendszer további korszerűsítését és a padlózat kicserélését.

forrás: www.makohirado.hu (Nagy Szabolcs)

 

További hírek

A Szegedi Vízmű tájékoztatása szerint a Bartók Béla utca elején egy ivóvíz bekötővezeték hibájának javítása miatt időszakos vízhiány tapasztalható a környéken. Várhatóan kora délután visszaáll a szolgáltatás.

2022. május 25. | Gazdaság Bővebben

A Szegedi Vízmű Zrt. munkatársai vízmérő leolvasást tartanak Algyő egész területén a 2022. május 22. és 25. közötti időszakban.

2022. május 23. | Gazdaság Bővebben

A FER Tűzoltóság Kft. algyői létesítményi tűzoltósága 2022. május 24-25-26. napján 9:00 órától tűzoltási gyakorlatot tart, a MOL Nyrt. DS Logisztika – ATM, Algyő telephelyén.

2022. május 17. | Rendőrség Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2022. május 20-án (pénteken) a napnyugta utáni időszakban

2022. május 17. | Gazdaság Bővebben

Szegeden a múzeumtól indult reggel a toborzó futás mai etapja, amely 10 órakor ért Algyőre. A falu táblájánál helyi futók is csatlakoztak az éppen távot teljesítő katonához.

2022. május 16. | Rendőrség Bővebben

×