Hírek önkormányzat Turisztika Közérdekű információk Események

Hírek

A Civilház is megújult Algyőn

A Civilház is megújult Algyőn

Algyő a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 200 millió forintot nyert az önkormányzat épületének, a gyógyszertárat, gyermekorvosi rendelőt, fogászatot és felnőtt orvosi rendelőt magában foglaló komplexum, illetve a Civilház korszerűsítésére. Az előbbi kettőt már átadták, a civilek pedig a március 15-ei ünnepélyes szalagátvágás után vehetik birtokba épületüket.

– Erre a fejlesztésre 20 millió forint állt rendelkezésünkre, azonban mire a végére értünk, szinte megdupláztuk önerőből az összeget, hiszen a padlót, ahogyan a gyermekorvosi rendelő esetében is tettük, a nulláig lebontottuk, illetve vízszigetelés is kellett a falakba. Emellett nyílászárókat cseréltünk, a fűtést korszerűsítettük, külső hőszigetelést kapott az ingatlan, megújult a melléképület és az udvar, mozgáskorlátozott-vécével bővültünk, új konyhabútort vásároltunk, illetve a konyhába ablak került, ez korábban nem volt. Továbbá az állandó pultot mobilokra váltottuk, és egy raktárt is létrehoztunk, valamint újra megnyitottuk a pincét – részletezte lapunknak Berényi András, az önkormányzat fejlesztési és üzemeltetési csoportjának vezetője.

 Algyőn jelenleg 40-50 civil szervezet tevékenykedik, amelyek ingyen használhatják majd a 21. századi elvárásoknak megfelelő ingatlant, de bérleti díj ellenében például baráti társaságok is kivehetik.

forrás: www.delmagyar.hu

Galéria

További híreink

Falújított Civil Szervezetek Háza ünnepélyes átadása
Falújított Civil Szervezetek Háza ünnepélyes átadása

Falújított Civil Szervezetek Háza ünnepélyes átadása

Jobb volt félni..
Jobb volt félni..

Az előzetes írásánál át kellett fogalmaznom mindent, amikor kiderült, milyen változások történtek a Mizse keretében.

Megemlékezés az 1879-es árvízről
Megemlékezés az 1879-es árvízről

Egy március 7-ei reggel, ami elsodorta a települést, de összesodorta annak lelkeit.

Kevesen voltak
Kevesen voltak

Csupán tizenkét játékos állt avar mester rendelkezésére. Ekker, Kőhalmi, Kozma és Mikó hiányzott. Tizenegy percig voltunk partiban (5-4). Onnan 15-1-re lépett el szünetig a hazai alakulat.

Éjszakai ivóvízhálózat mosatás
Éjszakai ivóvízhálózat mosatás

Éjszakai ivóvízhálózat mosatás. Az érintett városrészek Baktó, Baktói kiskertek, Petőfitelep, Tápé, Tarján, Makkosháza és Fodorkert, valamint Algyő