Hírek önkormányzat Turisztika Közérdekű információk Események

Hírek

Az Algyői Helyi Választási Iroda Hirdetménye

Az Algyői Helyi Választási Iroda Hirdetménye

Tisztelt Választópolgárok!

Az Algyői Helyi Választási Iroda vezetőjeként az ajánlási küszöbszámokat az alábbiak szerint határozom meg a 2019. évi önkormányzati képviselők és polgármester választása kapcsán. Algyő Nagyközség választópolgárainak száma 2019. augusztus 7. napján: 4.445 fő.

  1. Ajánlási küszöbszám polgármester választás esetén: 134.
  2. Ajánlási küszöbszám egyéni listás (képviselő) választás esetén: 45.

Az ajánlóívet a független jelöltként indulni szándékozó választópolgár, illetve a jelölő szervezet a választási irodától igényelheti.

Az ajánlóív iránti igényt a 20/2019. (VII.30.) IM rendelet 9. számú melléklete szerinti (A4) nyomtatványon a helyi választási irodán kell benyújtani, a jelölt bejelentését ugyanezen jogszabály 14. számú melléklete (E2) szerinti nyomtatványon.

A választási iroda az igénylését követően haladéktalanul, de legkorábban 2019. augusztus 24-én adja át az igénylő, vagy jelöltként indulni szándékozó választópolgár részére az általa igényelt mennyiségű ajánlóívet. Az egyéni választókerületi jelöltet és a polgármesterjelöltet legkésőbb a szavazást megelőző harmincnegyedik napon kell bejelenteni (2019. szeptember 9. 16:00). Az egyéni választókerületi jelöltet és a polgármesterjelöltet a Helyi Választási Bizottság veszi nyilvántartásba.

Az ajánlóív igénylésekor a több utónévvel rendelkező választópolgár kérheti, hogy az ajánlóív és a szavazólap csak az egyik utónevét tartalmazza, valamint hogy az ajánlóív és a szavazólap a nevének részét képező „dr.” megjelölést ne tartalmazza.

Részletes tájékoztatásért az Algyői Polgármesteri Hivatalban a Helyi Választási Irodához lehet fordulni az alábbi telefonszámokon: 62/517-511 (Dr. Varga Ákos - HVI vezető), 62/517-517/916 (Angyal Zsolt - HVI vezető-helyettes).

A Választási Iroda vezetője: Dr. Varga Ákos, 6750 Algyő, Kastélykert u. 40., e-mail: jegyzo@algyo.hu, tel.: 62/517-511, Fax: 62/517-516.

A Helyi Választási Iroda vezetőjének határozata a 2019. évi helyi önkormányzati képviselők és polgármester választásán szükséges ajánlások számának megállapításáról: Határozat

Algyő, 2019. augusztus 8.

Dr. Varga Ákos HVI vezető

További híreink

Hivatali zárva tartás
Hivatali zárva tartás

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy 2019. augusztus 10. napján, szombaton a hivatal zárva tart.

Tájékoztatás útátjárók lezárásáról
Tájékoztatás útátjárók lezárásáról

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a tárgyi projekt keretében, az építési technológia miatt, az alábbi helyeken és időközökben szükséges az útátjárók teljes szélességű lezárása:

Pályázati hirdetmény
Pályázati hirdetmény

Pályázati hirdetmény Algyő, „Délnyugati Lakóparkban” található „beépítetlen terület” megnevezésű, 1/1 részben Algyő Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képező tehermentes ingatlanok legmagasabb áron történő értékesítésére.

Gázszolgáltatási szünettel járó karbantartás
Gázszolgáltatási szünettel járó karbantartás

2019. augusztus 7-én 10 óra és 14 óra közötti időszakban gázszolgáltatási szünettel járó karbantartás lesz Algyő területén.

Útátjárók teljes szélességű és időszakos lezárása
Útátjárók teljes szélességű és időszakos lezárása

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a tárgyi projekt keretében, az építési technológia miatt, az alábbi helyeken és időközökben szükséges az útátjárók teljes szélességű és időszakos (megközelítőleg 2-3 óra egybefüggő időtartamú) lezárása.