Algyő
...a Tisza virága
  • 201712-tiszaparttel
  • kb slide 2017 nov
  • 201707-Tajhaz slide
  • 201707-furdo

 

Algyő Nagyközség Önkormányzata 200.000.000,- Ft összköltségű, 100%-os támogatást nyert a TOP-3.2.1-15-CS1-2016-00045 projekt azonosítójú „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Algyőn” c. pályázaton belül.

 

RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS A PROJEKTRŐL

Projekt célja:


A jelenlegi, üzemeltetési és fenntarthatósági problémákat okozó állapot orvoslása. Ennek érdekében az épületenergetikai felújításon (szigetelés, nyílászárók cseréje, gépészet, villamos hálózatok) kívül korszerű kondenzációs gázkazánokat, és azokhoz kapcsolódóan kazánház korszerűsítést és kéményépítést terveztünk.
A fejlesztéssel érintett 3 db intézmény: Algyői Polgármesteri Hivatal, Civil Szervezetek Háza és az Egészségház.
A megvalósítással jelentősen csökkenek az épületek /intézmények fenntartási költségei.

 

A Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítésének bemutatása:


Az épület felújítását, korszerűsítését, az épület külső utólagos hőszigetelését, födém hőszigetelését, nyílászáró cseréjét, fűtés korszerűsítését az utcai épületrész talajnedvesség elleni szigetelését terveztük. A felújítások során az utcai homlokzat új homlokzatfestést fog kapni. Az egész épületben a szükséges helyeken világítás korszerűsítés is történik, mely során LED világítótestek kerülnek felszerelésre. Az épületben tűzjelző rendszer, riasztó kiépítésre került, ezek működésének ellenőrzését a felújítási munkálatokat követően el kell végezni.

Az orvosi rendelő épületének energ. korszerűsítése:

 

Az épület felújítását, korszerűsítését, az épület külső utólagos hőszigetelését, födém hőszigetelését, nyílászáró cseréjét, fűtés korszerűsítését a gyermekorvosi épületrész talajnedvesség elleni szigetelését terveztük. Az épületre megújuló energia hasznosítására 5 kW rendszerteljesítményű napelem kerül felhelyezésre a Nyugati oldalra. A korábban elkészült akadálymentes Wc és rámpa megfelelő. Az akadálymentes parkoló kialakítását az épület előtti parkolóban felfestéssel és táblával jelölve alakítjuk ki.

A civilház energetikai korszerűsítésének fejlesztése:

 

Az épület felújítását, korszerűsítését, az épület külső utólagos hőszigetelését, födém hőszigetelését, nyílászáró cseréjét, fűtés korszerűsítését valamint az udvari melléképület azbesztmentesítését terveztük. Épületben a meglévő gázkonvektorok elbontásra kerülnek, helyette új kondenzációs gázkazán kerül felszerelésre, melyről radiátoros fűtés fog működni. A radiátorokhoz futó gépészeti vezetékek falhoronyba bevésve kerülnek kialakításra. Az egész épületben a szükséges helyeken világítás korszerűsítés is történik, mely során LED világítótestek kerülnek felszerelésre.

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.11.23.)
Elég lett a háborúsdiból, új választást írnak ki

Elmérgesedett az algyői képviselő-testület két tábora közötti helyzet. A Csongrád megyei település a helyi fideszes többség miatt a polgármester munkáját akadályozva korábban több beruházástól is elesett. A legutóbbi tanácskozáson a testület végül a feloszlatás mellett döntött. Időközi választás várhatóan szeptemberben lesz.