× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

1/2020. (III.15.) Polgármesteri utasítás

|
2020. március 15. | Migrált hírek

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében foglalt hatáskörömnél fogva, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Kormányrendeletben, valamint az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (II.) szóló 45/2020. (III.14.) Kormányrendelet foglaltakra figyelemmel Algyő Nagyközség Önkormányzata és intézményei veszélyhelyzeti eljárására az alábbi polgármesteri utasítást adom ki:

I. Az Önkormányzat intézményeire 2020. március 16. napjától visszavonásig az alábbi szabályok érvényesek:

1.    Algyői Polgármesteri Hivatal

Az Algyői Polgármesteri Hivatalban – Algyő Nagyközség Jegyzőjével egyetértésben – 2020. március 17. napjától igazgatási szünetet rendelek el. Az igazgatási szünet alatt a rendes ügyfélfogadás szünetel. Rendkívüli ügyintézést igénylő esetekben hétfőn, szerdán és pénteken 8.00 és 10.00 óra között tud a Hivatal ügyfeleket fogadni.

Kérem az ügyfeleket, hogy részesítsék előnyben a telefonos, az ügyfélkapus és az e-mailben történő ügyintézést.

2.    Algyői Könyvtár

Az Algyői Könyvtár nyitva tart, kérem, hogy az intézmény területén egyszerre 10 főnél több ember ne tartózkodjon.

3.    Algyői Bóbita Bölcsőde

Az Algyői Bóbita Bölcsőde bezárását nem rendelem el, viszont a szülők a vírus terjedésének lassítása és egymás egészségének megőrzése érdekében saját felelősségükre hozhatják a gyermekeket az intézménybe. Kérem, hogy csak azokat a gyermekeket vigyék az intézménybe, akiknek az elhelyezését semmiféleképpen nem tudják megoldani.

Beteg gyermeket a bölcsőde nem fogad.

A bölcsődébe érkezéskor és távozáskor kérem a szülőket a kihelyezett kézfertőtlenítők használatára.

A gyermekeket az átadóban fogadják, illetve adják ki a gondozónők, illetve a dajkák.
Kérjük a szülőket, hogy az intézmény más területeire ne lépjenek be, ügyintézésüket telefonon és e-mail útján intézzék (tel.: 06-62-517-368, 06-20-3589211, e-mail: bobitabolcsode@algyo.hu).

4.    Algyői Szivárvány Óvoda

Az Algyői Szivárvány Óvoda bezárását nem rendelem el, viszont a szülők a vírus terjedésének lassítása és egymás egészségének megőrzése érdekében saját felelősségükre hozhatják a gyermekeket az intézménybe. Kérem, hogy csak azokat a gyermekeket vigyék a nevelési intézménybe, akiknek az elhelyezését semmiféleképpen nem tudják megoldani.

Beteg gyermeket az óvoda nem fogad.

A korábban bevezetett eljárásrendnek megfelelően a szülők az intézmény ajtajáig kísérhetik gyermeküket, ahol fogadják, illetve kiadják őket a dajkák.

Kérjük a szülőket, hogy az intézmény más területeire ne lépjenek be, ügyintézésüket telefonon és e-mail útján intézzék (tel.: 06-62-517-194, e-mail: titkarsag@algyoiovi.hu).

5.    Algyői Egyesített Szociális Intézmény

  1. AESZI Szociális étkeztetés

    Az intézmény biztosítja a szociális étkeztetettek számára a napi egyszeri meleg étkezést az alábbiak szerint:

    Az étkeztetést igénybe vevők az osztókonyhába a nyitott ajtón keresztül adják be ételhordóikat, majd az épületen kívül várakoznak, amíg visszakapják azt. Az intézmény udvarán biztosított a megfelelő térközt hagyó várakozás.

    Az intézményi dolgozók kötelesek használni a megfelelő védőfelszerelést (kézfertőtlenítő, gumikesztyű, szájmaszk).

    Ügyintézés telefonon lehetséges (tel.: 06-62-267-048).

    A befizetés módjáról később értesíti az intézmény az ellátottakat.

  2. AESZI Idősek Napközi Otthona

    Az Idősek Napközi Otthona biztosítja a napi étkeztetést, a szociális étkeztetés eljárásrendjének megfelelően, azonban kérem, hogy aki teheti, maradjon az otthonában.

    Az idősek klubjának rendezvényei (pl.: gyógytorna) elmaradnak, újra indulásukról a későbbiekben értesíti az intézmény a lakosságot.

  3. AESZI Házi Gondozói Szolgálat

    Az intézmény biztosítja a házi segítségnyújtást azok számára, akik ellátása másképp nem oldható meg.

    Minden ellátott esetében megvizsgálja az intézmény a megoldási lehetőségeket, erről értesítik az ellátottakat és a hozzátartozókat.

    Az intézményvezető köteles a családgondozók részére biztosítani a megfelelő védőfelszerelést, használatuk kötelező (gumikesztyű, szájmaszk).

  4. AESZI Család-és Gyermekvédelmi Szolgálat

    A családgondozók részére a családlátogatásokat és környezettanulmányok végzését felfüggesztem.

    Ügyintézés az intézmény székhelyén elérhető, de kérem vegyék igénybe a telefonos és e-mailben történő ügyintézést (tel.: 06-62-267-048, 06-20-5548612, e-mail: i.n.o@algyo.hu).

  5. AESZI Védőnői Szolgálat

    A védőnők részére a státuszvizsgálatokat és a családlátogatásokat felfüggesztem, kivétel a kötelezően előírt újszülött látogatás.

    Indokolt esetben a gyermekorvos melletti védőben elérhetőek, előzetes telefonos egyeztetés után.

    Kérem a szülőket, hogy részesítsék előnyben a telefonos és az e-mailben történő ügyintézést (tel.: 06-62-267-234, 06-20-5548570, e-mail: eszi.vedono@gmail.com).

6.    Közétkeztetés

Algyő Nagyközség Önkormányzata az Algyői Szivárvány Óvodában és az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában nevelt és oktatott gyermekek részére a közétkeztetést a továbbiakban is biztosítja.

Az egyszeri meleg étkezés (ebéd) ételhordóba - a Gyevitur Nkft. által kidolgozott eljárásrend szerint - átvehető minden nap 12:15 és 13:30 óra között:

-    óvodások esetében az Algyői Levendula Hotelben,
-    iskolások esetében az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola konyháján.

Az étkezés lemondása vagy az igénybevétel módja iskolások esetében az Algyői Polgármesteri Hivatalban jelenthető be 2020. március 16. napján 7:30 – 15:30 óráig, a 06-62-517-517-es telefonszámon a 920-as melléken, vagy a kordas.edina@algyo.hu e-mail címen Kordás Edinánál, óvodások esetében az óvoda 06-62-517-194-es telefonszámán, vagy a titkarsag@algyoiovi.hu e-mail címen.

7.    Borbála Fürdő

A Borbála Fürdő 2020. március 16. napjától - az éves karbantartási munkákat a helyzetre tekintettel átütemezve - határozatlan ideig zárva tart.

II. Az intézményekre és intézményvezetőkre vonatkozó egyéb szabályok:

  1. Minden intézményünkben magas szintű higiéniai eljárásrendet vezettünk be, melyekről az intézményvezetők tájékoztassák a lakosságot!
  2. Az intézményvezetők ügyeljenek a higiéniás előírások minden eddiginél fokozottabb betartására és betartatására!
  3. Az intézményvezetők kötelessége gondoskodni a szükséges eszközök és tisztítószerek beszerzéséről, illetve azok feltétel nélküli alkalmazásáról.
  4. Az intézményvezetők az I. pontban meghatározott szabályok végrehajtására kötelesek eljárásrendet kidolgozni, és azt jól látható helyen az intézményben közzétenni, arról a lakosságot az összes lehetséges eszköz igénybevételével tájékoztatni!
  5. Az intézményvezetők kötelesek folyamatosan és szükség szerint haladéktalanul tájékoztatni a polgármestert és egymást a működésük során felmerülő veszélyhelyzeti igényekről és eseményekről.

A veszélyhelyzetet kihirdető kormányrendelet alapján esetlegesen életbe lépő magasabb szintű utasítások felülírják a jelen utasításban foglaltakat.

Az utasításban elrendelt intézkedések 2020. március 16. napjától visszavonásig érvényesek.

Algyő, 2020. március 15.

Molnár Áron polgármester

 

További hírek

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

×